Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Όταν το «Συναίσθημα» γεμίζει τα θερινά κενά «Ύλης».



  Ε΄, να μην τρελαθούμε κιόλας!
Καλή αρχή!
   
   Είναι γνωστό πως η θερινή ραστώνη, με κορύφωση περί τον Δεκαπεντάυγουστο, στερεί την επικαιρότητα από «Ύλη». Έτσι οι μαρκήσιοι και οι μαρκησίες «διαμορφωτές γνώμης», (opinion makers), των ελληνικών MME, οι οποίοι γιά να «πουλάνε» πρέπει να πηγαίνουν πάντοτε με το ρεύμα και ποτέ κόντρα του, επιμένουν να ποντάρουν στο λαϊκό συναίσθημα, να συνεγείρουν τα πλήθη και να μετατοπίζουν το κέντρο βάρους της υπόθεσης, αγνοώντας τη λογική και τον Νόμο. Στοιχεία που δυστυχώς είναι ψυχρά, τυφλά, (σε αρχαία αγάλματα η Δικαιοσύνη παρίσταται με μαντήλι στα μάτια, παλάντζα στο ένα χέρι και σπαθί στο άλλο), και στερημένα παντελώς συναισθήματος. Όμως απολύτως απαραίτητα γιά την εύρυθμη λειτουργία κάθε ευνομούμενης κοινωνίας.

    
   Έτσι συνεχίζουν να λαϊκίζουν, στον απόηχο του θλιβερού γεγονότος, προκειμένου αμιλλώμενοι να φαίνονται αρεστοί στο φορτισμένο συναισθηματικά πλήθος, (η πεμπτουσία του λαϊκισμού), και επιμένουν, απεραντολογώντας και βυζαντινολογώντας, με το «πώς» και το «γιατί», το «ετούτο» και το «εκείνο», να προσέχουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος! Οπότε, καπηλεύονται ανενδοίαστα τον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας  του αδικοχαμένου νεαρού, την άφατη θλίψη των γνωστών και φίλων του και το απλήρωτο κενό που, γενικά, αφήνει ο αδόκητος θάνατος ενός νέου ανθρώπου, «μπιζάροντας» εξακολουθητικά στο «πιασάρικο» θέμα, με δακρύβρεκτα δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες και με επίδειξη μελοδραματικού υποκριτικού ταλέντου, ζωντανά, στο «γυαλί». Αποτέλεσμα, κάτι τέτοια πανό και...  έπεται συνέχεια!

Πρελούντιο και Τρελούντιο!
  
   Όταν σε λίγες ημέρες  -κοντός ψαλμός, αλληλούια- η τρόικα θα ζητήσει νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, αφού τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες θα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, με τα ταμεία τους πατωμένα από έλλειψη εσόδων, καθώς ελάχιστοι θα πληρώνουν εισιτήριο πλέον, είμαι πολύ περίεργος γιά το τί θα λεν και τί θα γράφουν τότε, αλλά και τί πανό θα αναρτώνται σε δρόμους και πλατείες!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου