Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο ΦουΠουΑς της ιδιωτικής Εκπαίδευσης και οι μύθοι των "ισοδυνάμων"



 "Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να το... χωνέψει"
"Νους υγιής, εν σώματι υγιεί"
   Οι σημερινές σκέψεις αφορούν όσους είτε εθελοτυφλούν και υποδύονται τους ευχαριστημένους με την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε πράγματι ξεγελιούνται από της ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση, αποσιώπηση ή διαστρέβλωση των γεγονότων, είτε -τέλος- «κοιμούνται» μακαρίως και αρνούνται πεισματικά να ξυπνήσουν. 
   Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον περίφημο  ΦΠΑ 23% της ιδιωτικής παιδείας. Ο αρμόδιος υπουργός, αηδιαστικός στο σουλούπι και συνήθως απεχθής στην αλαζονική κι επιθετική εκφορά του λόγου, με μεγάλη δυσκολία και μασημένα μισόλογα προσπαθούσε να εξηγήσει τα ανεξήγητα και να μπαλώσει τα κουρέλια του. Μέχρι κι αυτός, ένας βαθειά αδιάντροπος ψευδολόγος, έδειχνε να ντρεπόταν (!) γιά τις κουταμάρες που ήταν υποχρεωμένος να ξεφουρνίζει. Γι’ αυτό και, στην κυριολεξία, ψέλλιζε τις απίθανες δικαιολογίες της πλάκας επί του θέματος, που του επέβαλε η κομματική προπαγάνδα να πει. Γεγονός, πάντως, είναι πως ο φόρος -πρωτοφανής σε χώρες της Ε.Ε.- ο οποίος αποτελεί αποκλειστική επιλογή της κυβέρνησης και των ιδεοληψιών της -«Φάτε τους… πλούσιους»!- μπαίνει και παραμένει, οριστικά και αμετάκλητα. Και όσους αφορά, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση.

   Το παραμύθι, ευρέως διαδεδομένο, των… «ισοδυνάμων», δυστυχώς στερείται… δράκου, γενικώς, κι αρχίζει να ξεφτίζει. Αποτελεί ένα ακόμη αριστερό τέχνασμα προς εξαπάτηση αμετανόητων χαχόλων οπαδών. Ένα δόλωμα για χάνους ώριμους να το χάψουν. Μιά ακόμη χαμένη ελπίδα τυλιγμένη στο χρυσόχαρτο της αυταπάτης, γιά εκείνους τους φανατικούς αριστερούς που επιμένουν να βυζαίνουν την πιπίλα της ουτοπίας. «Ισοδύναμα» μέτρα δεν υπάρχουν και πάρτε το απόφαση όλοι. Γιατί αν υπήρχαν θα προτάσσονταν από τα λαμβανόμενα!

Ο πολύς -κυριολεκτικά λόγω κιλών- πρωταθλητής του σούμο υπουργός της δεινοπαθημένης μας Παιδείας παρουσίασε ως… «ισοδύναμο» του μέτρου, το οικονομικό προϊόν που θα προκύψει από τη σύλληψη μερικών μεγαλοφοροφυγάδων! 
   - «Θα τους πιάσουμε, θα τους τα «πάρουμε» χοντρά και τότε… θα καταργήσουμε το 23% της ιδιωτικής παιδείας»! Δηλαδή, πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το και μπράβο Κολονέλο!!!
   Σαν να λέμε, διοργανώνουμε τραπέζι, στήνουμε τραπεζομάντηλα, μαχαιροπήρουνα και όλα τα σχετικά, οι συνδαιτυμόνες παίρνουν θέση κι εμείς βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τους λέμε:

- «Παιδιά περιμένετε. Πάμε τώρα γιά ψάρεμα και μόλις γυρίσουμε με τα ψάρια, θα φάμε»!
   Με άλλα λόγια: "Θα φάμε, θα πιούμε και... νστικοί θα κοιμηθούμε". Κορόιδα!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου