Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η μεγαλειώδης χθεσινή διαδήλωση!

Επικαιρότης

   Ο ελληνικός λαός, σώφρων και νοήμων, και κατά την προσφιλή του συνήθεια, διαδήλωσε χθες, σύσσωμος και «ειρηνικά», την αντίθεσή του στα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλουν, αφ’ ενός, η άτεγκτη αιμοδιψής τρόικα και, αφ’ ετέρου, η ανάλγητη ντόπια κυβέρνηση της μειοδοσίας και των λακέδων της. Αντιδρώντας και στον περιορισμό της αργοκίνητης μα καλοπληρωμένης και «καλολαδωμένης» κρατικής μηχανής και την φαλκίδευση του ρόλου των πανίσχυρων αργόσχολων κρατικοδίαιτων συνδικάτων.
   Βασικό, λογικό και κυρίαρχο αίτημα, η επάνοδος στην προ του 2009 όλβια κατάσταση!

   Προ των δικαίων αυτών αιτημάτων, κατά των μέτρων που αδίκως μας επιβάλλονται και της ακατάλυτης ισχύος του ρητού «οργή λαού, φωνή Θεού», συνέβησαν και θα συμβούν τα εξής αναπόφευκτα.

   - α) Ως διά μαγείας τα δημόσια ταμεία ξεχείλισαν από ευρώ και από Δευτέρας αναμένεται ο πολλαπλασιασμός μισθών και συντάξεων.

   - β) Η άμεση επαναπρόσληψη όλων, ανεξαιρέτως, των απολυθέντων. Και από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

   - γ) Η ελαχιστοποίηση των πάσης φύσεως φόρων, εισφορών και χαρατσίων και η διατήρηση μόνο του φόρου τιμής προς την αγωνιστικότητα των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και λοιπών συνδυασμών κεφαλαίων αρχικών, μη ρητώς κατονομαζομένων, αλλά και μεμονωμένων ηρωικών αγωνιστών της αντιτροϊκανικής αντίστασης, όπως π.χ. του κ. Καμμένου και του τσουρουφλισμένου από τα δακρυγόνα κ. Τέρενς του Γρήγορου.

   - δ) Οι Ευρωπαίοι εταίροι άρχισαν να εκλιπαρούν την Ελλάδα να δεχθεί μία πολυετή επιμήκυνση του μνημονίου, μεταξύ 20/ετίας και βάλε, ενώ συζητεί σοβαρά και το αίτημα της «κοντής» γ. γραμματέως του κοντού, πλέον, ΚΚΕ, περί ολοσχερούς διαγραφής του ελληνικού χρέους:
   - Δεν πληρώνουμε, ρε! Δεν γουστάρουμε! Ό,τι έγινε, έγινε. Ψωμί κι αλάτι!

   - ε) Στα πλαίσια της αναπόφευκτης «ανάπτυξης», οι υποψήφιοι επενδυτές, (οι μεν ξένοι άρχισαν ήδη να συνωστίζονται στα σύνορα, οι δε ντόπιοι ανοίγουν τα σεντούκια τους), ενθαρρυμένοι από τη δυναμικότητα και ζωντάνια των Ελλήνων κουκουλοφόρων σπεύδουν να επενδύσουν συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου. Απόλυτη προτεραιότητα στους ομογενείς των ΗΠΑ, με τα 600 δις $ και οι υπόλοιποι, ένας- ένας και μη σπρώχνεστε!

   Για τις χαμένες εργατοώρες και το βούκινο των ξένων πρωτοσέλιδων, ας μη γίνεται λόγος. Με μικρολεπτομέρειες θ’ ασχολούμαστε τώρα! Το πολύ-πολύ η ανάκαμψη και η ανάπτυξη θ’ αργήσουν κατά μία μέρα. Και τι έγινε;

   Βεβαίως, όλα αυτά συμβαίνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή να τρίβουν ικανοποιημένοι τα χέρια τους. Ο μεν πρώτος γιατί η χώρα κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον γκρεμό, οπότε ξερογλείφεται εντονότερα γιά το φρούτο της εξουσίας που ωριμάζοντας του’ρχεται ταχύτατα, ενώ η δεύτερη γιατί αποτελώντας τη μόνη έντονη αντίδραση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει τις τάξεις της να πυκνώνουν!
   Μερικές ακόμα τέτοιες «μεγαλειώδεις» κινητοποιήσεις, χωρίς νόημα και αποτέλεσμα, και η βάρκα θα κάτσει, καλά-καλά, στα βράχια. Και όπως ακούγεται η επόμενη προετοιμάζεται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου