Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

«Λαθρομετανάστης» ή «παράνομος μετανάστης»;



Όταν η αριστερή θολοκουλτούρα διασταυρώνεται με την αγραμματοσύνη και, τελικά, συμπορεύονται στην οδό της βλακείας, με αγαστή σύμπνοια.
Η "ανθρώπινη αξιοπρέπεια" έρχεται να... ολοκληρώσει στην Ελλάδα
 
   Και γιά να τελειώνουμε με αυτό το ανόητο «ταμπού» της προοδευτικότητος.

   Η λέξη «λάθρα» είναι επίρρημα που σημαίνει «κρυφά» και δεν συγκρούεται -κατ’ ανάγκην- σφοδρά με τον νόμο. Π.χ. ένας που διαβάζει στο περίπτερο τις πίσω σελίδες μιάς αναρτημένης εφημερίδας, λέγεται μεν «λαθραναγνώστης», αλλά δεν διαπράττει δα και καμιά σπουδαία παράβαση. Ενώ η λέξη «παράνομος», εξ ορισμού στοιχειοθετεί σύγκρουση με τον Νόμο και μάλιστα μετωπική, (παρά τον νόμον).

   Κατά συνέπεια οι λάβροι υποστηρικτές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την οποία προσωποποιούν στην περίπτωση των ήδη εξαθλιωμένων -από χίλια-μύρια δεινά- δυστυχών λαθρομεταναστών και υπεραμύνονται αυτής στο πεδίο της λαθρομετανάστευσης, καλόν είναι να ξανασκεφτούν πως το πρόθεμα «λαθρο-» είναι, εκτός από χαρακτηριστικότερο, απείρως επιεικέστερο και αξιοπρεπέστερο από τη ρετσινιά του «παράνομου». Διότι μιά αδήριτη ανάγκη μπορεί να σε οδηγήσει στο να κάνεις κάτι «στα κρυφά», όμως το «παράνομος» αποτελεί ρετσινιά και σπίλο, που σε κατατάσσει στη χορεία εκείνη που το κάτω άκρο της περιέχει πταίσματα αλλά το άνω ειδεχθή εγκλήματα.

   Καλόν είναι, λοιπόν, οι ακραιφνείς «δημοκράταροι» λαϊκιστές να το δουν έτσι. Όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αφ' ενός γιατί απαξιούν να μάθουν σωστά ελληνικά και, αφ' ετέρου, γιατί τους εμποδίζει η οδός του υπότιτλου! Οπότε, και με την πρόσπτωση του: «εξ όνυχος τον λέοντα», ό,τι γεννήσει η νύχτα της 25ης Ιανουαρίου δεν θ’ αποτελέσει έκπληξη. Η χώρα βαδίζει πλησίστια στον δρόμο του… πεπρωμένου της, κατά το γνωστό απόφθεγμα του Αϊνστάιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου