Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο ΤριαΜισμός, ο τριαΠισμός και ο… Πριαπισμός!

"Οι εκλογές μας έρχονται, εμπρός βήμα ταχύ"


Τοιχογραφία αρχαίου ναού στη Σωζόπολη, με τίτλο "Τρεις και μία έμειναν"!


   Είναι γνωστός και καθιερωμένος από την στήλη ο όρος «τριαμισμός». Από τα τρία Μ. Δηλαδή «μιζέρια - μοχθηρία - μίσος», που διακατέχουν μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας. Κάποιους με κάποιες δικαιολογίες και κάποιους εντελώς αδικαιολόγητα, με την περίπτωσή τους να χρήζει ειδικής ψυχανάλυσης. 

   Οι επερχόμενες εκλογές δημιούργησαν στη στήλη, κατόπιν προβληματισμού και προσδοκίας, έναν νέον όρο, ο οποίος πρωτοανιχνεύτηκε στην ίδια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τον έχουν συναισθανθεί και άλλοι. Είναι ο όρος «τριαΠισμός», που προκύπτει από τα εξής τρία Π: «Ποθώ Κυβέρνηση 10 Υπουργείων. Προσβλέπω στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Περιμένω να δω τη Μέρκελ να χορεύει πεντοζάλη». Όλα ταγμένα σαφώς και κατηγορηματικώς. Να δω, λοιπόν, αυτά τα τρία Π πραγματοποιημένα κι ας "γείρω στη γη να κοιμηθώ, με την καρδιά μου να γίνεται κυπαρίσσι", που λέει και το τραγούδι!

   Τέλος, ο Πριαπισμός αποτελεί ζητούμενη κομματική «ικανότητα», προκειμένου να μπορέσουν να ικανοποιηθούν και οι υπόλοιπες προεκλογικές υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης. Ιδίως μετά τις σχετικές εξαγγελίες του Προέδρου Αλέξη στην Ρόδο. Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, μετά την αποχώρηση του κ. Τατσόπουλου από το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου