Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Χρυσοχοΐδης VS Orpheas = 5 – 0 !

Επικαιρότης

   Με μεγάλη έκπληξη η στήλη άκουσε τις πολύ όψιμες δηλώσεις αυτοκριτικής του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Του πρώτου δελφίνου που δήλωσε «παρών» στην κούρσα και την μάχη των «επιγόνων», ανοίγοντας μάλιστα καταιγιστικό πυρ κατά της πρώην κυβέρνησης, της οποίας υπήρξε σημαντικότατο στέλεχος, και κυρίως κατά του αρχηγού του!

   Όλα όσα η στήλη επί χρόνια καταθέτει, εξηγεί και αναλύει, βλέποντας εκ του μακρόθεν και διαβλέποντας εκ του σύνεγγυς τα πεπραγμένα, αλλά και την βαθύτερη σκέψη της μεγάλης πολιτικής φούσκας που ακούγοντας σε βαρύγδουπο όνομα κυβέρνησε τον τόπο, ρημάζοντάς τον κυριολεκτικά, τώρα αποκαλύπτονται και κατατίθενται απερίφραστα, χωρίς μισόλογα, υπονοούμενα και μισόλογα, από έναν εξ απορρήτων «σύντροφο» και συμπολεμιστή του μεγάλου μηδενικού! Από συνεργάτη και κορυφαίο υπουργό που, ανελλιπώς, «συλλειτούργησε» δίπλα του, επί διετία, εκτελώντας υπάκουα τις εντολές του και χειροκροτώντας συνεχώς!

   Κατά συνέπειαν, η μαρτυρική του κατάθεση σχετικά με την εν γένει ποιότητα του ατόμου, το πολιτικό ειδικό του βάρος και τις διοικητικές του ικανότητες, έχει ιδιαίτατη βαρύτητα, σημασία και αξιοπιστία. Κάτι που πλανιόταν διάχυτο στην ατμόσφαιρα, μέσα κι έξω από τη χώρα, πιστοποιείται πλέον και με την έγκυρη σφραγίδα ενός μακροχρόνια ενεργού και υψηλόβαθμου στελέχους.
Ένας ολόκληρος πολιτικός σχηματισμός διευθυνόταν επί χρόνια από μιά επώνυμη «νούλα» και έτσι, μιά ολόκληρη χώρα κατάντησε να ταλανίζεται, ταλαντευόμενη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, υποτελής και υποθηκευμένη σε ξένες δυνάμεις και να καταξεφτιλίζεται, αυτή και ο λαός της, βουτηγμένοι στην παγκόσμια χλεύη και καταφρόνια! Κι αυτό χάρις στο άφρον, ασυνάρτητο και χαοτικό πιλοτάρισμα ενός ανεύθυνου και καθυστερημένου παιδιού που, για κακή μας τύχη, βρέθηκε να γεννηθεί σε πολιτική οικογένεια, να έχει μιά άκρως φιλόδοξη … μάμυ και ένα μπαγάσικο κόμμα που τον χρησιμοποίησε σαν δόλωμα και πολιορκητικό κριό προκειμένου να επανέλθει, πάση θυσία, στην εξουσία. Έτσι, στην πιο δύσκολη φάση της νεοελληνικής μας ιστορίας κυβερνηθήκαμε από μιά στρατιά ανευθυνοϋπεύθυνων συμβούλων και ένα παρεΐστικο συνονθύλευμα νέων και άπειρων προσώπων που έκαναν τη χώρα, αυτοσχεδιάζοντας και αυτοϊκανοποιούμενοι, να μοιάζει με απέραντο …οίκο ανοχής.

   Η συνεχιζόμενη, επίμονα, κωμική προσκόλληση στην τελευταία μεγάλη του παλαβομάρα, (το δημοψήφισμα), καθώς και οι διάφορες σαχλαμάρες που ξεφουρνίζει κορδακιζόμενος στα διάφορα διεθνή φόρα, που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα και χάφτουν ό,τι τους λέει, αποδεικνύει πως το άτομο ζει σε άλλο πλανήτη και τα μυαλά του είναι αλλού γι’ αλλού!

   Το μόνο δυσάρεστο αυτής της ιστορίας με τον «κομήτη» Χρυσοχοΐδη και τους μύδρους του, αλλά και όσων άλλων, αναμφισβήτητα, θα νιώσουν απελευθερωμένοι και θα βγουν από το καβούκι τους πετώντας κι αυτοί «πέτρες» στον «Σωτήρα», ομολογώντας, επί τέλους, πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός», (κατά το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), είναι ότι της παίρνουν, πλέον, τη μπουκιά απ’ το στόμα, στερώντας της, έτσι, ένα μεγάλο μέρος της θεματολογίας της.
   Αλήθεια τι θα κάνω τώρα χωρίς…. Γιωργάκη! Ο άνθρωπος αυτός ήταν μιά κάποια λύση, όπως λέει κι ο Καβάφης, στους βαρβάρους του! (Κι ας λέει η Λούξεμπουργκ τα δικά της περί του σοσιαλισμού, της βαρβαρότητας και άλλα παραμύθια).
   Τελικά, μετά από όσα του σέρνουν (και θα του σύρουν) οι δικοί του, τι θα μείνει γιά τη στήλη! Όλα τα κακά, δυστυχώς, της έπεσαν μαζί!

   Τώρα που οι πονηροί σοσιαλισταρέοι, που χρησιμοποίησαν το «κουτσό άλογο» με το ελκυστικό όνομα γιά να τραβήξει το πασοκικό κάρο στην εξουσία, τώρα που αποδείχτηκε ψωραλέο κι εντελώς ανίκανο, τώρα ετοιμάζονται να το ξεζέψουν βρίζοντας
   - Ουστ, κοπρίτη!
   Και είτε θα το «εκτελέσουν» πολιτικά, (όπως γίνεται πάντα, δυστυχώς, με τα άχρηστα και γέρικα άλογα), είτε θα το στείλουν να οργανώνει δημοψηφίσματα στο δημοκρατικό Λεσότο, ή να προπαγανδίζει την πράσινη ανάπτυξη στη Ναμίμπια, παίζοντας με το πράσινο παπάκι που του χάρισαν οι Γερμανοί Πράσινοι και με το πράσινο …πουλάκι του!
   Έτσι η στήλη, μοιραία, οδηγείται σε... εργασιακή εφεδρεία! Αχ, άτιμε Χρυσοχοΐδη, μ'εφαγες μπαμπέσικα! 





3 σχόλια: