Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΣ



Επί τέλους! Κάτι πάει να φτιάξει.

Εμπρός στον αγώνα
    Το οικονομικό χάλι της χώρας είναι δεδομένο και ήδη η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αφυπνισμένη, έχει καταλάβει αίτια και υπαίτιους.
   Από πολύ παλιά είναι γνωστή η επιρροή του τύπου, κυρίως του δημαγωγικού, στη τελική διαμόρφωση αποφάσεων και καταστάσεων. Και αυτή η επιρροή, στο κάτω-κάτω της, στην ούγια που λέμε, είχε πάντοτε κρυμμένα τα συμφέροντα του σιναφιού. Όσο πιό δύσκολη, πιό ανώμαλη και πιό προβληματική η κατάσταση στη χώρα, τόσο μεγαλύτερη και πιό απροκάλυπτη η διαπλοκή τύπου και πολιτικών. Ιδιαίτερα τα κρατικά ΜΜΕ είχαν καταστεί, με την πάροδο του χρόνου, η μεγάλη σφηκοφωλιά και αποθήκη στοίβαξης ημετέρων όλων των πολιτικών αποχρώσεων, ούτως ώστε κατά περίσταση, όλοι να διαθέτουν το, κατά κανόνα, αργόμισθο φερέφωνό τους. Ένα «χαρτί» που κάθε κυβέρνηση και κάθε πολιτικός θα μπορεί να «παίξει» την κατάλληλη ώρα! Και όλα αυτά στην πλάτη ημών, των φορολογούμενων υποζυγίων, που θα τους πληρώνουμε πάντα και μάλιστα αδρά. Είναι τέτοια δε  η αθλιότης των αρμοδίων, ώστε με κάθε αλλαγή πολιτικής κατάστασης, δεν «εκκαθαρίζουν» το έδαφος, διά της απολύσεως των αντιθέτων, προκειμένου να μην δημιουργήσουν προβλήματα κι αναταραχή. Έχουν φτιάξει ένα τεράστιο ψυγείο που χώνουν τους… αντιφρονούντες, πληρώνοντάς τους κανονικά ώστε να μην κάνουν φασαρία, φέρνουν στην επιφάνεια τους δικούς τους και έτσι όλοι μένουν ευχαριστημένοι!  Μ’ αυτό το φαύλο γαϊτανάκι  και τον χορό να συνεχίζεται αενάως, έφτασε η ΕΡΤ να διαθέτει περισσότερο προσωπικό από το BBC!

   Η κυβέρνηση, ας μην ξεγελιόμαστε, δεν θα ήθελε ποτέ να ταράξει αυτό το τέλμα, αφού στη δημιουργία του συνέβαλε αποφασιστικά και η ίδια και, στο κάτω-κάτω, την εξυπηρετεί. Όμως κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και σύρεται, εκούσα-άκουσα, καθ’ όσον αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιταγή της τρόικα, γιά την οποία όποιος δεν πιστεύει πως είναι ο πραγματικός αφέντης της χώρας, είναι, τουλάχιστον, αφελής. Εντυπωσιάζει αφάνταστα ό τρόπος που αυτή η απαίτηση κρατήθηκε τόσον καιρό μυστική και «έσκασε» απότομα τώρα, όταν ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι και πρέπει να εφαρμοστεί, εδώ και τώρα! Άλλη μία απόδειξη της ισχύος της αμαρτωλής συντεχνίας της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης που την κράτησε εφτασφράγιστο μυστικό, ελπίζοντας μέχρι τέλους, στην ανατροπή της απόφασης και τη διαιώνιση της φαυλοκρατίας της.
   Η μεθόδευση της απαραίτητης κάθαρσης της ΕΡΤ, (ανεξαρτήτως ευθυνών στη γιγάντωσή της), είναι χαρακτηριστική. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δίνεται η ευκαιρία στις κυβερνητικές … «εταίρες» να το παίξουν «παρθένες», κινούμενες αιδημόνως, όπως συνηθίζουν τελευταία, μεταξύ των «ναι μεν» και  «αλλά», γιά  να ξεγελάσουν άλλη μία φορά τους εναπομείναντες λιγοστούς,  ηρωικούς αλλά αφελείς, οπαδούς τους, της αριστερόστροφης κατεύθυνσης.
   Γιά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται θέμα. Γνωστός και προβλέψιμος.  Όχι σε όλα και με βλακώδη επιχειρηματολογία. Το ΚΚΕ,  το ίδιο μονότονο τροπάρι με τα «δίκια των εργαζομένων και του λαού, κόντρα στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων», κ.λπ., κ.λπ. ξύλινα, (τα μάθαμε νεράκι, απ’ έξω)! Και βεβαίως η υπόλοιπη αντιπολίτευση το βιολί της. (Από τον Καμμένο, περιέργως, δεν άκουσα ακόμη τίποτε γιά αεροψεκασμούς στην Αγία Παρασκευή!).

   Εφιστάται η  προσοχή στην παρακολούθηση της στάσης των υπολοίπων μελών του σιναφιού, που δουλεύουν  σε όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, μικρά και μεγάλα. Η συμπαράσταση είναι καθολική, απόλυτη κι εντυπωσιακή. Όμως δεν μασάμε, γιατί ξέρουμε τον λόγο! Πρεμούρα και τρόμος γιά τη θεσούλα τους!
   Άμα βγουν στην «πιάτσα» κάπου 2000 απολυμένοι της ΕΡΤ, η υπερπροσφορά στα σχετικά επαγγέλματα θα δημιουργήσει συνωστισμό, ανταγωνισμό, πτώση των αμοιβών και, οπωσδήποτε, ξαναμοίρασμα της τράπουλας. Οπότε, «γιά ποιόν θα χτυπήσει η καμπάνα»; Τώρα μάλιστα που οι «μαύρες» κομματικές θεσούλες λιγοστεύουν και το ευρώ σπανίζει;    

   Πάντως, αυτό το ματς προβλέπεται πολύ δύσκολο και πολύ σκληρό. Ίσως το δυσκολότερο που έχει να δώσει η κυβέρνηση και με τον πιό σκληροτράχηλο αντίπαλο. Αναμένονται δε και πολύ σκληρά χτυπήματα. Όλα κάτω από τη μέση.
   Ετοιμαστείτε γιά το πιό σπουδαίο και πιό ενδιαφέρον ματς, από εφαρμογής των «μνημονίων». Ο διαιτητής σφύριξε, ο αγώνας αρχίζει!
      

2 σχόλια:

  1. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος ...
    οι "ιδιωτικοί" δημοσιογράφοι "στηρίζουν"
    τους απολυμένους Κρατικοδίαιτους γιατί
    φοβούνται τις θέσεις τους και τις αμοιβές τους.
    Ακόμα και στην Βαρβάκειο η υπερεπάρκεια
    ρίχνει την τιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή διάβασα στο blog σου τον κατάλογο των αμοιβών... πείνας των λεβεντόπαιδων της σφηκοφωλιάς που λέγεται ΕΡΤ. Των αργόμισθων ή καλοπληρωμένων κάργα... δημοκράταρων και παιδιών του λαού, έψαξα και βρήκα κάτι σχετικά γιά την πενταετία 2005 - 2009, που ξετρύπωσα και ανήρτησα τότε.
    Θα το αναρτήσω πάλι. Αύριο όμως, γιά να μην πέφτουν όλα μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή