Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Όταν η ΔΕΗ σου αλλάζει τα φώτα!



Η φύρα των Φηρών!
Σαντορίνη, το στολίδι του Αιγαίου.
   
   Το τραγικό γεγονός του Περιστερίου που κόστισε τη ζωή ενός νεαρού ατόμου, επισκίασε κάποιο άλλο σοβαρό συμβάν, με μόνο και ευτυχώς οικονομικές απώλειες. Αναφέρομαι στις  αλλεπάλληλες βλάβες του τοπικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Σαντορίνης, που ταλαιπώρησε επί μακρόν το όμορφο νησί. Γιά 4-5 ημέρες το ρεύμα πηγαινοερχόταν, παίζοντας με τα νεύρα ντόπιων και τουριστών. Ιδίως εκείνων που είχαν ευπαθή προϊόντα στην κατάψυξη ή όσων η ζωή και η υγεία  εξαρτιόταν από την λειτουργία ευαίσθητων μηχανημάτων που δουλεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα. Όλων  αυτών η ψυχούλα γνώρισε καλά κι άλλο ένα ελληνικό νησί, την Κούλουρη, (Σαλαμίνα), αφού πήγε και ήρθε εκεί μπόλικες φορές.

   Η όλη ιστορία, πλην της ταλαιπωρίας, δημιούργησε και τεράστια ζημιά στον τουρισμό, το μέγεθος της οποίας θα εκτιμηθεί προσεχώς. Η Σαντορίνη βρίσκεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και, ως γνωστόν, ο τουρισμός είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα κι ευπαθή προϊόντα, δεδομένου και του ισχυρού ανταγωνισμού που τον διέπει. Οπότε ίδωμεν….

   
    Ως προς τα αίτια και τις συνθήκες του «δυστυχήματος», τηρείται επί του παρόντος σιγή… ασυρμάτου. Γίνονται, λέει, έρευνες….

   Όμως η εν γένει συμπεριφορά της επιφανούς ηγετικής ομάδος των συνδικαλισταρέων της ΔΕΗ, (ο μπαμπούλας της ΓΕΝΟΠ), είναι πασίγνωστη, καθώς και η απειλή του «κατεβάσματος του διακόπτη» πάντα νωπή και διαρκής στ’ αυτιά μας. Με δεδομένα δε, το timing, δηλαδή τη χρονική στιγμή  πού έγινε η βλάβη, αλλά και τα πολλά «ξανακυλίσματα», (black out), κάθε φορά που αυτή πήγαινε ν’ αποκατασταθεί, σε συνδυασμό με την μεγάλη «πονηρότητα» των καιρών, εμένα προσωπικά μου «μυρίζει» δολιοφθορά. Κοινώς σαμποτάζ! Ο Θεός να με συγχωρέσει, αν αδικώ κάποιους, αλλά την μυρωδιά την αισθάνομαι έντονα, πολύ έντονα! Ένα σαμποτάζ υπολογισμένο, καλομελετημένο και καλοστημένο. Και εκτελεσμένο έντεχνα από ειδικούς και γνώστες, έτσι ώστε να μην αφήνει ίχνη. Μόνο αναπόδεικτες υποψίες.

   Μεγάλη μου απορία το ότι δεν ακούστηκε κιχ, σχετικά, από τους διάσπαρτους σε Βουλή και ΜΜΕ Επιθεωρητές  «Κλουζώ». Περιέργως, μου άφησαν τη δόξα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου