Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η επανάληψη φρεσκάρει τη μνήμη.



 Για να μην ξεχνιομαστε!

Αντι οιουδηποτε αλλου σχολιου, η στηλη ανετρεξε στο... απωτερο παρελθον της και αναδημοσιευει προς γνωσιν και χωρις να προσθεσει λεξη!

 

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ; 

Επικαιρότης

   - Να τα πούμε; Αλήθεια τι θα μπορούσαμε να πούμε τέτοιες κακές ημέρες. Εν όψει ενός νέου αλλά πολύ δύσκολου χρόνου. Μόνο «κακιούλες» μπορούν να λεχθούν και γκρίνιες.
   Η στήλη επέλεξε να ψάλλει στους αναγνώστες της κάποια «κάλαντα» άλλου είδους. Σίγουρα πιό εντυπωσιακά από τα γνωστά και τετριμμένα.
   Αποκαλύπτει σήμερα, εποχές που ο πολύς κόσμος τα φέρνει δύσκολα και στενάζει οικονομικά, αμοιβές κάποιων μεγαλοδημοσιογράφων της ΕΡΤ. Ιδίως κάποιων «κάργα» δημοκρατικών και κουλτουριάρηδων που συμπονούν τα πάσχοντα λαϊκά στρώματα και, με κάθε ευκαιρία, ξορκίζουν το ανάλγητο «κεφάλαιο» και πασχίζουν γιά την αποκατάσταση της κάθε «κοινωνικής αδικίας».
   Η στήλη θα δώσει στοιχεία γιά τις απολαβές τους κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ με τη παρατήρηση ότι κατά το οικονομικό έτος 2005 έγινε σημαντικό άλμα στις αμοιβές τους, ως προς τα προηγούμενα χρόνια. Άλλη μία απόδειξη της ηλιθιότητος των τότε κρατούντων, οι οποίοι, προφανώς και ματαίως, επιχείρησαν να τους «εξαγοράσουν» χρυσώνοντάς τους.
   Καθίστε, πάρτε ένα ποτήρι νερό δίπλα, καλού κακού, και θαυμάστε αμοιβές!!

   -Διαπρεπής, «σοβαρή» κυρία, αξιοπρεπέστατη και διακριτικότατη, πρασινικόκκινης ιδεολογίας και με "κουλτουριάρικο" και βαθυστόχαστο ύφος, συνήθως εκφωνήτρια ειδήσεων και σπανιότερα εμφανιζόμενη με ημιακαταλαβίστικα άρθρα, που κόπτεται και γιά τα παιδιά, έχει εισπράξει:
Οικονομικόν έτος 2005: 254.319 Ε.
Οικονομικόν έτος 2006: 297.956 Ε.
Οικονομικόν έτος 2007: 282.744 Ε.
Οικονομικόν έτος 2008: 436.066 Ε.
Οικονομικόν έτος 2009: 396.629 Ε.

Στα υπέρ της το ότι, τουλάχιστον, γνωρίζει καλά ελληνικά!

   - Δευτεροκλασάτη κυρία, πρωινής ζώνης «τσέπωσε» αντίστοιχα:
Οικ. έτος 2005:   91.793 Ε.
Οικ. έτος 2006: 100.940 Ε.
Οικ. έτος 2007: 132.867 Ε.
Οικ. έτος 2008: 176.740 Ε.
Οικ. έτος 2009: 203.700 Ε.

   - Διόσκουροι της βασικής πρωινής ζώνης, γνωστά αντιδεξιά φαρμάκια, λαϊκά παιδιά και θεωρητικοί της «κοινωνικής δικαιοσύνης», προοδευτικοί και ένθερμοι υποστηρικταί των παράνομων στιφών που κατακλύζουν τη χώρα στην οποία, ως γνωστόν, «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» ενθυλακώνουν, αντίστοιχα:
Oικ. έτος 2005: 132.562 και 130.787 Ε.
Οικ. έτος 2006: 160.600 και 158.100 Ε.
Οικ. έτος 2007: 219.495 και 238.750 Ε.
Οικ. έτος 2008: 235.165 και 234.475 Ε.
Οικ. έτος 2009: 254.200 και 252.820 Ε.

   - Κομψευόμενη «γλάστρα», υψηλής κουλτούρας , φιλοομπαμική και άσπονδη εχθρά των Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι, αναφέρεται ενδεικτικά, μόνο γιά το προηγούμενο έτος εισέπραξε.
Οικ. έτος 2009: 83.366 Ε.!

   - Συμπαθής νεαρά, τσικό της παρέας, γλύφει κι αυτή ένα μικρό κοκαλάκι, γιά το Οικ. έτος 2009: μόλις 30.150 Ε.!

    Βεβαίως, όλοι οι προηγούμενοι, θα πιστεύουν ότι τα παραπάνω ποσά (απολύτως ελεγμένα και καρατσεκαρισμένα) τα δικαιούνται, καθ’ όσον η προσφορά τους εις το «κοινωνικό σύνολο», επιεικώς και με μεγάλη συγκατάβαση, μόλις που ικανοποιείται μ’ αυτά. Πιθανόν να αισθάνονται και αδικημένοι από το «σύστημα» που καταπολεμούν με φανατισμό!
   Αυτά να τα βλέπει η ταλαίπωρη «γενιά των 700», τα συμφέροντα της οποίας έχουν αναλάβει, εργολαβικώς, οι πιο πάνω «ανάδοχοι» της «κοινωνικής δικαιοσύνης»! Και να μην εξαντλούν τα βέλη τους και τα εκρηκτικά τους στο «καταραμένο κεφάλαιο», το οποίο, στο κάτω-κάτω, παίζει το παιχνίδι του με σκληρούς, στυγνούς αλλά ξεκάθαρους όρους.
   Προσπαθώ να φαντασθώ τους, ως άνω, «χρυσοκάνθαρους» της κρατικής τηλεόρασης τη στιγμή της διαπραγμάτευσης των αποδοχών τους. Τα επιχειρήματά τους γιά τις δυσκολίες της ζωής, την ακρίβεια, τα έξοδα, τη κούραση της δουλειάς τους και…… τρελαίνομαι.
   Ουαί υμίν υποκριταί και Φαρισαίοι!

   Και, βεβαίως, η κυβέρνηση πριν αρχίσει να ψαλιδίζει μισθούς και συντάξεις του γνωστού "πλαφόν" των 2000 Ε. το μήνα ας στρέψει τη προσοχή της, πρώτα, εκεί που και περισσότερο "ψαχνό" θα βρει και λιγότερους θα δυσαρεστήσει. Αν θέλει, πράγματι, να νοικοκυρέψει ας αρχίσει από τον οίκο της. Ούτως η άλλως το παιχνίδι παίζεται, πλέον, μ' ανοιχτά χαρτιά και τα "παπαγαλάκια" της είναι απολύτως άχρηστα.
Ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται!





   Επί της ουσίας, τώρα. Οι κυβερνητικοί εταίροι, ασυζητητί, πλήρως και εγκαίρως ενημερωμένοι, στην πράξη  δεν έχουν καμία αντίρρηση γιά όσα δρομολογούνται στην ΕΡΤ. Πιθανόν και από κοινού να μεθόδευσαν τη διαδικασία που ακολουθείται, με την απόλυτη συγκατάθεση της μαμάς-τρόικα. Όμως διαθέτοντας ο καθένας δικό του μαγαζί, είναι υποχρεωμένοι να νοιαστούν, πρωτίστως,  γιά τη δική τους «πελατεία». Ιδίως τώρα που οι «δουλειές» των δύο μικρών πάνε κατά διαόλου. Έτσι συνεχίζουν το βιολί του «ήξεις-αφήξεις» και της πονηράς μειξοπαρθένου, η οποία συνεχώς παραδίδεται… αρνουμένη! Αν υπήρχαν πραγματικές αντιρρήσεις γιά το εγχείρημα θα χάλαγαν τον κόσμο και δεν θα έκαναν δηλώσεις του τύπου «ναι μεν, αλλά», προβάλλοντας αντιστάσεις σαν τους τάχα  αντιστασιακούς της χούντας, («Αχ΄, μη καλέ, ντροπή»!).
  

   Ειδικά η επιχειρηματολογία του κυρ Φώτη είναι γιά γέλια και γιά κλάματα. Θέλει, λέει, την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, αλλά δεν θέλει να κλείσει αυτή, ούτε προσωρινά! Λες και δεν καταλαβαίνει και ο πιό αφελής πως οποιοδήποτε κατάστημα  γιά ν’ ανακαινιστεί διακόπτει υποχρεωτικά τη λειτουργία του. Γιά όσο χρόνο διαρκεί η ανακαίνιση. Τον Βενιζέλο, πάλι, τον μάρανε η…. διαβούλευση των τριών αρχηγών. Α΄, ρε ξύλο που τους χρειάζεται!

   
   Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ΕΡΤ είναι μία διεφθαρμένη και παρασιτική αριστερή σφηκοφωλιά. Ένα αντιδραστικό, αντιπαραγωγικό και απαράδεκτα σπάταλο άντρο ιδιοτελών και αντιδημοκρατικών συμφερόντων, το οποίο λειτουργεί στην τυπική κρατικίστικη αριστερή αρχή «λίγη δουλειά, πολλά λεφτά», (αδιάφορο ποιός πληρώνει), που θέλει κατεδάφιση και εκ βάθρων αναδόμηση. Γιατί η δημόσια ΕΡΤ χρειάζεται και η κατάργησή της δεν είναι προς το συμφέρον του λαού, της πολυφωνίας και της δημοκρατίας. Όμως σε τελείως άλλη βάση και όχι με το σημερινό της χάλι.  Με λιγότερο προσωπικό, χαμηλότερους μισθούς και δικές της, μόνο, παραγωγές. Ιδιαίτερη προσοχή στο τελευταίο, γιατί εκεί κρύβεται η ρεμούλα, η μίζα, το μαύρο χρήμα, η διαπλοκή και, εν τέλει, η διαφθορά!
 
   Επί τέλους, ας πάψει η υποκρισία. Αφού όλοι αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα ριζικών μεταρρυθμίσεων, αν αυτές δεν αρχίσουν από τις, κατ’ εξοχήν, φαύλες και σπάταλες εστίες, από πού θ’ αρχίσουν; Αν υποκύπτουμε συνεχώς στις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των πλουσιοπάροχα βολεμένων, δεν θα γίνει ποτέ τίποτα.
   

   Στο σημερινό ξεχαρβάλωμα της ΕΡΤ συνήργησαν, σε βάθος χρόνου, όλα τα κόμματα, αφού στο αμαρτωλό παρελθόν τους οφείλεται το τερατούργημα του οποίου σήμερα, επί τέλους, δρομολογείται η εξυγίανση. Και ας μην ξανακουστεί το βλακώδες, «η αριστερά δεν φταίει γιατί αυτή δεν κυβέρνησε», γιατί ναι μεν δεν εξελέγη ποτέ στην κύρια σκηνή, αλλά έχει πλημυρίσει και διαβρώσει το παν στο Δημόσιο, και όχι μόνο. Και κουμαντάρει ή επηρεάζει ασύδοτη με τον δηλητηριώδη συνδικαλισμό της! Γιατί πώς και από πού διάβολο ξεφύτρωσαν τόσοι Συριζαρέοι παντού;  
   Στην τωρινή προσπάθεια κάθαρσης πρωτοστατεί, μετανοιωμένη, η ΝΔ. Η συνυπεύθυνη και συνένοχη αμαρτωλή ΝΔ του παρελθόντος, στην οποία χρεώνεται σημαντικό μερίδιο ευθύνης γιά τον εκτροχιασμό κι εκτραχηλισμό της ΕΡΤ. Όμως οφείλεται να της αναγνωριστεί η έμπρακτη μετάνοια και να της πιστωθεί η πρωτοβουλία γιά  επανόρθωση, (κάτι σαν τη στάση του Ζήγρα στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου!), όπου μπαίνει σημαιοφόρος ο ευφυής Σαμαράς, ο οποίος δείχνει, πράγματι, να μην «μασάει».

  
   Δεν υπάρχει αμφιβολία πως, κατά βάθος, όλοι είναι ευχαριστημένοι με το «ξήλωμα» του άχρηστου κι επιβλαβούς «μαγαζιού», πλην ίσως του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου υπήρξε πιστό φερέφωνο. Όμως και γι’ αυτόν η ζημιά είναι σχετικά μικρή, αφού όλα τα κανάλια έχουν αλωθεί απ’ αυτόν και όλα πουλάνε την τρέλα και τον παραλογισμό που αυτός πλασσάρει. 

 



3 σχόλια:

  1. Προ ολίγου η Στάη δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM
    ότι θέλει να γυρίσει πάλι στην νέα ΝΕΤ
    και θα κάνει αίτηση.
    Δήλωσε επίσης ότι έπαιρνε 2.500 ευρώ καθαρά ή 4.200 μεικτά
    για το δελτίο ειδήσεων και την εβδομαδιαία
    εκπομπή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιά την εν λόγω κυρία, γνωστή και ως το "χρυσό μ...ί", θα σου πώ το εξής γεγονός.
    Προλόγισε σε ειδική συγκέντρωση-παρουσίαση το περίφημο λογοτεχνικό σύγγραμμα της κ. Βίκυς Σταμάτη, με το γνωστό περισπούδαστο ύφος της και το στυλό, βεβαίως, ανά χείρας, (σαν να λέμε η Ουρανία, η Ερατώ, η Θάλεια, κάτι τέτοιο, τέλος πάντων!), και τελειώνοντας απευθύνθηκε στον Άκη, που καμάρωνε δίπλα σαν γύφτικο σκεπάρνι, και με το βαθύ της ύφος, ανήγγειλε:
    - Και τώρα κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο!
    Βρήκα το όλο περιστατικό τόσο βαθιά γελοίο, που όταν ακούω γιά Στάη, το μυαλό μου πάει εκεί. Ξεραίνομαι στα γέλια και δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά! Οπότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως η δημοσιογράφος που υπονοώω δεν είναι η Στάη, αλλά η Μαρία Χούχλη.
    Οι χρυσοκάνθαροι Διόσκουροι είναι ο μουσάτος "μικρός Λένιν", ο επονομαζόμενος και "μπαλλίτσας" με τον, οπωσδήποτε, συμπαθέστερο Οικονόμου.
    Οι άλλες είναι η ... Τσαπερδονίδου, το φίδι που "έπαιζε" με τον γουρλομάτη κρεμανταλά, που μοιάζει με τον Σπίθα του "Μικρού Ήρωα", όσο για το τσικό δεν τη θυμάμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή