Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Έλενα Ισιμπάεβα

Η πιό μεγάλη Κυρία του Παγκόσμιου αθλητισμού.

   Χθες βράδυ έλαμψε, γιά μιά ακόμη φορά, το άστρο της μεγάλης αθλήτριας του στίβου και, αναντίρρητα, όλων των εποχών, σε όλα τα σπορ. Της Έλενα Ισιμπάεβα, που νίκησε και πάλι, μόλις αποτυχούσα στην κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, επιχειρώντας άλμα στα 5.07 μ.!
  
Η πρώτη των πρώτων
 



   Γεννημένη στις 3/6/1982, κατάφερε κλείνοντας 31, μόνο, χρόνια ζωής να πετύχει τόσα, όσα καμία άλλη γυναίκα στο χώρο του Αθλητισμού. Πανέμορφη και "καλοχτισμένη", με πρασινογάλαζα εκφραστικά μάτια, προσηνής, ευχάριστη και πάντα γελαστή κοπέλλα, κατέκτησε και τον πιό δύσκολο θεατή και φίλο του κλασσικού αθλητισμού.
   Αρχίζοντας καριέρα το 1999, στα 17 της, μόλις, χρόνια αξιώθηκε, μέχρι χθές, να ζήσει 23 πρωτιές-θριάμβους σε διάφορα επίπεδα, (νέων, νεανίδων, γυναικών), και σε υψηλής σπουδαιότητος αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων 2 Ολυμπιακοί  Αγώνες, 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου και 5 κλειστού. Χωρίς να υπολογίσουμε, πανευρωπαϊκούς και τα διάφορα  δευτεροκλασσάτα μήτινγκς!

   Παρ' όλα αυτά, μέσα στη σύγχρονη υστερική πλημμυρίδα κατασπίλωσης της πάσης φύσεως "ανωτερότητος", έφτασαν στο σημείο, κάποιοι, να την αποκαλέσουν.... "λαμόγιο"! Συνεπείς στην πάγια τακτική των γνωστών κομπλεξικών και ασήμαντων, γιά προφανείς ιταμούς και χολεριασμένους λόγους ισοπέδωσης και αμφισβήτησης της κάθε αναγνωρισμένης "αξίας". Ένα γεγονός που αποτελεί  πάγια τακτική των πάσης φύσεως "τριαμιστών", (από τα τρία Μ -Μιζέρια, Μοχθηρία, Μίσος-  την συμπλεγματική τριλογία των απανταχού ανικάνων), οι οποίοι στα πλαίσια της.... δημοκρατίας και της.... ισότητος, αρνούνται την παραδοχή της υπεροχής και την αποδοχή των ικανών, ακόμη και στον αθλητισμό! Και επιδιώκουν την, με κάθε τρόπο, αποκαθήλωση των αρίστων, την κατεδάφισή τους και την ισοστασία στη δική τους  μετριότητα και ασημαντότητα! 

   Αν ήταν δυνατόν να φτάσει στ' αυτιά της μιά προτροπή μου, αυτή θα ήταν:
   - Κορίτσι μου, αν πράγματι είσαι έξυπνη, φύγε τώρα! Στον κολοφώνα της ακμής και στο απώγειο της δόξας σου! Γιά να σε θυμάται η Ανθρωπότητα νέα, ωραία κι ανίκητη! Μην κάνεις το λάθος πολλών απερίσκεπτων και άπληστων, π.χ. ο Όττο Ρεχάγκελ, που παρασυρμένοι από τη δίψα ενός πρόσθετου και περιττού πλούτου, παραβλέπουν την μοιραία φθορά που δημιουργεί η πάροδος του χρόνου και βυθίζονται στην αναπόφευκτη μετριότητα, αμαυρώνοντας την υστεροφημία τους. Είσαι νέα, όμορφη και αρκετά πλούσια. Η ζωή διαθέτει τόσα ενδιαφέροντα πράγματα και τόσες ομορφιές που θα μπορείς ν' απολαύσεις. Π.χ. να χαρείς τον έρωτα, να κάνεις οικογένεια, να στήσεις επιχειρήσεις. Να ζήσεις γιά σένα! Χωρίς την σκληρή πειθαρχία του πρωταθλητισμού, με αμφίβολα, πλέον, αποτελέσματα. Γύρισε σελίδα και αναπαύσου στις δάφνες σου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου