Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Υπόθεση μεταλλείων Χαλκιδικής (Μέρος ΙΙ) και άλλα τινά…



«Η ζωή εν τάφω»! Όταν δεν έχεις ούτε ιερά, ούτε όσια…
Θλίψη και κατάνυξη γιά το Θείον Πάθος!!!
     Στις 28 Φεβρουαρίου η στήλη ασχολήθηκε με τις Σκουριές Χαλκιδικής και έκανε σχετική προφητική ανάρτηση. Δυστυχώς, τα πράγματα εκεί εξελίσσονται επακριβώς όπως τα προέβλεπε η ανάρτηση. Και, εκτός δραματικής αλλαγής των σημερινών δεδομένων, (διάβαζε απομάκρυνση Λαφαζάνη από το αρμόδιο Υπουργείο), οι επενδυτές σκέπτονται ήδη να τα μαζέψουν και να φύγουν, βλαστημώντας και ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους. Γεγονός που θ’ αποτελέσει μπούσουλα και γιά όλες τις πιθανές… επενδύσεις στην Ελλάδα, νυν και αεί! 
   Το μεγαλύτερο κακό εστιάζεται εις το ότι αρκετά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας δεν έχει καταλάβει ακόμα σε τί περιπέτεια έχει μπλέξει με την επιλογή που έκανε στις τελευταίες εκλογές και εμμένει πεισματικά, ατελέσφορα και αυτοκτονικά στις θέσεις της, παρά την οφθαλμοφανή καταστροφή που επέρχεται, αν συνεχιστεί η πολιτικής της ανόητης δογματικής αυτοχειρίας. Δεν πειράζει όμως, σύντομα θ’ αφυπνιστεί κι αυτή. Έστω αργά. Μόνο οι πάσης φύσεως «κατεδαφιστές» της κοινωνίας, οι έχοντες συμπλέγματα μειονεξίας, οι κλασικοί «τριαμιστές, (Μιζέρια-Μοχθηρία-Μίσος) και ο σκληρός συριζαρέικος πυρήνας θα τους παραμείνει πιστός. Ήδη τα κρούσματα είναι πολλά και τα μηνύματα σαφέστατα. Κουκουλοφόροι, Πανεπιστήμια, λαθρομετανάστες είναι μερικά από τα σαράκια που άρχισαν ήδη, με μανία, να ροκανίζουν τα ξύλινα πόδια της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας που ακόμη νοιώθει… «εθνικά υπερήφανη» γιατί ο Τσίπρας παίζει μπλοφαδόρικο πόκερ, όχι μόνο με το μέλλον της αλλά -δυστυχώς- και με το παρόν της.

   ΥΓ. Μετά την αμήχανη είσοδο του Πρωθυπουργικού ζεύγους στο εκκλησάκι της Αγ. Αικατερίνης στην Πλάκα, (Συμβολισμός που οδηγεί στο: «Πλάκα» μας κάνει!), γιά την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας του Επιταφίου, όλα να τα περιμένει κανείς. Μετά την αναμενόμενη εμφάνισή του απόψε στην Ανάσταση, δεν αποκλείεται με τις ταχύρρυθμες μεθόδους εκμάθησης που χρησιμοποιεί -το αποτέλεσμα στα αγγλικά του όντως εντυπωσιακό- να τον δούμε και προσκυνητή στο Άγιο Όρος, θαμώνα στο Μέγαρο μουσικής σε θρησκευτικά ορατόρια του Μπαχ ή το Missa Solemnis του Μπετόβεν και το καλοκαίρι στην Επίδαυρο να παρακολουθεί την Αντιγόνη να υπακούει σε θείους και όχι ανθρώπινους νόμους. Με εκατέρωθεν παραστάτες του κάποια τέρατα μορφώσεως του «τσούρμου» του, (ορισμός κατά Βαρουφάκη). Π.χ. εξ αριστερών τον γίγαντα της Γνώσης -αιώνιο φοιτητή- και πνευματικό καθοδηγητή του, τον εξοχότατο κ. Φλαμπουριάρη και απέναντι από τ’ αριστερά, (η λέξη «δεξιά» απαγορεύεται αυστηρά), τον «κουλτουριάρη λαδέμπορα», (όπως λέμε «ο Καραγκιόζης γιατρός»),  κ. Λεωτσάκο! Ουαί υμίν υποκριταί και Φαρισαίοι.
   Και μη χειρότερα!
   «Καλή Ανάσταση», χριστιανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου