Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

"Εξ όνυχος τον λέοντα"!

...και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
 
Την είδα την Ξανθούλα,
την είδα ψες αργά,
που εμπήκε στη βαρκούλα
να πάει στην ξενιτιά.
(Διον. Σολωμός. Εθνικός ποιητής)

   Είναι γνωστή και επίσημα η διάθεση της Κυβέρνησης να στηριχτεί, αλλά και να κρυφτεί, πίσω από την αναξιοκρατία και την, προς τα κάτω, ισοπέδωση.  Όσο πιό καθυστερημένος, αμόρφωτος και..."εκχυλωμένος" είναι ένας λαός, τόσο πιό εύκολα του κάθεσαι στον σβέρκο, τον υποτάσσεις και τον κυβερνάς. Τώρα με τί φούμαρα και τί ψέμματα θα γίνεται αυτό, μικρή η σημασία του. Ας είναι καλά οι εγκάθετοι, οι εξώνητοι και οι ψοφοδεείς προσκυνημένοι κεκράχτες, χάριν του μισθουλάκου τους. Όπως, π.χ. γίνεται στην κρατική τηλεόραση. Εκεί, το σημερινό δελτίο των 3.00΄ λιβάνιζε επί ημίωρο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αναλισκόταν -στα πρότυπα  Κάστρο και Μπρέσνιεφ, σε μακρόσυρτους μονολόγους -αβανταδώρικους και ψυχοπονιάρικους, κυρίως- όπου, πλην των άλλων και αφού έλυσε τα προβλήματα Ελλάδος και Ευρώπης, αποφάσισε να λύσει και το... Μεσανατολικό!

   Επειδή όμως μου έχει κάτσει στο λαιμό η περίπτωση καφενόβιου Υπουργού, συνάδελφου και συνομήλικου κατά δήλωσή του, ο οποίος όμως παρουσιάζει -παρά την βραδύτητα σκέψης και κίνησης που προδίδει μακαριότητα, άρα και καλοδιατήρηση- εμφάνιση κατά πολύ μεγαλύτερου αδελφού, το έψαξα... λιγάκι. Συμπέρασμα: Ο εν λόγω κύριος, πλήν της εν γένει άγνοιας και σύγχυσης περί παντός επιστητού, φαίνεται πως μαζί με την υπόλοιπη πραγματικότητα έχει χάσει και τη χρονολογία γέννησής του. Επειδή όμως υπάρχουν επίσημα αρχεία, όπως π.χ. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, γνωρίζω υπεύθυνα πως ο κύριος αυτός, συστηματικός Ψεύτης Επικρατείας, έχει γεννηθεί το 1938 και έχει τελειώσει τις σπουδές του στην Αυστρία (?), το έτος 1970. Δηλαδή σε ηλικία 32 ετών!. Όταν εγώ, και όλοι η σειρά που φοίτησε φυσιολογικά, αποφοίτησα από το ΕΜΠ σε ηλικία 24, κατά το 1966, μπαίνοντας στη Σχολή με τη δεύτερη!
   Έτσι εξηγείται το μετά μανίας κυνήγι της δύσμοιρης παιδείας μας από το "αριστερό τσούρμο" που μας κυβερνά, (ο ορισμός του Baroufakis, όχι δικός μου!), και όλα τα συμπαρομαρτούντα που οδηγούν τη νεολαία μας στο σκοτάδι, τη λοβοτόμηση και την πνευματική αφασία. Η αριστεία είναι, πλέον, επονείδιστο στίγμα, στα πειραματικά και πρότυπα η εισαγωγή θα γίνεται με κλήρωση και όχι εξετάσεις, εξισούνται οι πρώτοι με τους "πάτους", η βάση πέφτει κάτω της... βάσης, το πανεπιστημιακό άσυλο θα καλύπτει πάλι τα πάσης φύσεως  αντικοινωνικά και κακοποιά στοιχεία και οι φοιτητές ν' αποφασίζουν, κατά 70%, γιά τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων. Αυτά και όλα όσα θα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν τα Πανεπιστήμια στο να κατασκευάζουν κομματικά... τούβλα. Πράγμα που δεν συμβαίνει ούτε στην Ανγκόλα!
   Κατά τα λοιπά, άντε εσύ δύσμοιρε πατέρα να μοχθείς, να κοπιάζεις και να πληρώνεις προσδοκώντας να μορφωθεί και να γίνει "καλύτερος άνθρωπος" το παιδί σου, με τον κλασσσικό, πατρογονικό τρόπο που έμαθες. Στείλ' το καλύτερα να κολλάει αφίσες της Κουμουντούρου, μπας και προκόψει. Θα σου 'ρθει και φθηνότερα, γιατί -κατά τα φαινόμενα- δεν πρόκειται να ξεμπλέξουμε εύκολα από το μπλέξιμο της διά "πρώτη φορά αριστεράς". 

   Ας είσαστε έτοιμοι..."σύντροφοι" γιά βομβαρδισμό προπαγάνδας στα πρότυπα του μπούλη της Βορ. Κορέας. Και όσοι το θεωρούν αυτό υπερβολή, έτσι νόμιζα κι εγώ στην αρχή. Όμως τώρα, βλέποντας κι ακούγοντας, συνηθίζω στην ιδέα πως σύντομα θα το βιώσω. Ο αχός και οι ψίθυροι περί  εκλογών και δημοψηφίσματος όλο γίνονται εντονότεροι και ακούγονται καθαρότερα και πλησιέστερα. Μαζί με την πλύση εγκεφάλου στον... εξυπνότερο λαό του κόσμου, που μάλλον θα αποδώσει καρπούς. Έστω και με το ζόρι! Οι παλιότεροι θα θυμούνται τα δημοψηφίσματα του Παπαδόπουλου. Το σκηνικό -αλίμονο- αρχίζει να στήνεται!

   ΥΓ. Με τα σπουδαστικά άθλα του επόμενου αιώνιου σπουδαστού που στοχεύει σε αντίστοιχη "αιωνιοποίηση" στην πρωθυπουργία, η έρευνα προχωρεί. Όταν ολοκληρωθεί θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου