Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Βίοι παράλληλοι κι απολύτως… ελληνικοί.

Σχολιασμοί

   Μέγας σάλος σηκώθηκε ξαφνικά από την αμφισβήτηση της ελληνικότητος του συμπαθούς, αν και αρκετά ιδιόρρυθμου και δύστροπου, θηριώδους μπασκετμπολίστα Σοφοκλή Σκορτσιανίτη. Το απετόλμησε το, επίσης ιδιόρρυθμο και δύστροπο, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παναγιώταρος. Ο λόγος είναι, είπε, πως η γενική εξωτερική εμφάνιση του αθλητή δεν συμφωνεί ή, γιά την ακρίβεια, απέχει πολύ, από τα παραδεδεγμένα ελληνικά σωματοδομικά πρότυπα. Το λάθος, γιά να μην πω ολίσθημα, του επίσης συμπαθούς Χρυσαυγίτη είναι προφανές και ολοφάνερο. Και εξηγούμαι.

   Κατ’ αρχήν οι σωματικές ομοιότητες του μαύρου "Ηρακλή" με το σύνολον της μαχητικής εμπροσθοφυλακής της Χρυσής Αυγής είναι εντυπωσιακές και σχεδόν, απόλυτες. Αν μάλιστα ο αθλητής κοντοκουρευτεί και μπερδευτεί ανάμεσα στην κοινοβουλευτική τους ομάδα, π.χ. σε μιά αναμνηστική φωτογραφία, το αποτέλεσμα θα δείχνει ένα εντελώς ομοιογενές σύνολο. Η διαφορά του χρώματος της επιδερμίδας δεν αποτελεί πρόβλημα. Είναι ένα γεγονός τυχαίο, γι’ αυτό και παραπλανητικό. Απλώς, θα μπορεί να εκληφθεί ο Σοφοκλής, ως …. αποτυχών βουλευτής της Χρυσής Αυγής εν μέσω εκλεγέντων. Πασπαλισμένος με φούμο, το γνωστό παραδοσιακό υλικό, το δηλωτικό εκλογικής αποτυχίας!
   Η καθαρότης και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φυλής στον αθλητή, και όλη την ομάδα, παρουσιάζεται ανάγλυφη και είναι οπωσδήποτε πασιφανής.

   Κατά τα λοιπά, απορώ με την ένσταση του κ. Παναγιώταρου, περί της ελληνικότητας του παίκτη, αφού κάνοντας την εξής απλή μα καθοριστική σύγκριση  -από τη μία ο Σκορτσιανίτης με τον Παναγιώταρο, δίπλα-δίπλα, και από την άλλη ο Ερμής του Πραξιτέλη κι ο Έφηβος των Αντικυθήρων, πλάι-πλάι-  είναι σαφής η ομοιότης του σωματότυπου. Όλοι ολόιδιοι. Φτυστοί! Αν μάλιστα ο Πραξιτέλης είχε τη φαεινή έμπνευση να φτιάξει τον Ερμή του από μαύρο αιγυπτιακό βασάλτη, αντί γιά λευκό πεντελικό μάρμαρο, τότε θα μπορούσαμε, αναφερόμενοι στον Σκορτσιανίτη, να ισχυριστούμε πως πρόκειται γιά πιστό του αντίγραφο. Πού είναι το πρόβλημα; Κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει με τα μαύρα αγάλματα του Τούθμωση, του Σέσωτρη, του Τουταγχαμών και της Κλεοπάτρας! Τι δηλαδή, στο χρώμα θα τα χαλάσουμε; Αφού το παιδί παίζει στις Εθνικές μας από 12 χρόνων, πάει και τελείωσε! Είναι Έλλην. Σαν τον Κρεάνκα, τον Ακάκιο Κακιασβίλι, τον Ηλιάδη, τον Ρότσα, τον αλήστου μνήμης ... Πολέτι και τόσα άλλα ελληνόπουλα της διασποράς. Δηλαδή με επιχειρήματα κουτά και μαχητά!
   Χωρίς να παραγνωρίζεται και η πιθανότητα μαυρίσματος από την συνεχή και έντονη ηλιοθεραπεία, ή να κόλλησε λίγο, ....στην κατσαρόλα, ή να πήρε φώς κατά την εμφάνιση στη γέννα!


   Συνεπώς και αμάχητα, η ελληνικότητα του "Big Σόφο", από τα γενικά του χαρακτηριστικά, προκύπτει, τουλάχιστον όση και του κ. Παναγιώταρου, ο οποίος, κατ’ αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης,  κλήθηκε κι αυτός, μαζί με τα υπόλοιπα μπρατσωμένα παληκάρια του, στις Εθνικές ομάδες του … κατς και του σούμο!
   
   Και γιά να σοβαρευτούμε, ο Σοφοκλής Σκορτσιανίτης είναι Έλληνας, πατεντάτος και όχι γιαλαντζί, όχι γιατί παίζει σε ελληνικές εθνικές ομάδες από 12 ετών, ή οτιδήποτε άλλο, αλλά γιατί ο πατέρας του είναι Έλληνας. Aκριβώς όσο και οι λαοπρόβλητοι ηγέτες μας Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου, Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου και τόσοι άλλοι. Τόσο απλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου