Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

«Ευρωπαίων προμαχούντες Συριζαίοι Βερολίνω, χρυσοφόρων Γερμανών εστόρεσαν δύναμιν»



Έκτακτη Είδηση
Μάκια-μάκια και χρόνια πολλά!
  Μόλις έγινε γνωστή εις την στήλη σημερινή επείγουσα επιστολή της Γερμανικής Καγκελαρίας προς το Μέγαρον Μαξίμου, η οποία έχει ως εξής: 

   «Εξοχότατε και αγαπητέ μου κ. Πρωθυπουργέ.
   Επ’ ευκαιρία της σημερινής εορτής, τόσον του κόμματός Σας, όσον και Υμών προσωπικώς, παρακαλώ όπως δεχθείτε τις θερμότερες ευχές του γερμανικού λαού, του φίλου σας κ. Σόιμπλε και, φυσικά, εμού. Γνωρίζω καλώς πως τόσον Υμείς, όσον και ο εξοχότατος Υπουργός σας επί των Οικονομικών αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεσθε και δεν καταδέχεστε δώρα οιασδήποτε οικονομικής μορφής, καθ’ ότι είστε υπεράνω χρημάτων και δεν σας απασχολεί παρά μόνον η εθνική σας υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια και το πατροπαράδοτο ελληνικό φιλότιμο.  Έτσι, παρά την εισήγηση του αγαπητού μας Βόλφγκανγκ να σας στείλουμε καμιά πεντακοσαριά δις, ως μικρό και συμβολικό δώρο, προκειμένου να βολευτείτε προσωρινά, να ικανοποιήσετε τις προεκλογικές σας εξαγγελίες και να εξοφλήσετε τα χρέη σας, θεώρησα τοιαύτη ενέργεια ως απολύτως ταπεινωτική γιά τον ελληνικό λαό και ως μεγάλη προσβολή προς το πρόσωπό Σας. Ακόμη θυμάμαι την γενναία Σας προσφορά να υποβιβάσετε κάποιες ψιλοεκκρεμότητες που υπάρχουν ανάμεσά μας από την αποφράδα ναζιστική Κατοχή της Ελλάδος και να προτάξετε το ηθικό μέρος της διαφοράς. (Ήδη σας γνωρίζω πως τα Γερμανικά Ταχυδρομεία ετοιμάζουν νέα σειρά γραμματοσήμων όπου σε κάθε διαφορετικής αξίας γραμματόσημο θα απεικονίζεται και διαφορετικό χωριό που καίγεται, μία σφαγή αθώων αμάχων, ή -έστω- μία εκτέλεση ομήρων. Εννοείται πως, τιμής ένεκεν, θα σας αποσταλούν μερικές σειρές με σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας και μερικά ασφράγιστα φεγιέ, γιά την προσωπική σας συλλογή). 
   Τελικά αγαπητέ μου Αλέξη, (τώρα που γνωριστήκαμε και αγαπηθήκαμε κουντρ ντε φουντρ), μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα, καθώς αποθεραπεύθηκα και από αυτή την καταραμένη ποδάγρα που με παίδευε μήνες, να σου παραχωρήσω, ως δώρο, εκείνον τον πεντοζάλη που μου είχες τάξει προεκλογικά. Επομένως εγώ επιλέγω, ως ορχήστρα τη Φιλαρμονική της Βιέννης και Διευθυντή τον Ζούμπιν Μέτα και προτείνω ως χώρο το δικό σας Ηρώδειο. Η παράσταση θα χαλάσει κόσμο! Εσύ διάλεξε μόνο ημερομηνία και λυράρη σολίστα. Περιμένω εναγωνίως απάντηση.
   Σε ασπάζομαι θερμά-θερμά, (μπαγάσικο παιδί!) 

   Η παντοτινή πλέον φίλη σου, η Αγγελικούλα   

1 σχόλιο:

  1. Φίλος μου επέστησε ευγενικά στο mail μου πως το "κουντρ ντε φουντρ" είναι λάθος. Το διαβεβαίωσα πως το μόνο, ίσως, λάθος είναι που δεν το έβαλα σε εισαγωγικά. Κατά τα λοιπά το προσάρμοσα στα γαλλικά που πιθανόν γνωρίζει η κ. Μέρκελ και, αναμφισβήτητα, παίζει στα δάκτυλα ο κ. Τσίπρας! Κατά το "μέγκλα", που προέρχεται από το "made in England".
    Επ' ευκαιρία, επανασημειώνεται η εμμονή των δήθεν μορφωμένων αριστερών μας ηγετών στην άγνοια και παρερμηνεία των σύνθετων λέξεων με πρώτο συνθετικό το "λαθρο-". Η λέξη αυτή δεν χαρακτηρίζει το ποιόν του ανθρώπου και την όποια αξιοπρέπειά του, αλλά συγκεκριμένη παράνομη πράξη. Π.χ. και ο αξιοπρεπέστερος κύριος, αν κυνηγήσει χωρίς άδεια κυνηγίου, θα χαρακτηριστεί "λαθροθήρας". Αλλά είπαμε, σε λίγο θα κυκλοφορήσει νέο λεξικό της ελληνικής αριστερής γλώσσας, όπου κάτι τέτοια ψιλά, όπως μνημόνιο, τρόικα και άλλα τέτοια θα λάβουν την σημερινή τους ερμηνεία. Θα το "φιλοτεχνίσει" ο Υφυπουργός κ. Κουράκης μόλις "ολοκληρώσει" με τα ποιητικά του αιδοία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή