Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΓΚΑΦΕΣ.



Ζητείται μπαλωματής.

Μπαοκάρα... ολέ!
 
   Φίλος και αναγνώστης της στήλης μου έστειλε email προβληματισμένος, τάχα, (το «τάχα» δικό μου), μήπως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στα πρόσφατα γεγονότα, ήταν συμπεφωνημένη με την κυβέρνηση. Στα πλαίσια άσκησης πιέσεως στους Ευρωπαίους εταίρους:
- Μάγκες, ρίξτε τα φράγκα αμέσως γιατί κοιτάτε… Έρχεται ο Τσίπρας να σας κάνει… νταντά!
   
   Το κόλπο αποτελεί παλιά εφεύρεση, μία από όλες, του αλήστου μνήμης Αντρέα προκειμένου να μπαλώνει τις γκάφες του και να βγαίνει κι από πάνω!
   Σχετικά θυμάμαι το περίφημο «mea culpa», (σημαίνει «λάθος μου»), το οποίο πέταξε μαστορικά και το οποίο εισπράχτηκε, μαζικά και κατευθυνόμενα, ως ακολούθως από τους γνωστούς κεκράκτες χαχόλους της εποχής. (Σημ. Το άκουσα κι εγώ με τ’ αυτιά μου!).
   - Ρε, τον μπαγάσα τον Αντρέα! Πάλι… κόλπα τους έκανε. Μεγάλη… γάτα ο π… ης!

   Στην προκειμένη περίπτωση, ακόμη κι αν προσπαθήσουν να στρίψουν τη γκάφα προς μιά τέτοια κατεύθυνση, δηλαδή στις εντυπώσεις, πάλι σε βάρος τους βγαίνει. Στη μεν δική μας πλευρά δεν είχε να προσθέσει, διαπραγματευτικά, τίποτε, από δε τους απέναντι δεν αφαιρούσε τίποτε! Μόνο στους σκεπτόμενους πολίτες λειτούργησε απωθητικά, αφού απέδειξε άλλη μία φορά επιπολαιότητα, αφροσύνη και πολιτικό τυχοδιωκτισμό, που αντιστρατεύονται τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας. Θυσία τα πάντα στο κομματικό συμφέρον και βορά στην τυφλή μανία και σπουδή γιά την κατάληψη της εξουσίας. Εντελώς απροκάλυπτα και με κάθε τρυκ και κόλπο που νομίζουν πως λειτουργεί προς επίτευξη αυτού του στόχου. Με αποτέλεσμα αυτοί οι κορδακισμοί και τα καμώματα να παραπέμπουν στην παροιμία: «βράζει η πο…ή του και θαρρεί πως είναι δύναμη»! Επικίνδυνες επιπολαιότητες και ανωριμότητα πολιτικής σκέψης.

   Πάντως δεν αποκλείεται, ακολουθώντας την στρατηγική του μέντορά τους και εκμεταλλευόμενοι την λήθη που δημιουργεί ο χρόνος και η ιστορική άγνοια των νέων γενεών, ν’ ακούσουμε από τους μαθητευόμενους μάγους της εξουσίας και κάποιο νέο… «mea culpa»! Ακαταλαβίστικο στους πολλούς και δοξαστικό γιά τους φερέλπιδες… κυβερνήτες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου