Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η μεγαλοστομία της αμετροέπειας επαναφέρει μνήμες.



Πομφόλυγες γιά σπέκουλα!
Ίμια, 31 - 1 - 1966
   
   Θυμάμαι την επιφώνηση «Αθάνατος» στην κηδεία των υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου, καθώς και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού. Και οι τρεις έπεσαν ηρωικά, μαζί με το ελικόπτερο του οποίου αποτελούσαν πλήρωμα, στο ατυχές περιστατικό των Ιμίων, τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996.

   Συγκινήθηκα, ρίγησα και λίγο δάκρυσα, τότε, ακούγοντάς το καθώς  συνειδητοποιούσα  το μέγεθος της υπέρτατης θυσίας που εξασφάλιζε πως μπορούσα, σήμερα, να ζω ελεύθερος και, προ πάντων, με αξιοπρέπεια. 
   Την ξανάκουσα πάλι τώρα, στην κηδεία του άτυχου μικρού Θανάση Καναούτη. Και ένοιωσα την ίδια, ίσως και μεγαλύτερη, συγκίνηση, καθώς με την θυσία του θα μπορώ πλέον, όχι μόνο να κυκλοφορώ ελεύθερος, αλλά και εντελώς… τζάμπα! Προς το παρόν στην Αθήνα και μετά…. βλέπουμε.
"ΑΝΕΜΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ"

   Πιθανώς στο εγγύς μέλλον θα μπορώ να το κάνω και με το «Άνεμος Κεντέρης», (άλλη φούσκα κι αυτός που μας προέκυψε… αέρας κοπανιστός), ή με την Lufthansa!

   Κανά δυό τέτοιες «θυσίες» ακόμη και φύγαμε γιά…. Γκαλάπαγκος, (το απωθημένο μου!). Φυσικά… τζάμπα!

   ΥΓ. Ως άκρον άωτον θρασύτητος και ηθικής παραλυσίας, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα κατεβατό με οδηγίες γιά τα «δικαιώματα» των συλλαμβανόμενων τζαμπατζήδων. Μεταξύ άλλων φαιδρών εισηγούνται την απειθαρχία, την υποβολή μηνύσεων σε οδηγούς και ελεγκτές (!), που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα, (αλλά δυσάρεστα γιά τους μπαταξήδες), και -άκουσον, άκουσον- την προαιρετική καταβολή προστίμου. Θες πληρώνεις, δεν θες δεν πληρώνεις! (Λες και υπάρχει περίπτωση να θέλει κάποιος!).
   Η περίπτωση θυμίζει, από πλευράς αμοραλισμού, μιά προ ετών εμφανισθείσα κίνηση γιά τα δικαιώματα των.... παιδεραστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου