Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Περίεργες συμπτώσεις σε «ανάρμοστες» σχέσεις.



Τα σενάρια, των σεναρίων, ω σενάρια!
Ο... Μέτερνιχ και ο... Χίτλερ!
  


 Ζώντας στον αστερισμό των αλήτικων συμπεριφορών, των σύγχρονων Ηρόστρατων και των ευφάνταστων σεναρίων, που κυκλοφορούν όπως οι μύγες τον Αύγουστο, η στήλη δεν μπορεί να αποκλείσει και κάποιο που επεξεργάστηκε «φίλος» της. Τουλάχιστον, αυτό έχει λογική επαγωγή. Αρκεί να συντεθούν τα κάτωθι, επί μέρους, στοιχεία:

   - Η βιντεοσκόπηση του «Μπαλτάκος γκαίητ» έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά βγήκε στο φως, περιέργως, τώρα. Επίσης έγινε γνωστό πως οι… κοινωνικές σχέσεις απάντων των βουλευτών μεταξύ τους έδιναν κι έπαιρναν, οπότε τίποτα δεν αποκλείει να βγουν στα φόρα και άλλα βιντεολαβράκια. Ανάλογα με τον βαθμό ασυνειδησίας και αχρειότητος των πρωταγωνιστών.


   -Τώρα, επίσης περίεργα και απροσδόκητα, άρχισαν να «ευημερούν» οι αριθμοί στη χώρα, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας σ’ αυτές τις ριμάδες τις... αγορές. Προσδοκία κι ευσεβής πόθος το γεγονός να τραβήξει προς το καλύτερο κι αυτό το έρημο βιοτικό επίπεδο του καταταλαιπωρημένου λαού που ξεσκίστηκε τέσσερα χρόνια στις θυσίες και το «περίμενε». Ούτε ο στρατός του Αγαμέμνωνα στην Αυλίδα να ήταν.


    - Τα άκρα του... «συνταγματικού και δημοκρατικού, (sic!), τόξου», αυτή την προοπτική την μάχονται λυσσαλέα, αφού κάθε επιτυχία της Κυβέρνησης τους στερεί εκλογική πελατεία. Έτσι, ό,τι λέγεται, ακούγεται και προβάλλεται σήμερα δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανένα. Αφού αυτό υπακούει στην γνωστή μακιαβελλική ρήση: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». (Σημ. Αυτή εφαρμόζεται αλά καρτ. Όταν μας συμφέρει είναι θεμιτή, καλή και άγια και όταν όχι, ωρυόμαστε!).


   - Οι διάφοροι οίκοι αξιολόγησης, γιά πρώτη φορά, δίνουν «πόντους» στην Ελλάδα και εύσημα στην Κυβέρνησή της. Άρα η στιγμή είναι κατάλληλη, αυτό που στα ελληνικά λέμε: «timing», γιά ένα καίριο χτύπημα.


   Έτσι ο μεν Κασιδιάρης, ακροδεξιός ψάλτης, ξύνει την κασίδα του και κατεβάζει… βίντεο, έστω μπαγιάτικο, οι δε Συριζάριοι-μενσεβίκοι, αριστεροί ψάλτες, αρχίζουν το γνωστό ασυνάρτητο παραλήρημα. Στη βάση του γνωστού ανέκδοτου που καταλήγει στο… «να ψοφήσει η κατσίκα του π... η του γείτονα!». Αδιαφορώντας όλοι γιά τα ερείπια στα οποία  θα μεταβληθεί η χώρα!


   Εν κατακλείδι, το παραμύθι του «μπαλτάκος γκαίητ» παρατράβηξε και γίνεται, εκτός από επικίνδυνο, και ανιαρό. Το κλείνω ενθυμούμενος τη σοφή ρήση του έξοχου Μαρκ Τουαίην:

   
   - «Μην παρατραβάς, φραστικά, μιά διένεξη μ’ έναν βλάκα. Θα σε παρασύρει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει, λόγω… έδρας»!

   

1 σχόλιο:

  1. Έχεις δίκιο...από εδώ και πέρα η υπόθεση αυτή θα είναι θέμα
    επιθεωρησιογράφου και δυστυχώς οι καλοί έχουν φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή