Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται».

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   Η στήλη ουδέποτε «τσίμπησε» από τις τελευταίες κουταμάρες που κυκλοφορούν, τάχα σοβαρά, περί των 600 δις δολαρίων που μάζεψαν οι ομογενείς μας σε ΗΠΑ και Καναδά και τα οποία μας περιμένουν, εναγωνίως, γιά να μας σώσουν! Να αγοράσουν το χρέος μας και να λύσουν κάθε μας οικονομικό πρόβλημα, αλλά εμείς οι ηλίθιοι… κωλυσιεργούμε και κάνουμε τσαλίμια κι αντί ν’ αρπάξουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία του αμερικανικού πακτωλού, «σφάζουμε» μισθωτούς και συνταξιούχους γιά μόλις 2-3 …. ψωροδις ευρώ! Και όχι τίποτε άλλο, μ’ αυτά και τα άλλα, στο τέλος θα τους «θυμώσουμε» και θ’ αποσύρουν την προσφορά!
   - Α’, έτσι είσαστε λοιπόν, παλιοκαθίκια; Ε’, κι εμείς, πρίτς! Δεν έχει «κοκό»!
   Ακριβώς όπως έγινε μ’ εκείνον τον αξούριγο κοντόχοντρο «σαλιάρη» με τις σαγιονάρες, που επειδή τον προσβάλλαμε, (με γιαούρτια, ντομάτες και τέτοια υποτιμητικά), πίεσε τον φίλο του τον Σαουδάραβα… πρίγκιπα κι απέσυρε την προσφορά γιά αγορά του Παναθηναϊκού. Και βλέπετε πως βολοδέρνει τώρα το «τριφύλλι», χωρίς τα πετροντάλαρς του «πρίγκηψ»!

   Επειδή η παράκρουση χτύπησε σήμερα και καλό φίλο της στήλης, ο οποίος προβληματίζεται κι αγωνιά γιατί δεν …. σπεύδουμε να σωθούμε τσεπώνοντας το προσφερόμενο παραδάκι, κρίνω σκόπιμο να ξεμπερδεύουμε, μιά και καλή, με τους νέους Τσάκες και τη μπουρδολογία που μας προέκυψαν, αιφνιδίως, εξ εσπερίας και παίζουν με τον πόνο και την κακομοιριά μας.

   Ας υποθέσουμε ότι παίρνουμε στα σοβαρά την υπόθεση και την υποβάλλουμε στη βάσανο του ελέγχου.
   Πρώτο και βασικό ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο πολλά χρήματα σε χέρια ομογενών, ώστε από κάποιο, προφανώς, περίσσευμα να μπορεί να μαζευτεί τέτοιο δυσθεώρητο ποσό; (600 δις).

   Προ ολίγων ημερών δημοσιεύτηκε ο κατάλογος των πλουσιοτέρων ανθρώπων των ΗΠΑ. Ο πρώτος ομογενής που φιγουράρει στον κατάλογο αυτόν κατέχει περιουσία 4 δις! Υποθέτοντας πως τα διαθέτει όλα υπέρ της σωτηρίας του … έθνους και βγαίνει να ζήσει το υπόλοιπο του βίου του με ένα ακορντεόν και ένα απλωμένο καπέλο, στην 5η Λεωφόρο και 34η Οδό, γωνία, και κάτι ανάλογο κάνουν κι όλοι μαζί οι …. δευτεροκλασάτοι πλούσιοι της λίστας, ζήτημα είναι αν μαζεύονται 9-10 δις δολάρια! Τα υπόλοιπα 590, που διάβολο βρέθηκαν;

   Μα τόση, τέλος πάντων, αφέλεια και βλακεία ενέσκηψε στην «ομορφότερη χώρα του κόσμου που κατοικείται από τον πιό έξυπνο λαό του κόσμου, που όταν εκείνος έχτιζε Παρθενώνες οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια….. κ.λπ., κ.λπ»! Ή μήπως, η απελπισία και η λόρδα που μας πλάκωσε ξαφνικά, μας κάνει να βλέπουμε αντικατοπτρισμούς «σωτηρίας», όπως τα καταπονημένα καραβάνια στη Σαχάρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου