Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η πιό έξυπνη κίνηση του Τσίπρα!

Επικαιρότης

   Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή! Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ευφυέστατη κίνηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει την κ. Σακοράφα. Επί τέλους, να μιά καλή και χρήσιμη είδηση μέσα στη στείρα μονοτονία της αέναης κλωτσοπατινάδας στο χώρο της Αριστεράς.

   Με μεγάλη ικανοποίηση, το αριστερό τμήμα του εαυτού μου, (ομολογουμένως μικρό ποσοστό), παρακολούθησε χθες στις βραδινές ειδήσεις την κοινή εμφάνιση του κ Τσίπρα και της κ. Σακοράφα και τις εκατέρωθεν δηλώσεις. Πιστεύω πως το μεγάλο γεγονός της «ένωσης των δυνάμεών τους», (προσέξτε την διατύπωση, δεν μίλησαν για προσχώρηση, αλλά γιά ένωση δυνάμεων), σημαίνει κάποιο είδος συμμαχίας! Από τη μιά ο ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη η ….κ. Σακοράφα, δηλαδή δύο απολύτως ισότιμα μέρη ενώνονται γιά τον κοινό σκοπό, με την κ. Σακοράφα να «υπερακοντίζει» σε πολιτική βαρύτητα!

   Επειδή τα φαινόμενα απατούν και η «πρώτη ανάγνωση» του γεγονότος, πιθανόν, δημιουργεί παρεξηγήσεις και γεννά λανθασμένους συνειρμούς, π.χ. Μητρόπολη-Άγιος Λευτέρης, ή «έκανε κι η μύγα κ… κι έχ…. τον κόσμο όλο», και άλλα τέτοια, η στήλη σπεύδει να εξηγήσει το βαθύτερο νόημα της «ένωσης» και να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση.
   Ο ρόλος της κ. Σακοράφα στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, πράγματι, σοβαρός και, θα μπορούσα να πω, ακρογωνιαίος! Με την υπάρχουσα πολυδιάσπαση της Αριστεράς και τα αμέτρητα κομμάτια και κομματάκια, (γκρουπούσκουλα, στην κομψή αριστερόστροφη διάλεκτο), που υπάρχουν στον χώρο της, είναι ηλίου φαεινότερη η άμεση ανάγκη μιάς διαδικασίας, μιάς φόρμουλας συνένωσης και συρραφής. Άρα, στην παρούσα ιστορική στιγμή, τι πιο απαραίτητο γιά την Αριστερά από μία…. δυνατή σακοράφα! Και η δύναμη της κ. Σακοράφας είναι αδιαμφισβήτητη!
   Βλέπετε τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ, τώρα που του έφυγε η…σακοράφα του; Κομματάκια γίνεται! Ένα μπατζάκι από δω, ένα μανίκι από κει! Μόνο ο καβάλος έμεινε ακέραιος γιά να «καβαλάει» στο σβέρκο εμάς!

   Με τις εκλογές προ των πυλών, η «συνένωση» πολιτικών δυνάμεων, μοιάζει κοσμοϊστορικό γεγονός! Έτσι ο Τσίπρας βάζει τα κομμάτια κι η Σακοράφα τη…. σακοράφα! (Ελπίζω και εύχομαι να βρουν και γερή κλωστή!).

   Το σπουδαίο αυτό, όντως κοσμοϊστορικό, γεγονός μου θυμίζει -αφού είναι παρεμφερούς σημασίας και σπουδαιότητος- το πρώτο βήμα του αστροναύτη Άρμστρονγκ στο φεγγάρι και την πρώτη του φράση, («Ένα μικρό βήμα του ανθρώπου, ένα μεγάλο της Ανθρωπότητος»), η οποία, παραφραζόμενη αναγκαστικά, θα μπορεί να διατυπωθεί, κάπως έτσι:
   - Μια μικρή Σακοράφα στον ΣΥΡΙΖΑ, μιά μεγάλη συρραφή στην Αριστερά!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου