Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

"ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ"



Η ανίατη περίπτωση… «Γιωργάκη»!
"Τούκα πρω"!
    Η στήλη μέχρι το πρωί έβαζε στοίχημα, ποντάροντας όσα… υπόλοιπα ευρώ της έμεναν πως, έστω την υστάτη στιγμή, το λειψό μυαλουδάκι του Γιωργάκη θα του φρενάριζε την θεοπάλαβη απόφαση ν’ ανοίξει δικό του πολιτικό μαγαζάκι. Δυστυχώς έπεσε έξω.
   Είναι τόσο εξωφρενική, εξωπραγματική και παντελώς αδιανόητη αυτή η κίνηση, που δεν περίμενα ποτέ να περάσει τη φάση των συζητήσεων και να βγει στο φως ως γεγονός. Και μάλιστα κάτω από τις σημερινές συνθήκες ακραίας πολιτικής πόλωσης.

   Αδυνατώ να κατανοήσω πού το πάει και τί προσδοκά κι ελπίζει να πετύχει το «παιδί της Αλλαγής». Ρυμουλκούμενος και παρασυρόμενος από μωροφιλόδοξες πολιτικές ασημαντότητες, έμψυχες και άψυχες, πιστεύει σε πολιτική του νεκρανάσταση και άρχισε πάλι την αοριστολογία, τη βαρετή βυζαντινολογία και γενικώς την ακατανόητη μπουρδολογία του, μέσα από βλακώδη κείμενα που του έδωσαν να διαβάσει οι «κηπουροί» του.

   Δυστυχώς, το ψώνιο της πολιτικής, όταν το όνομα λειτουργεί και σε βαραίνει σαν κατάρα και δεν μπορεί να κατανικηθεί από την ανύπαρκτη λογική και συναίσθηση ευθύνης, τότε η σκάλα καθόδου επιμηκύνεται πάρα πολύ και ξεπερνώντας κάθε όριο σοβαρότητος, σε φέρνει κατ’ ευθείαν στην αγκαλιά της γελοιότητος. Έτσι ώστε να πειστεί και ο τελευταίος αφελής πολίτης περί του ειδικού βάρους ενός ατόμου το οποίον, ενώ δεν θα τον εμπιστευόσουν ποτέ να τον στείλεις στο περίπτερο να σου αγοράσει τσιγάρα, τον έστειλες -και με σημαντική πλειοψηφία μάλιστα- στη Βουλή και τα ευρωπαϊκά σαλόνια των μεγάλων αποφάσεων γιά να σε κυβερνήσει και διαχειριστεί τις τύχες ενός ολόκληρου λαού. 

   Ως επωδός της κριτικής γιά το τελευταίο… κατόρθωμα του χαζού παιδιού να ιδρύσει προσωπικό κόμμα, αρκεί η υπόμνηση της αγανάκτησης του Σαρκοζύ στην περιβόητη εκείνη συνάντηση των Καννών:

   - Re sis, aftos ine megalos malakas!


   (Γιά λόγους αυθεντικότητος η στήλη αναγράφει τα «γαλλικά» του Σαρκοζί, κατ’ ευθείαν στα… γαλλικά!).

   Τώρα τον λόγο, και επ’ αυτού του θέματος, τον έχει ο «σοφός» λαός, ο οποίος -ως γνωστόν- παραμένει πάντοτε αλάνθαστος στις επιλογές του!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου