Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Χαράς ευαγγέλια και "Μπεν μιξτ"!

Γιά γέλια, (πικρά), και γιά κλάματα, (γοερά)

   Γράφτηκε στον τύπο κι «έπαιξε» στα κανάλια πως του λοιπού τα έκτροπα στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τις διάφορες συγκεντρώσεις θα αντιμετωπίζονται, όχι με αύρες δακρυγόνων, αλλά με ισχυρές αντλίες νερού!

   Η στήλη χαιρετίζει την ρηξικέλευθη απόφαση του Υπουργείου Δημ. Τάξης που αναβαπτίζει τις πολύτιμες υπηρεσίες του προς τον πολίτη, (πρώτα αυτός, πάντα), και δίνει άλλη μία απόδειξη της σοβαρότητας, αλλά και αποτελεσματικότητας με την οποία εκτελεί τα καθήκοντα και τον θεσμικό του ρόλο, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ν. Δένδιας.

   Όμως, καλά τα «χαιρετίσματα» και οι καλές υποδοχές του μέτρου, αλλά και μερικές χρήσιμες οδηγίες προς υποψήφιους διαδηλούντες δεν βλάπτουν, δεδομένου ότι αναμένεται θύελλα συλλαλητηρίων και μεγάλη χρήση του νεοεισηγμένου στην καθημερινότητά μας μηχανήματος-καταβρεκτήρα.
   Ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης του αναμενόμενου καταβρέγματος θα ήταν η ομόθυμη συμμετοχή του λαού σ’ αυτές τις εκδηλώσεις με … μαγιό! Αφού ο καιρός, όπως δείχνει τουλάχιστον, κρατάει ακόμη γιατί να μην μετατρέψουμε την όποια μεγαλειώδη πορεία, λιγάκι κάπως σαν τις όμορφες καρναβαλίστικες παρελάσεις, μετατρέποντας και την Αθήνα σε Ρίο διαρκείας! Αν μάλιστα υιοθετηθεί η παραλιακή, ως κατ’ εξοχήν χώρος….πορείας και διαμαρτυριών, τότε η Κοπακαμπάνα θα χλομιάσει και θα σκάσει από τη ζήλια της, η δε χώρα θ’ αποκτήσει μία ακόμη πρωτοτυπία, τουριστική ζήτηση και τιμητική αναγραφή στις σελίδες του έγκριτου βιβλίου ρεκόρ Γκίνες!

   Συνιστάται ένθερμα στις συμμετέχουσες όμορφες το μπικίνι και στις, εξ αυτών, ιδιαίτατα χυμώδεις το τάγκα ή το στρινγκάκι, (εννοείται σε τόπλες, πάντοτε, ανσάμπλ). Περιττό να τονιστεί πως οι άσχημες, οι γριές και, εν γένει, όσες κυρίες τυγχάνουν συμπαθείς μεν, αλλά δεν «βλέπονται» με τίποτε, θα πρέπει να προσέρχονται του λοιπού στις συγκεντρώσεις με… νιτσεράδα. Αυτές τις κίτρινες ολόσωμες φαρδιές πλαστικές φορεσιές με την κουκούλα που φορούν οι ψαράδες καβουριών, στ’ ανοιχτά της χερσονήσου της Καμτσιάκα.
   Επίσης η συμπαθής τάξη των λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν να δουν νερό από τότε που πέρασαν κρυφά τον Έβρο, θα μπορούν να επωφεληθούν προσερχόμενοι, βάζοντας σε κάθε τσέπη από λίγο Tide, Omo, ή κάποιο, τέλος πάντων, απορρυπαντικό, (με μπλέ, πράσινους και… ροζ κόκκους), που εγγυάται την αστραφτερότητα των ρούχων τους, με την απαραίτητη προσθήκη Soupline, γιά το «μαλάκωμα». Με το πρώτο μπουγέλωμα το απορρυπαντικό θα διαλύεται στο νερό και η πίεση της μάνικας θα πλένει και θα διώχνει τη συσσωρευμένη λέρα! Χώρια που θα μπορούν να ξεγλιτσιάσουν, μαζί με τα ρούχα, και το κορμί τους, δημοσία δαπάνη.

   Τέλος, επειδή αναμφιβόλως, υπάρχουν και αρκετοί ντόπιοι «γλίτσηδες», (σιγά που θα τους παραλείψω και θα εκτεθώ να με πουν ρατσιστή οι προδευτικάριοι, αναφερόμενος μόνο σε ξένους άπλυτους!), που όταν βλέπουν νερό βγάζουν αλλεργικά σπυράκια, θα έχουν κι αυτοί μιά θαυμάσια ευκαιρία δωρεάν λουτρού, όπως γινόταν παλιά στη Ομόνοια, στα δημόσια λουτρά που υπήρχαν, δίπλα στο «Κοτοπούλη».

   Με τον τρόπο αυτόν η συμμετοχή σε μία διαδήλωση θα μετατρέπεται σε ένα πολύ όμορφο πανηγυράκι όπου μπορεί να συμμετέχει και όλη η οικογένεια. Θα μπορούν οι μεγάλοι, άφοβα και χωρίς κίνδυνο ασφυξίας, να παίρνουν μαζί και τα μικρά τους, (με όλα τα παπάκια, τα σωσίβια και τα μπρατσάκια τους), γιά να κάνουν όλοι μαζί … πλίτσι-πλίτσι!
   Και γιά να μην κατηγορηθώ γιά μονομέρεια συστάσεων, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να ρυθμίζεται η θερμοκρασία του εκτοξευόμενου νερού, τώρα που έρχεται χειμώνας, ανάλογα με την εξωτερική. Είπαμε να διαλύουμε τους διαδηλωτές, αλλά όχι και να τους πουντιάζουμε. Πού ακούστηκε, αυτό κι αν είναι τελείως αντισυνταγματικό!

   Όσο γιά τη στήλη, γνωστή από την θεσμική της αντίθεση στις πάσης φύσεως ομαδικές οχλοκρατικές εκδηλώσεις, αυτή τη φορά προβληματίζεται ιδιαίτερα. Αν, όπως προτείνει, ο ελληνικός λαός, ψυχή τε και σώματι, (το σώμα γυμνό, ή έστω ημίγυμνο), ανταποκριθεί στα κελεύσματά της και προτάσσοντας στήθη, γλουτούς, κ.λπ κάλλη και «προσόντα», κατέβει έτσι στον αγώνα, η στήλη θα το ξανασκεφτεί σοβαρά και πιθανόν ν’ αναθεωρήσει. Το πρώτο προσεχές συλλαλητήριο θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου