Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Σκέψεις πάνω στην τελευταία φορολογική λαίλαπα.

Θέσεις - Απόψεις

   Παραδείγματα, πίνακες και αριθμοί δεν χρειάζονται. Το θεωρώ περιττό αφού τον τελευταίο καιρό τα διάφορα ΜΜΕ, έντυπα κι ηλεκτρονικά, μας κατακλύζουν κατά κόρον με δαύτα!
   Χωρίς ειδικές πανεπιστημιακές γνώσεις και με απλή λογική γίνεται εύκολα κατανοητό, πως η εξαγγελλόμενη «φοροαναρρόφηση» και του επομένου έτους, στην καλύτερη περίπτωση επιτυχίας, δεν θ’ αφήσει περιθώρια επιβίωσης σε εκατομμύρια Έλληνες. Θα «στεγνώσει» τους πάντες και τα πάντα!

   Ειδικά οι επιχειρηματίες, επαγγελματίες και μικροβιοτέχνες θα «στραγγίξουν» τελείως, αφού η αγοραστική δύναμη υπαλλήλων, συνταξιούχων και, φυσικά, των ανέργων θα τους μειώσει δραματικά τους τζίρους, μέχρι μηδενισμού. Η ύφεση θα εξακοντιστεί σε δυσθεώρητα ύψη και μαζί με την γιγαντωνόμενη ανεργία θα επιφέρουν στην αγορά την απόλυτη νέκρα. Τα απολύτως απαραίτητα κι αυτά ίσως!

   Επειδή είναι εντελώς βέβαιον πως τα «τσακάλια» του Υπουργείου Οικονομικών είναι αδύνατον να κινούνται μεταξύ βλακείας και άγνοιας, θα πρέπει ν’ αναζητηθεί μιά λογική απάντηση στο ερώτημα:
   - Μα γιατί; Αφού ξέρουν πως τα μέτρα είναι αδιέξοδα, γιατί ενεργούν έτσι; Πού αποσκοπεί η τελευταία ομοβροντία μέτρων, το αναπόφευκτο ατελέσφορο των οποίων θα φέρει και νέα, σκληρότερα, μετά νέα, και πάλι νέα, κ.ο.κ!

   Η στήλη φρονεί, και αρκετές ενδείξεις συνηγορούν σ΄ αυτό, πως η οικονομική ηγεσία της Κυβέρνησης πιστεύει ακράδαντα στην ύπαρξη αποθεμάτων στους «μπεζαχτάδες» της ελληνικής κοινωνίας. Και στην καύση αυτών των λιπών αποβλέπει! Γνωρίζει πολύ καλά πως τα εναπομένοντα ψιχία των τωρινών εισοδημάτων είναι αδύνατον να συντηρήσουν στοιχειωδώς τον κοσμάκη, ο οποίος θα καταφύγει στην ανάλωση όσων διαθεσίμων αποταμιεύσεων κατέχει. Είτε από τις τράπεζες, το εξωτερικό, ή κάτω από το…. στρώμα!
   Τα τζίνια του Υπουργείου, να είστε σίγουροι, γνωρίζουν πολύ καλά το συνολικό ύψος του συσσωρευμένου «λίπους» και παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την…. καύση του. Και όσο τα συνεργεία των Δήμων δεν μαζεύουν τουμπανιασμένα πτώματα από τους δρόμους, το πόδι από το γκάζι των «νέων μέτρων» δεν πρόκειται να σηκωθεί! Μέχρις ότου η χώρα να φέρει την παραγωγή και την κατανάλωσή της, ίσα βάρκα, ίσα νερά!

   Η συμπεριφορά όλων των κομμάτων, με εξαίρεση το ΚΚΕ που ζει στον κόσμο του, το αποδεικνύει. Μηδέ του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρουμένου, όλοι ξέρουν, καταλαβαίνουν και φέρονται αναλόγως. Με απόλυτα δικαιολογημένη παράμετρο πως το κάθε πολιτικό «μαγαζάκι» θα πρέπει να διατηρήσει και την πελατεία του, ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας ό,τι ψέμα διαθέτει πρόχειρο, προς τούτο. Μέχρι κι ο Τσίπρας κατάλαβε, επί τέλους, που πάει το πράγμα κι άρχισε τις γλύκες και τις ρεβεράντζες με τους Ευρωπαίους εταίρους.

   Προσωπικά πιστεύω πως το επιδιωκόμενο είναι η ταχύτατη προσγείωση του επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων στα πλαίσια της δεκαετίας του ’50, που θυμάμαι πολύ καλά. Τόσο αντέχει η πραγματική οικονομία γιά να μπορέσει να κοιτάξει πάλι προς τα πάνω. Από εκεί θ’ αρχίσουμε και βλέπουμε! Και όσο πιό γρήγορα παραταχτούμε σ' αυτήν την αφετηρία, λιγνοί, στυλάτοι, χωρίς περιττά… κιλά και με μπόλικη όρεξη γιά δουλειά, τόσο το καλύτερο. Τα 4Χ4, οι αστακομακαρονάδες και τα ινστιτούτα αδυνατίσματος κομμένα!

   Θυμηθείτε τις χαριτωμένες ιστορίες του Σουλτάνου που διέτασσε τον βεζύρη να βάζει συνέχεια φόρους και του Χότζα με τον χωριάτη που ένοιωθε άβολα στο μικρό του δωμάτιο κι αυτός τον προέτρεπε να βάζει μέσα, ένα κάθε μέρα, και τα ζώα του, ώστε μόλις τα 'βγαλε να νοιώσει... πασάς από άνεση! Μας ταιριάζουν γάντι! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου