Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Γιά πρώτη φορά αριστερά»

Με σήμα κατατεθέν και έμβλημα το «ηθικό πλεονέκτημα»!

o-an-upourgos-xrspirtzis-upodexetai-tin-r-makri-me-ton-belouxiwti
-Εμπρός ΕΛΑΣ γιά την Ελλάδα! Η συνάντηση των μεγάλων ηγετών, υπό το βλέμμα του μεγάλου εμπνευστή.


   Όσοι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις, αλλά και ένστικτο δεν χρειάζονται πολλά-πολλά γιά να καταλάβουν. Βλέπουν και κρίνουν. Αυτό που οι παλιοί μάγκες του Μεταξουργίου, του Ψυρρή και του Κολωνού έλεγαν: «Κόψε μάπα και βγάλε συμπέρασμα», ενώ οι αρχαίοι το διατύπωναν κατά πολύ κομψότερα: «Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή»!



   Οι νουνεχείς και σώφρονες ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία και έχουν ήδη μπει στο νόημα, και μάλιστα προ πολλού. Μία μεγάλη κατηγορία όμως συμπολιτών μας, την οποία -δυστυχώς, συστηματικά και έντεχνα- δημιούργησε η «δημοκρατικιά» μεταπολίτευση του «ακαδημαϊκού 5», ήταν, είναι και θα παραμείνει εσαεί «πλέμπα», (από το λατινικό plebs, plebis που κυριολεκτικά σημαίνει «πληβείος» και μεταφορικά και ουσιαστικά υποδηλώνει την «λαϊκουράντζα» του κακού κερατά), καθώς πλείστοι όσοι Έλληνες πληβείοι ξεπέρασαν μεν την οικονομική διάσταση του όρου, αποκτώντας «μερσεντέ» με μαξιλαράκια στο πίσω τζάμι, εξοχικό με ψησταριά περισσότερων τετραγωνικών από το σπίτι και απόλυτο «ξερολισμό» επί παντός επιστητού, αλλά το να μην πετούν σκουπίδια στο δρόμο, δεν το κατάφεραν ακόμη! Και βεβαίως αυτοί κρίνουν, συμπεριφέρονται και αποφασίζουν αναλόγως. Άρα και επηρεάζουν καθοριστικά την πορεία του δύσμοιρου τόπου.
   Κατά συνέπειαν, ο αφορισμός του μεγάλου Βρετανού πολιτικού Ουίνστον Τσώρτσιλ πως: «Ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει», αποδεικνύεται διαχρονικός και δικαιώνεται πλέον και επί ελληνικού εδάφους.



   Ευγενικός αναγνώστης της στήλης είχε την καλοσύνη να μου αποστείλει απόσπασμα ποινικού μητρώου, το οποίο τότε ονομαζόταν «δελτίο εγκληματικότητος», του ηρωικού αποβράσματος Άρη Βελουχιώτη, τον οποίον σημειωτέον αποκήρυξαν και «κάρφωσαν» οι δικοί του, καθ’ όσον ούτε αυτοί μπορούσαν να τον αντέξουν πλέον. Το έγγραφο είχε δημοσιευθεί στην «Βραδυνή», στις 24/12/43, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να το επισυνάψω στην παρούσα ανάρτηση, προφανώς από σχετική ατζαμοσύνη και άγνοια καλού χειρισμού όλων αυτών των σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών του διαόλου!

   Πάντως το πορτρέτο του εν λόγω… ήρωος και προτύπου αγωνιστού, (σημ: ας μην ξεχνάμε πως ο διαβόητος Κλάρας, έκοψε πρώτος την… κλάρα και όταν στριμώχτηκε υπέγραψε δήλωση μετανοίας προκειμένου ν’ αποφυλακιστεί, εξ ου και οι άσπονδοι σύντροφοί του τον αποκαλούσαν και «δηλωσία»!), κοσμεί σήμερα το γραφείο νεότευκτου υφυπουργού με «δυσκοίλιο» ύφος, ο οποίος ως συνεπής δημοκράταρος ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τη γνωστή τακτική του κάθε γυμνοσάλιαγκα. (Έρποντας, γλύφοντας , κ.λπ.)!
 

 
 

1 σχόλιο:


  1. "Το ΕΑΜ μας έσωσε απ’ την πείνα θα μας σώσει και πάλι απ’ την σκλαβιά
    κι έχει πρόγραμμα λαοκρατία˙ ζήτω ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ ..."
    Βοήθειά μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή