Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το χρέος-γίγας και η γνήσια ελληνική λύση καταπολέμησής του!


Θέσεις - Απόψεις

   Πολλές συζητήσεις γίνονται γιά το μείζον ελληνικό πρόβλημα, το γιγαντιαίο δημόσιο χρέος. Και όλοι οι οικονομολόγοι του κόσμου προσπαθούν, σπαζοκεφαλιάζοντας, να βρουν λύση σ’ ένα πρόβλημα που θυμίζει «δήλιο». Δηλαδή άλυτο! Και όμως!

   Η στήλη, μετά διεξοδικές και αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους οικονομικούς της συνεργάτες (εκ των αρίστων του είδους!), θεωρεί ότι εξηύρε την λύση! Μία λύση, απλή σαν το αυγό του Κολόμβου, πέρα γιά πέρα ελληνική και χωρίς «κουρέματα», παλαιομοδίτικα μιζ αν πλι και μεζ, αναδιαρθρώσεις, επιμηκύνσεις και, γενικώς, επεμβάσεις και αναμείξεις διαφόρων ξένων «χρυσοδάκτυλων» αρπακτικών, τύπου Σόρος και λοιπών διεθνών μεγαλοαπατεώνων.
   Λύση απλή, πρακτική και, πάνω απ’ όλα, καθαρά ελληνική! Με 5 απλά μέτρα, βασισμένα στις μαγικές λέξεις «αναδιάρθρωση» και «εξορθολογισμός»! Ήτοι.

   1) Αναδιαρθρώνονται όλοι οι μισθοί στον δημόσιο τομέα, γιά τους προσεχείς 39,5 μήνες. Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος θα λαμβάνει βασικό μισθό μηνιαίως, 0 ευρώ! Απαξάπαντες! Όλων των βαθμών και όλων των ειδικοτήτων! Ήρθε, επί τέλους, η ώρα γιά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου! Με ετήσια αναπροσαρμογή και προσαύξηση κατά 5% επί του βασικού.
   Επιπροσθέτως θα 10/πλασιάζονται όλα τα επιδόματα (υπάρχοντα και καταργημένα). Επίσης επανέρχονται όλα τα δώρα, διπλασιασμένα! Δηλαδή 16 μισθοί, ετησίως! Όλα με ποσοστιαία αναφορά στον βασικό μισθό, χωρίς περαιτέρω περικοπές και κρατήσεις!
   2) Αναδιαρθρώνεται, επίσης, ο τρόπος καταβολής των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Οι μισθοί θα διαμορφώνονται με ελεύθερη διαπραγμάτευση των ενδιαφερομένων και με την εξής καινοτομία. Ο εργοδότης θα καταβάλλει στον εργαζόμενο τον μισθό του αφαιρουμένων ισόποσων κρατήσεων υπέρ του δημοσίου, τις οποίες θα καταθέτει, υπ’ ευθύνη του, σε ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών.
   3) Όλες οι συντάξεις, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, «αναδιαρθρώνονται» στο 120% του μισθού εξόδου του κάθε εργαζομένου! Μαζί με το διατηρούμενο ΕΚΑΣ, θεσπίζεται ειδικό bonus, το καλούμενο επίδομα ΔΝΤ, ανερχόμενο στο 168% (τόσα χρόνια εκτιμάται η παραμονή του στη χώρα) του βασικού μισθού (των 0 ευρώ).
   4) Εξορθολογίζονται, καταργούμενα, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία της χώρας, ανεξαρτήτως βαθμίδος! Τα κτίρια θα μετατραπούν σε κέντρα υποδοχής και στέγασης λαθρομεταναστών. Ο υπάρχων εξοπλισμός τους θα εκποιηθεί και με το προϊόν θα αγορασθούν κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες σε επαρκείς ποσότητες. Η Ελλάδα τιμά τη διαφορετικότητα!
   Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα μισθοδοτείται, κανονικά, κατά τα προηγούμενα.
   Στη θέση των καταργημένων σχολείων και ιδρυμάτων θα θεσπισθούν «κρυφά σχολειά», που θα λειτουργούν νύχτα με κεριά και καντήλια. Στα μισά θα διδάσκουν παπάδες "κολυβογράμματα" και στα άλλα μισά, μουφτήδες το Κοράνι. Έτσι θα επιτευχθεί και σημαντική οικονομία σε ενέργεια (ρεύμα, πετρέλαιο, κ.λπ.)
   5) Κλείνουν για 16 μήνες όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία, ιατρεία, κέντρα υγείας κ.λπ., προκειμένου να γίνει, επί τέλους, εξορθολογιστική και έγκυρη απογραφή υλικών και να μην δίνεται τροφή σε άθλιους συκοφάντες και έδαφος σε ελεεινούς σαμποτέρς να προβοκάρουν και δυσφημίζουν αδιάντροπα, το σπουδαίο και νοικοκυρεμένο έργο του Υπουργείου Υγείας.

   Το οικονομικό επιτελείο της στήλης πιστεύει ακράδαντα, ότι στο χρονικό όριο των 39,5 μηνών, με την πιό πάνω σχέδιο σφικτής, πλην συνετής, οικονομικής πολιτικής, θα εξοικονομηθούν τόσοι πόροι, που το ελληνικό χρέος θα εξολοθρευτεί αμέσως και η χώρα θα ξαναβγεί, καμαρωτή και περήφανη, (όπως πάντα), στις αγορές, ανακτώντας την αξιοπιστία και το παλαιό της μεγαλείο!
  
   Η Ελλάδα θα μπορεί, πάλι, να υπερηφανεύεται ότι ξαναδίνει τα φώτα της προόδου στη Ανθρωπότητα, αλλάζοντας έστω, τα αντίστοιχα των πολιτών της!

   Ελπίζω πως ο κ. Πεταλωτής, (το baby τσακάλι), το άγρυπνο μάτι και αυτί της Κυβέρνησης, θα επωφεληθεί της ρηξικέλευθης αυτής πρότασης, την οποίαν η στήλη δημοσιεύει σήμερα
αφιλοκερδώς και ανυστεροβούλως, και επιλαμβανόμενος του θέματος, θα φροντίσει να φέρει σε επαφή το οικονομικό επιτελείο της στήλης (πρόθυμο πάντα και έτοιμο στην υπηρεσία της πατρίδας), με το αντίστοιχο του κ. Παπακωνσταντίνου, γιά πιό αναλυτική και λεπτομερή επεξήγηση του σχεδίου!
   Γιά το καλό της χώρας και το δικό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου