Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Μέρκελ. Το τελευταίο σημείο αντιπαράθεσης.

Επικαιρότης

   Η μεγαλύτερη ικανοποίηση γιά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που, τρόπον τινά, εκφέρει δημόσιο λόγο είναι η διαπιστωμένη επαλήθευση του λόγου του. Ένα γεγονός που αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί, αν ο διατυπούμενος λόγος στερείται οιασδήποτε σκοπιμότητος και είναι «ακαπέλωτος», κυρίως πολιτικά και κομματικά.
   Δυστυχώς, και το πιό αυτονόητο πράγμα, ιδίως σε κρίσιμες περιόδους, τοποθετείται πίσω από τους παραμορφωτικούς φακούς της πολιτικής εκμετάλλευσης οπότε το προκύπτον μήνυμα στρεβλώνει και προβάλλεται ανάλογα.

   Τέτοιο σύμπτωμα αποτελεί η ακροδεξιά αντίδραση βίας, σαν καθυστερημένη αλλά φυσιολογική αντίδραση στην πολύχρονη αντίστοιχη ακροαριστερή, τάχα «δημοκρατική», βία που μονοπωλεί τα «κεκτημένα δικαιώματα», (αλήθεια ποιά;), στο χώρο της παιδείας και της δουλειάς και αγκαλιάζει, εργολαβικά και προστατευτικά, την υπόθεση της λαθρομετανάστευσης. Της μεγαλύτερης βόμβας που μπήκε ποτέ στα θεμέλια του έθνους και του κράτους!

   Η αριστερά, πολύ λογικά και πολύ φυσικά, στηρίζει την ιδεολογική, την εκλογική και, άρα, την ουσιαστική της δύναμη στις φτωχές και εξαθλιωμένες μάζες. Όσο μεγαλύτερη δυστυχία, τόσο το καλύτερο! Κατά συνέπειαν, το ίδιο φυσικά και εύλογα, τυρβάζει γιά τη μετατροπή της δεξαμενής της εκλογικής της πελατείας σε …πισίνα, μετά λίμνη και τέλος σε ωκεανό, ει δυνατόν! Δώσε φτώχεια, μιζέρια και δυστυχία στον ΣΥΡΙΖΑ και πάρ’ του τη ψυχή! Συνεπώς, είναι απόλυτα φυσιολογικό ν’ αντιδρά λυσσαλέα στην επίσκεψη της «μαντάμ» Μέρκελ στη χώρα και στον απώτερο στόχο της κυβέρνησης που είναι αυτή η ρημάδα, αλλά και πολυπόθητη δόση των 31 δις, άνευ της οποίας η Ελλάδα θ’ αναβάλλει ακόμη και τα … Χριστούγεννα, αφού θα έχει μείνει… ταπί!

   Η επίσκεψη Μέρκελ, σαφώς χωρίς άμεσο συσχετισμό με τη ζωοδότρα, (αμάν, μας σκάσατε. Φέρτε τη να πάει στο διάολο!), δόση, έχει τεράστια σημειολογική σημασία τη στιγμή αυτή, αφού δεν θα γινόταν ποτέ, αν η χώρα πήγαινε, με τελεσίδικη ευρωπαϊκή απόφαση, στην καρμανιόλα. Σίγουρα εκφράζει κάποια μεταστροφή απόψεων και κάποια αλλαγή του κλίματος προς το καλύτερο γιά την Ελλάδα.
   Εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν αρέσει καθόλου στον κ. Τσίπρα και τους συντρόφους του, που ήδη οργάνωσαν θορυβώδη υποδοχή, αφού τους χαλάει τα σχέδια εξαθλίωσης.

   Η στήλη, με πλήρη επίγνωση του τι γίνεται στο χώρο του και τι επιδιώκεται με την σημερινή κι αυριανή βαβούρα, εισηγείται μιά διαβολική διαμαρτυρία και απορεί πως ξεφτέρια όπως ο καλοκάγαθος κ. Στράτα – Στρατούλης και οι λοιπές, εντός κι εκτός κεφαλής, «ξανθές» δεν το σκέφτηκαν ακόμη.
   Αντί να διασαλευτεί η τάξη με τους πάσης φύσεως κουκουλοφόρους, μολότωφ, δακρυγόνα και λοιπά πολυφορεμένα κι αναποτελεσματικά συμπαρομαρτούντα, θα μπορούσε να οργανωθεί παράλληλη πορεία με αυτή της Γερμανίδας Καγκελαρίου, σε όλη τη διαδρομή της. Με 4Χ4, Καγιέν, Μερτσέντες, (κυρίως 300 και άνω), BMW. Λέξους και ό,τι, τέλος πάντων πολυτελές όχημα διατίθεται στις τάξεις του, τα οποία θα φέρουν, υποχρεωτικά, σχάρα οροφής και επ’ αυτής, αναλόγως, σκι χιονιού ή γουίντσερφ θαλάσσης.
   Από τα ανοιχτά παράθυρα των παρελαυνόντων, αργά-αργά, οχημάτων, υψωμένες γροθιές με Ρόλεξ, Πατέκ-Φιλίπ, Βασερόν-Κονσταντέν και τέτοια, θα σημαδεύουν απειλητικά τους ουρανούς, ενώ από τα παράθυρα, αναπεπταμένες σημαίες του κόμματος θα κυματίζουν περήφανα στον γαλάζιο αττικό ουρανό.
   Τα πεζοφόρα τμήματα, με επί κεφαλής τον ηρωικό σκύλο «Λουκάνικο», δεμένο με μιά μακριά αλυσίδα από λουκάνικα Φραγκφούρτης, ντυμένα με λινά, λόγω εποχής, κοστούμια οι κύριοι, (ζιβάγκο, πουκάμισα με ανοιχτά πέτα), ή απλό κάζουαλ αρρενωπό ντύσιμο, ενώ οι «ξανθές» -μέσα κι έξω- κυρίες θα τους συνοδεύουν με μακριές τουαλέτες και έξωμες εσθήτες, συνοδευμένες από κατάλληλα ενδυματολογικά αξεσουάρ. (Μινκ, τσιντσιλά ή έστω ρενάρ. Όλα γνήσια, τα οικολογικά απαγορεύονται!).
   Μουσικές και χοροί, με επαναστατικά τραγούδια , («Το ΕΑΜ, μας γλίτωσ’ απ’ την πείνα», «Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα» και,  το πολύ, μέχρι επαναστατικά του Θεοδωράκη) θα συνοδεύουν την ωραία εκδήλωση, ενώ η σαμπάνια, (Ντομ Περινιόν και μόνο), θα ρέει άφθονη και θα κάνει το επίκαιρο «Οκτόμπερφεστ» να μοιάζει με τσιγγάνικο ραβαϊσι!

   Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χειριστεί την υπόθεση κάπως έτσι, θεωρείται βέβαιον πως η μαντάμ Μέρκελ, όχι μόνο θα σκυλιάσει, όχι μόνο θα σκάσει από τη ζήλεια της, αλλά βλέποντας την μεγάλη και διάχυτη ευμάρεια και την πατροπαράδοτη κιμπάρικη ελληνική υποδοχή που της επιφυλάξαμε, όχι μόνο δεν θα συγκατατεθεί στο να πάρουμε … δόση, αλλά θα μας ζητήσει και… δανεικά, από πάνω!

   Έτσι ασκείται σήμερα η μοντέρνα πολιτική. Όχι ντουντούκες, κουκούλες, μολότωφ και άλλες τέτοιες απαίσιες, αναχρονιστικές και βάρβαρες εκδηλώσεις.
   Τ' ακούτε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ!!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου