Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο απίθανος «σύντροφος» Κιμ !

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   Μετά την ανάληψη στους ουρανούς του μεγάλου ηγέτη της Β. Κορέας, του σπάνιου αυτού ανθρώπινου είδους, (γιά την ακρίβεια μοναδικού δείγματος στην ανθρώπινη ιστορία), βλέπουν φως δημοσιότητος, μαζί με τα ευτράπελα του δημόσιου ανταγωνισμού «θλίψης» και διάφορες τερατώδεις, εν τη αφελεία τους, πληροφορίες, που επί χρόνια κυκλοφορούσαν στην ταλαίπωρη χώρα και είχαν «ξεπλύνει» τα μυαλά των κατοίκων της, μετατρέποντάς τους σε αποχαυνωμένα δίποδα όντα!
   Η πιό ενδιαφέρουσα κι απίθανη είναι, οπωσδήποτε, αυτή που θέλει τον μεγάλο ηγέτη, τόσο διαφορετικό και εξιδανικευμένο πλάσμα, ώστε δεν ουρούσε, ούτε αφόδευε ποτέ! Τόσο αλλιώτικος ήταν! Υπάρχουν πολλές θεωρίες επεξήγησης του φαινομένου. Συμβολικές, υπερφυσικές, ή
ρεαλιστικές.
   Κατά την πρώτη, ιδιαίτερα συμβολικού χαρακτήρα, επιδιωκόταν να εμφανιστεί ο «μεγάλος» ως μη έχων ανάγκη «σφουγγοκωλαρίων», αφού δεν υπήρχε η ουσιαστική, κυριολεκτική τους χρησιμότητα! Όσο γιά την μεταφορική έννοια του όρου, είχε κι αυτή απαλειφθεί, ως κοινός παρονομαστής, αφού απαξάπαντες οι Βορειοκορεάτες πολίτες έπρεπε να είναι, διά βίου, συστηματικοί «κωλογλείφτες» του! Απλό!
   Η δεύτερη, καθαρά υπερβατική εκδοχή, έχει σχέση με το σταθερό γιά χρόνια βιοτικό επίπεδο της χώρας και την συνεισφορά του ηγέτη σ’ αυτό. Είναι γνωστό πως ο λαός της Β. Κορέας λιμοκτονεί. (Εδώ άρχισε να πέφτει άγρια πείνα στην Ελλάδα και δεν θα πεινάνε οι Βορειοκορεάτες!).
   - Γυναίκα, τι θα φάμε σήμερα; Η στερεότυπη ερώτηση του κατάκοπου βορειοκορεάτη συζύγου, όταν γυρίζει βράδυ απ’ τη δουλειά.
   - Σκατά!, η ίδια στερεότυπη απάντηση της συζύγου.
   Συνεπώς, εις απόδειξη του ότι ο «μέγας» ηγέτης δεν ευθύνεται γιά την κακή διατροφή του λαού, (οι ιμπεριαλιστές φταίνε πάντα!), οι παρατρεχάμενοι διέδωσαν πως
   - Ο μεγάλος «Στρατηγός» δεν αφοδεύει ποτέ! Άρα… ψάξτε αλλού γιά φαΐ!
   Η τρίτη, απολύτως ρεαλιστική, εκδοχή, (αλλά μη απολύτως εξακριβωθείσα, γιά τους γνωστούς λόγους), αναφέρει ότι ο «ουρανόπεμπτος» ηγέτης δεν αφοδεύει τα γνωστά προϊόντα, όπως όλοι οι θνητοί, αλλά «παράγει»…. σοκολατάκια! Μάλιστα σοκολατάκια!
   Λέγεται δε, πως μετά το πρωινό πάει στην τουαλέτα και «φτιάχνει» σοκολατάκια ….γάλακτος. Όταν τρώει φρούτα «κατασκευάζει» σοκολάτες φουρέ. Με κεράσι, ανανά, πορτοκάλι, και άλλες τέτοιες λιχουδιές. Και όταν είναι απολύτως υγιής «κάνει» σοκολάτες υγείας! Μάλιστα τα απογεύματα, πίνοντας και τρώγοντας ξηρούς καρπούς, «παράγει» αριστουργήματα! Σοκολατάκια με λικέρ 
και πραλίνες. Απίθανα δημιουργήματα! Συλλεκτικά κομμάτια σε συσκευασία δώρου, γιά τους επιτελείς του κόμματος!
   Φήμες από την Πυονγκγιάνγκ, μάλιστα, αναφέρουν πως τα περίφημα σοκολατάκια FERRERO ROCHER, σαν ιδέα και έμπνευση, προέρχονται από κάποια παλιά βαρυστομαχιά και δυσκοιλιότητα του μεγάλου «ζαχαροπλάστη», που προήλθε από το πολύ φουντούκι που είχε φάει γιά να τονωθεί σεξουαλικά! Έτσι προέκυψαν τα, σαν από τεράστια κατσίκα φτιαγμένα, ωραία, μεγάλα και ολοστρόγγυλα φημισμένα σοκολατάκια, τα αγαπημένα των πρέσβεων! (Όπως έλεγε και μιά παλιά διαφήμιση).

   Στο μεταξύ, τα καραγκιοζιλίκια με τους κακοστημένους κι απλοϊκούς «θρήνους και κοπετούς» γιά την μεγάλη απώλεια του αναντικατάστατου «Στρατηγού» συνεχίζονται στην Β. Κορέα με αμείωτη ένταση και συνεχώς αυξανόμενη ευρηματικότητα σε κωμικά πλάνα και φαιδρά ενσταντανέ.
   Ας είναι καλά, εκεί που πήγε, ο μεγάλος ηγέτης. Στο χάλι που βρισκόμαστε και στην επικρατούσα κατάθλιψη, οι λίγες στιγμές ιλαρότητος που μας προσφέρει η σαχλότητα των «ολοφυρόμενων» κίτρινων ανθρωποειδών μοιάζουν με στάλες βάλσαμο και όαση ψυχαγωγίας γιά μας!
   Όμως, πέραν από την αρχική διασκέδαση που προσφέρει ο κωμικός «σπαραγμός», αυτή η ομαδική ψεύτικη υστερία αποκαλύπτει, με πολλή μελαγχολία και οίκτο ορώμενη, το μέγεθος του εφηρμοσμένου εξευτελισμού και τα απεριόριστα όρια της ανθρώπινης αναξιοπρέπειας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου