Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

"902" FM. Τίτλοι τέλους!



Ένα ακόμη χαρακτηριστικό και, θεωρητικά, αντιφατικό λουκέτο. 
 
   Τυχαία έπεσε το μάτι μου σε μιά λιτή ανακοίνωση. Παύει, λέει, να λειτουργεί και ο κομματικός ραδιοφωνικός σταθμός "902" του ΚΚΕ, ο οποίος και πωλείται σε... ιδιώτη. Έτσι, μετά το κλείσιμο του τηλεοπτικού, και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, κάπου 48 νοματαίοι, θα βρεθούν, όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε «μαγαζί» που κλείνει, στον δρόμο, αφού ο αγοραστής θέλει το... γήπεδο άδειο, γιά να «παίξει» όπως θέλει εκείνος.

   Είναι τρομερό, είναι λυπηρό, είναι τραγικό το γεγονός. Άνθρωποι να χάνουν τη δουλειά τους, ιδιαίτερα σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους, και να πετιούνται στο δρόμο, από τη μιά στιγμή στην άλλη. Όμως είναι χειρότερο το να αδρανοποιούνται, μιά ζωή, πιστεύοντας σε είδωλα και «οράματα» επιτήδειων πολιτικάντηδων και να  κυνηγούν χίμαιρες, που πλασσάρουν οι πάσης φύσεως φαύλοι «πωλητές ονείρων»!
Μόνο αυτοί μας λείπανε !!!

    Η στήλη ανέκαθεν πίστευε πως τα νήματα της Ζωής τα κινεί η Οικονομία και πως η Πολιτική είναι το εμβρυουλκό της. Ο δε φανατισμός, με  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τις άκριτες διεκδικήσεις, τις συχνές διαδηλώσεις και τις πορείες, (ΠΑΜΕ κι ερχόμαστε), με την υψωμένη γροθιά, τα πανό και τις πλαστικές σημαιούλες, είναι συμπεριφορές και πρακτικές άλλων, ξεπερασμένων εποχών. Απομεινάρια ατελέσφορα γιά ρομαντικούς "δονκιχώτες", αφελείς... «αγωνιστές» και αμετανόητους επαγγελματίες συνδικαλισταράδες, «αγκυλωμένους» σε παρωχημένα οικονομικά μοντέλα. Μακάρι όλα αυτά να μπορούσαν να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα, όμως το μόνο που φέρνουν είναι νερό στο μύλο των πάσης φύσεως αναρχικών και κατεδαφιστών «μπαχαλάκηδων».

   Δυστυχώς, η Ζωή έχει τη δική της νομοτέλεια, τη δική της ροή και τη δική της ρύμη. Ακόμη και οι μεγάλες επαναστάσεις, (Γαλλική, Ρωσική, κ.λπ.), όταν συνέβησαν, ανακάτεψαν πρόσκαιρα την «κατσαρόλα» της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και κάνοντας τον κύκλο τους, έσβησαν άδοξα. Στη Γαλλία επανήλθε η βασιλεία, στη Ρωσία ο…. Γιέλτσιν και η προλεταριακή Κίνα.... καπιταλίζεται αγρίως! 
   Η Ζωή θα συνεχίζει να τραβά το δρόμο της, όπως εκείνη θέλει και η μόνη επανάσταση που, πραγματικά, αλλάζει τη μοίρα του Ανθρώπου είναι η τεχνολογική. Κάθε μεταβολή στη ζωή των ανθρώπων θα συμβαίνει, όταν και εφ’ όσον υπάρξουν, ή συμπληρωθούν, οι προϋποθέσεις γιά την μεταβολή αυτή. Ποτέ νωρίτερα! Όσο κι αν ο Άνθρωπος εκβιάζει καταστάσεις! Ρυθμιστής, δε -πάντα και των πάντων- οι…. Αγορές! Αυτές οι καταραμένες Αγορές που υπακούουν μόνο σ’ έναν αμείλικτο νόμο. Αυτόν της προσφοράς και της ζήτησης. Και που φροντίζουν πρώτα γιά την παρασκευή της πίττας και μετά γιά τη διανομή της.

   Όσοι, λοιπόν, πιστεύουν πως είναι δυνατόν με…. «αέρια» να βαφτούν αυγά, καλώς το πιστεύουν, αλλά ας μην απογοητεύονται μετά, όταν θα βλέπουν τις προσδοκίες τους σωρούς ερειπίων. Στοιχηματίζω πως πάρα πολλοί το διαπίστωσαν, και μάλιστα αρκετές φορές, τα τελευταία 30 περίπου χρόνια. Όσοι δεν κατάλαβαν το «δούλεμα», δεν πειράζει, θα το ξαναζήσουν, πάλι και πάλι, μέχρι να το…. εμπεδώσουν!

   Οι πολιτικοί, όλοι ανεξαιρέτως, κάνουν τη δουλειά και το βίτσιο τους. Και αυτά είναι η…. καρέκλα, το «ζήτω», το βόλεμα, η οικονομησιά! Πουλάν φούμαρα μέχρι να μας υποκλέψουν την ψήφο και μετά.... βλέπουμε! Από λόγια και δικαιολογίες, άλλο τίποτα, (σιγά μην νοιάζονται γιά σας κι εμένα). Και όποιον αφελή τουμπάρουν, κακό της κεφαλής του!

   Η λύση είναι μία και όποιος έχει μυαλό το βάζει να δουλέψει, ώστε να κατεβάσει ιδέες. Ανασκουμπώνει, μετά, τα μανίκια και στρώνεται στη δουλειά της πραγμάτωσής τους. Όποιος έχει νύχια ξύνεται και όποιος όχι,....... να βγάλει γρήγορα, γιατί αλλοιώς χάθηκε! Οι υπόλοιποι, άβουλοι, αδρανείς και…. «αγανακτισμένοι», θα περιμένουν στην αγορά τους… βαρβάρους, (Κ.Καβάφης, «Περιμένοντας τους βαρβάρους»), κάνοντας υψηλές θεαματικότητες στους γυμνοσάλιαγκες λαϊκιστές της ΤV και προσδοκώντας την επιστροφή των…. κλεμμένων και των…. γερμανικών αποζημιώσεων της Κατοχής, γιά να ξελασπώσουν!

  Όταν η κοιτίδα του «λαού» και των «συμφερόντων του εργατικού κινήματος», αναγκάζεται να πετάξει στο δρόμο τους δικούς της… εργαζόμενους, υπακούοντας στον Υπέρτατο Νόμο της Αγοράς, («Ανάγκαν και θεοί πείθονται»!), το μήνυμα είναι σαφές, προσιτό και στα φτωχότερα μυαλά! Εάν, παρ' ελπίδα, δεν γίνεται αντιληπτό, άντε να ’ρθει στα πράγματα κι ο ΣΥΡΙΖΑ γιά να γελάσουμε κλαίγοντας και να κλάψουμε γελώντας, με το σπάσιμο άλλης μιάς «φούσκας» και την απομυθοποίηση μιάς ακόμη ομάδας.... «σωτήρων»! 
   
   Βρεγμένοι όντες, η βροχή δεν μας τρομάζει.  Οπότε, δεν βαριέσαι, στου κασίδη το κεφάλι τόσοι και τόσοι πειραματιζόμενοι…«κουρείς» ασέλγησαν. Ο ένας ακόμη θα μας μαράνει; Το πάθημα του χαζού Γιωργάκη, που λύσσαξε να πάρει στα χέρια του τη μπόμπα της εξουσίας κι εμείς, ο «εξυπνότερος λαός του κόσμου», του την δώσαμε(!) απλόχερα, δεν έγινε μάθημα στον μικρούλη Αλέξη που θέλει κι αυτός, με τη σειρά του, να «παίξει» πειραματιζόμενος! Σ΄αυτόν θα κολώσουμε τώρα; Στο κάτω-κάτω, ο τελευταίος, πάντοτε, κλείνει την πόρτα.
   Άντε να τελειώνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου