Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο κουτοπόνηρος, «κουρασμένος» και διαφωνών κ. Ευφράδειας!

Επικαιρότης

   Κάθε ημέρα που περνά αποκαλύπτεται, όλο και πιό ανάγλυφα, το σκορποχώρι της κυβέρνησης Παπαδήμου. Κραυγαλέα η αναποτελεσματικότητα, η αμηχανία, η παθητικότητα και το ακατανόητο της ύπαρξής της. Η κατάσταση θυμίζει, πλέον, την απόλυτη άπνοια λίγο πριν την άφιξη του επελαύνοντος τυφώνα.
   Όλοι καταστρώνουν σχέδια και όλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους με τη σκέψη στην επόμενη μέρα. Κανείς, μα κανείς, δεν ασχολείται με το σήμερα και τον έρημο ετούτο τόπο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη και κατάμαυρη! Και όλοι προσβλέπουν αποκλειστικά στην κατάληψη της εξουσίας, ξερογλυφόμενοι και αδημονούντες. Οι θώκοι και τα οφίτσια απασχολούν τους πάντες, αδιαφορώντας αν θα κληθούν αύριο να κυβερνήσουν ερείπια κι αποκαΐδια!
   Το μέλλον της χώρας, αλλά και του όλου οικοδομήματος που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ξεκάθαρο γιά όσους μπορούν, ακόμη, να βλέπουν καθαρά. Οι θεωρίες περί παγκοσμιοποίησης, αλληλεγγύης και τέτοια ωραία, κούφια και παχιά, εποχής «παχιών αγελάδων», πάνε περίπατο όταν σφίγγουν οι κ…. , οπότε μόνο ασφαλές καταφύγιο παραμένει το πανάρχαιο και πάνσοφο: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!

   Τα όσα συμφωνήθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου είναι απολύτως ανεφάρμοστα σε βάθος χρόνου. Οι χώρες δεν είναι στρατιωτάκια, ούτε μαθητούδια του νηπιαγωγείου γιά να υπακούουν τυφλά σε λοχίες και νηπιαγωγούς και μάλιστα με τόσο μακροπρόθεσμα στριμώγματα. Κατ’ εμέ, είναι θέμα χρόνου η έκρηξη και η διάλυση της Ε.Ε.! Ο Κάμερον λειτούργησε, ήδη, σαν αφέτης και σαν το πρώτο «ξέφτι» στην ευρωπαϊκή κουρελού. Άλλωστε βλέπουμε, κάθε λίγο και λιγάκι, οι ίδιοι ηγέτες να μαζεύονται και ν’ ανατρέπουν όλα όσα είχαν αποφασίσει προ ολίγων μηνών! Μύλος και ατέλειωτο ράβε-ξήλωνε!

   Ως προς το καθ’ ημάς και σύμφωνα με τα τελευταίως αποφασισθέντα, αυτά τα περί μειώσεως του χρέους από το 162 % που είναι σήμερα, στο 120 % το 2020 (!) και περαιτέρω μείωση κατά το 1/20 ετησίως, με έλλειμμα σταθεροποιημένο στο 0,5 %, είναι παραμύθια που ούτε η φαντασία της κ. Χαλιμά δεν θα μπορούσε να γεννήσει! Ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο (οι ηγέτες!) και όλοι μαζί τους λαούς τους. Γιά τους ίδιους ακριβώς λόγους. Την «καρέκλα» και την «κουτάλα», ένας έκαστος! Τι Γερμανός, τι Τσέχος, τι Ισπανός, όλα τα γουρούνια ίδια μούρη!

   Η Ελλάδα, ξεκινώντας από τη συνήθη της θέση, δηλαδή τον πάτο, θα βιώσει σκληρότερα την κρίση και θα πληρώσει ακριβότερα, με περισσότερο αίμα, δάκρυα και περισσότερο ιδρώτα, την μεγαλύτερη αφροσύνη που επέδειξε στα «καλά» χρόνια, όπου με την αλόγιστη κραιπάλη του υπερκαταναλωτισμού και υπερδανεισμού «υφάνθηκε» το παγκόσμιο χρέος. (Πάντα πρωτοπόρος η χώρα μας!).
   Και μέσα στην διάχυτη αλλοφροσύνη των ανθρώπων, τον πλήρη παραλογισμό και το αλαλούμ των αποφάσεων των διοικούντων, ο πολύς (και παχύς) κ. Ευφράδειας, αφού δηλώνει «κουρασμένος», (από την προσπάθεια γιά το καλό μας!!),  χωρίς να υφίσταται τις αντίστοιχες λοιδορίες των γνωστών παπαγαλακίων των πασοκικών φερέφωνων, που υπέστη ο Καραμανλής όταν ξεστόμισε το ίδιο, αποκαλύπτει τις προθέσεις του.
   Γνωρίζοντας πολύ καλά πως ο επερχόμενος ορυμαγδός «μέτρων» και «σταθμών» θα αποτελειώσει την ημιθανή ελληνική κοινωνία και θέλοντας να διατηρήσει κάποια υπολείμματα δημοτικότητος, αποκηρύσσει …τα διάφορα μνημόνια και όσα στήριζε μέχρι σήμερα, με τη γλαφυρή παπαρδελολογία του, φτύνοντας εκεί που έγλυφε και προσκυνούσε μέχρι χθες!
   - Εγώ διαφωνούσα με το μνημόνιο! (η μωρή παρθένος που ο όφις την εξηπάτησε!).
   Βλέποντας τον Λοβέρδο, (άλλον αρχιφαύλο του κερατά!) να τον υποσκελίζει στις δημοσκοπήσεις, χρησιμοποιώντας τακτικές μεταξύ «Νίκου Ξανθόπουλου» (το παιδί του λαού) και «Παναγιώτη Γιαννάκη» (ο κλαψιάρης μπασκετμπολίστας), σπεύδει να αποστασιοποιηθεί από το ζοφερό παρελθόν και παρόν, και μιλάει γιά επόμενη κυβέρνηση που «θα εφαρμόσει όσα πρόσθετα μέτρα χρειαστούν», υπονοώντας γρήγορες εκλογές!
   Θέλει να μας αποπροσανατολίσει και να ξεχάσουμε πως ό,τι «καπέλο» μας έρχεται προσεχώς, αυτός το συναποφάσισε και συνυπέγραψε και θέλει εκλογές, το γρηγορότερο, ορεγόμενος την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, πριν φθαρεί τελείως και «καεί» ολότελα, και πριν οι διάφοροι «δελφίνοι» οργανωθούν κατάλληλα!
   Προετοιμαστείτε, λοιπόν, γιά μιά νέα εξόρμηση αρλουμπολογίας και παραπλανητικής φιλολαϊκής υποσχεσιολογίας και σαχλαμάρας. Ο πονηρούλης, με το παγωμένο βλέμμα, κ. Ευφράδειας είναι μανούλα σ’ αυτά! Μόνο που η κολυμπήθρα του Σιλωάμ του πέφτει μικρή και δεν τον χωράει, όπως κατάντησε σωματικά και ηθικά, να μπει και να εξαγνιστεί. Χρειάζεται μακρόχρονη δίαιτα, αλλά οι καιροί «ου μενετοί»!

   Τελικά, στο παρόν πολιτικό προσωπικό, (sic),  καθένας γιά την πάρτη του δουλεύει και, όλοι μαζί, «δουλεύουν» εμάς. Αντισταθείτε, καθένας με τον τρόπο του!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου