Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Επί του πιεστηρίου.

Γιά γέλια, (πικρά), και γιά κλάματα, (γοερά).

   Κατ’ αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, οι συνταξιούχοι απεφάσισαν να κατέλθουν, από Δευτέρας, σε απεργία διαρκείας! Οι άνεργοι, οι οποίοι εκλήθησαν να συμμετάσχουν συμπαριστάμενοι, το σκέφτονται χωρίς να το αποκλείουν. Το συνδικαλιστικό τους όργανο θα αποφασίσει σύντομα. Κομβικό σημείο η παράταση του ωραρίου εργασίας. Καταβάλλονται, πάντως, μεγάλες προσπάθειες και ασκούνται πιέσεις να πεισθούν να συμμετάσχουν.

   Αν συμβεί αυτό και επιτύχει, (κάτι το απολύτως σίγουρο), η συνδυασμένη απεργιακή κινητοποίηση, θα γίνει χαμός! Είναι βέβαιον πως η χώρα θα συγκλονιστεί συνθέμελα, η κυβέρνηση θα πέσει αμέσως και οι σκληροί Ευρωπαίοι δανειστές θα ξανασκεφτούν, έντρομοι, όχι μόνο την «επιμήκυνση», (από 10 χρόνια και βάλε, αφού γιά την άμεση καταβολή της πολυπόθητης δόσης των 31,5 δις, ούτε λόγος να γίνεται πως δεν θα «πέσει» ατάκα), αλλά και την πιθανότητα οριστικής και πλήρους διαγραφής ενός σημαντικού μέρους τους χρέους μας. (Κάτι γιά 62 με 74%, λέγεται)!



   ΥΓ. Η στήλη περνάει φοβερό λούκι και γι’ αυτό, σαν το καλύτερο φάρμακο, θυμήθηκε το «γέλα παλιάτσο….». Μιά διέξοδος είναι κι αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου