Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Στον απόηχο του σημερινού EUROGROUP

Η αναβίωση της Χαλιμάς και τα νέα της δολερά παραμύθια.
Η γιαγιάκα και ο μέντωρ λείπουν γιατί πήγαν γιά... τσίσα. Καταλαβαίνετε...
   Το απλό "θέλω" δεν αρκεί γιά να στοιχειοθετήσει "δίκιο". Ούτε και δημιουργεί, κατ' ανάγκη, δίκαιες απαιτήσεις, πέραν από απ' αυτές που δήθεν νομιμοποιεί η μονόπλευρη ερμηνεία του βραχυπρόθεσμου και κοντόφθαλμου συμφέροντος. Αποτελεί λογική περίπου σαν εκείνη που απαιτεί και πιστεύει σε νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης σ' έναν τελικό του Τσάμπιονς Λινγκ. Και την υποστηρίζει και επιδιώκει, ως δίκαιο αίτημα ολόκληρου του ελληνικού λαού.
   Με κάτι τέτοια παραμύθια... δικαίων απαιτήσεων και απαράγραπτων εθνικών δικαιωμάτων μας παραμυθιάζει επί τρεις μήνες τώρα η νέα μας Κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται πως διαπραγματεύεται σκληρά και επίπονα, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργεί και στριφογυρίζει συνεχώς γύρω από τον εαυτό της αφήνοντας τον χρόνο να δημιουργήσει τετελεσμένα γιά τον λαό και άλλοθι γιά την ίδια.
   Το σημερινό ναυάγιο απέδειξε άλλη μία φορά αυτό που συμβαίνει. Από τη μία ο Baroufakis με τις γνωστές παπαρδέλες της πασίγνωστης... δημιουργικής του ασάφειας και από την άλλη οι υποψιασμένοι πλέον εταίροι-τοκογλύφοι, (κατά περίπτωση, σαν τον Λατίνο θεό Ιανό), να πελαγοδρομούν, απορώντας με τις ελληνικές σαχλαμάρες που τους σερβίρονται ως... "προτάσεις μεταρρυθμίσεων". Βεβαίως τις απορρίπτουν ασυζητητί, αλλά με κομψότητα και διπλωματική γλώσσα περί μείωσης της αποστάσεως που μας χωρίζει, περί γεφύρωσης των διαφορών, περί μισογεμάτων ποτηριών και στο βάθος ένα μεγαλόπρεπο... "τσού"!! Προσωπικά πιστεύω πως παίρνοντάς μας χαμπάρι ότι τους "δουλεύουμε", μας πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα. Χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό γεγονός το εξής: Από τη μία οι έωλες αισιοδοξίες Τσίπρα - Βαρουφάκη και από την άλλη η δήλωση του Μαλτέζου πως: "Οι Έλληνες διαπραγματεύονται σε άλλη γλώσσα από αυτή που διαπραγματευόμαστε εμείς"! Με άλλα λόγια: "Μάλτα γιόκ, λεφτά γιόκ"!

   Έτσι, δεν ξέρω τί γίνεται τελικά με τα διάφορα "ATHENS GROUP", "BRUSSELS GROUP" και "EURO GROUP", εκείνο όμως που βλέπω καθαρά είναι πως με το "ΓΕΡΟ-ΞΟΥΡΟ GROUP" που μπλέξαμε δεν θα την βγάλουμε καθαρή. Από τη μία μας φλομώνουν στο ψέμμα και το καθησυχαστικό δούλεμα,  (-Αύριο κλείνει η συμφωνία, -Μεθαύριο κλείνει η συμφωνία, -'Ντάξει μωρέ, - Δεν τρέχει τίποτε και δώστε μας τα λεφτά σας γιά μερικές μερούλες και μετά πάλι δικάς σας θα 'ναι, και διάφορα τέτοια), και από την άλλη, αφού αδειάσανε όλους τους "κουμπαράδες" που ήσαν στο βεληνεκές του χεριού και της αρμοδιότητός τους, δήθεν προσωρινά, σήμερα προκύπτει πως..."άνευ συμφωνίας, κοκό νό". Όχι κάτι τις έναντι, αλλά ούτε τσεντέσιμο, πριν κλείσει και ψηφιστεί η αξιολόγηση του προηγουμένου "μνημονίου"! Και αν το πράγμα πάει έτσι όπως φαίνεται, μαζί του "πάει" κι η σύνταξή μας του Ιουνίου. Θα ξεμείνουμε λόρδοι με λόρδα και... περηφάνια.
   Μόνη λύση η αφύπνιση των "κοιμωμένων" -όχι του Χαλεπά, αλλά των χαλεπών καιρών- τέως υπερήφανων και προσεχώς πλήρως εξαθλιωμένων και πειναλέων συμπολιτών μας και η αποστολή, μέσω των προσεχών δημοσκοπήσεων, ηχηρότατου μηνύματος SOS και αποδοκιμασίας στην ακολουθούμενη αλαζονική συριζαρέικη πολιτική, που μας σέρνει εκούσια -δειλούς, μοιραίους και άβουλους- στην πλήρη απομόνωση, τη φτώχεια και τη "σοβιετοποίηση", χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου