Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Θλιβερή σύνοψη, επ' ευκαιρία ενός θλιβερού γεγονότος.


             Άντε να τελειώνουμε, έρχονται τσουνάμια!
   
 Βαθύτατα αηδιασμένος από την υστερόβουλη και ψοφοδεή συμπεριφορά μερικών «προβεβλημένων» ψευτοδιανοούμενων και συγγραφέων, οι οποίοι κάτω από την πίεση του όχλου και προκειμένου να μην δουν πεσμένες μετοχές στο θολοκουλτουριάρικο κοινό και πτώση στις πωλήσεις των βιβλίων τους, την «κάνουν γυριστή», αναδιπλώνονται, βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και αναιρούν, προτροπάδην και με χαρακτηριστική άνεση κι αφέλεια, προηγούμενες απόψεις τους. Το γεγονός δεν ξενίζει. Αν πλεόναζε η λεβεντιά, η υπευθυνότητα, η συναίσθηση της ευθύνης στην εκφορά του δημόσιου λόγου και το ήθος που πρέπει να διαθέτει ένας πνευματικός ταγός και να το προτάξει σε μιά δύσκολη καμπή, όπως αυτή που περνάει τώρα η κοινωνία μας, δεν θα συνέβαινε ποτέ. Σε μιά χώρα που αξίες, όπως η τήρηση των Νόμων και η εύρυθμη λειτουργία των θεσμών εναποτίθενται στην, αλά καρτ, καλή διάθεση και το φιλότιμο των πολιτών της, η καθολική και πλήρης χρεοκοπία, (οικονομική, ηθική, πνευματική, κ.λπ.), είναι και αναμενόμενη και αναπόφευκτη.

    
   Κατά τα άλλα, όπως οι παλιοί Επτανήσιοι σνομπ, καμαρώνουμε γιά την καταγωγή μας, («οι αρχαίοι ημών πρόγονοι….»),  έστω κι αν τους αγνοούμε πλήρως, ή τους κακοποιούμε βάναυσα, αρκούμενοι μόνο στην καπηλεία τους. (Π.χ. η απίθανη σε χυδαιότητα παράφραση του Αριστοφάνη, με τις απαράδεκτες σε ρυπαρότητα, δήθεν σύγχρονες διασκευές, με λεξιλόγια παρμένα από τα παλιά μπουρδέλα της Τρούμπας και της Ακομινάτου, που αμιλλώνται ποιά θα χρησιμοποιήσει τα περισσότερα πουστ….ίκια!).

    
   Τελικά, το σημαντικό δεν είναι να κορδώνεσαι γιά τους προγόνους σου, κλέβοντας και οικειοποιώντας το κλέος και την αξιολογότητά τους, (όντας ο ίδιος τενεκές ξεγάνωτος και το μόνο κοινό που σε συνδέει μ’ αυτούς είναι ο τόπος γέννησης), αλλά με την ποιότητα, τη σκέψη και το έργο σου, να κάνεις τους δικούς σου απογόνους να νοιώθουν υπερήφανοι γιά σένα! Κι εδώ είναι που χάνουμε κατά κράτος, αφού η νεοελληνική μεταπολιτευτική περίοδος αποτελεί, σε όλα τα επίπεδα, έναν νέο σκοταδιστικό Μεσαίωνα, ή χρησιμοποιώντας σύγχρονα ισοδύναμα, μιά «μαύρη τρύπα» της Ιστορίας μας. Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου