Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η δεδηλωμένη, το μαγικό «151» και η κουτοπόνηρη υποκρισία.



«Η μικρή Μαρία κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουν οι… φιλενάδες της»!


   

   Ως γνωστόν, το Ελληνικό Κοινοβούλιο αριθμεί 300 έδρες και κατά συνέπεια ο αριθμός-πασπαρτού ψηφισμάτων, θετικών ή αρνητικών, είναι το πολυπόθητο «151». Αριθμός που εκφράζει και την «δεδηλωμένη» υποστήριξη της Βουλής στην κάθε Κυβέρνηση.

   
   Η Χρυσή Αυγή, κόμμα ή «μόρφωμα» -ή όπως κι αν την αποκαλούν «στολιστικά» οι όψιμοι υποστηρικτές των μεθοδεύσεών της- αποτελεί, επί του παρόντος και από την αρχή της παρούσης βουλευτικής περιόδου, νόμιμο κόμμα και οι ψήφοι της στις διάφορες ψηφοφορίες συνυπολογίζονται υποχρεωτικά. Οι ψήφοι αυτοί είναι 18, όσες κι οι έδρες της.


   Όμως, κάποιοι ακραιφνείς δημοκράταροι αρνούνται να την… «παίξουν» στο πολιτικό παιχνίδι που γίνεται στην Βουλή. Την εχθρεύονται και την «σνομπάρουν», (πολύ λογικό), και δεν θέλουν να μετρούν τις ψήφους της, (πολύ παράλογο), κυρίως όταν αυτό δεν τους συμφέρει. 
   Όταν όμως η κυβέρνηση περνάει κάποιο νομοσχέδιο με πλειοψηφία, π.χ., 151 ψήφων, τότε ωρύονται και θεωρούν το αποτέλεσμα… «οριακό», αφού βάζουν μέσα και την μόνιμα αρνητική Χρυσή Αυγή!


   Η λογική όμως λέει πως, αφού αγνοούν επιδεικτικά και παντελώς τους 18 χρυσαυγίτες βουλευτές, θα πρέπει να δεχθούν πως το αληθές όριον είναι το μισό του 282, (300-18), συν 1. Ήτοι το 142! Οπότε ένα σκορ 151 όχι μόνο δεν είναι οριακό, αλλά εκφράζει και άνετη πλειοψηφία!


   Καλά τα κολπάκια με τους αριθμούς, αλλά όχι και «μονά-ζυγά», δικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου