Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Το γιαούρτι ως απόλυτο όπλο! Οδηγίες χρήσεως και εθνική "αξιοποίηση".

Επικαιρότης

   Να λοιπόν που το καταφρονημένο «γιαουρτάκι» επιστρέφει δριμύτερο και παίρνει στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, τη θέση που πραγματικά του αξίζει. Αποτελεί, πλέον, το ισχυρότερο όπλο έκφρασης απέχθειας και άκρας αποδοκιμασίας!
   Η αριστοφανική καταβολή του δαιμόνιου της φυλής, αποστομωτική απάντηση στις θεωρίες των Φαλμεραγιεροβερέμηδων, προβάλλει ανάγλυφη και πειστική μέσα από την εκτεταμένη χρήση του παραδοσιακού αυτού προϊόντος του δοκιμαζόμενου, αλλά μηδέποτε απωλέσαντος το χιούμορ του, λαού! Μία χρήση κατά πολύ μεγαλύτερου αποτελέσματος και διεθνούς αντίκτυπου από τις βίαιες μολότωφ!

   Η μικρή Ελλάς, μετά από την πάλαι ποτέ, μετάδοση των φώτων του πολιτισμού έρχεται πάλι σήμερα να χαράξει νέους, σύγχρονους και πολιτισμένους δρόμους στην κατεύθυνση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας και της, οπουδήποτε της Γης, αναφυόμενης αγανάκτησης. Εάν μάλιστα η κυβέρνηση κατανοήσει εγκαίρως την αξία και σπουδαιότητα του νέου αυτού μέσου έκφρασης αποδοκιμασίας και δια καταλλήλων χειρισμών και επενδύσεων συμβάλλει εις την παραγωγή και εξαγωγή του, δεν θα χρειάζεται, πλέον, καμία άλλη μέριμνα σε οιαδήποτε άλλο τομέα. Το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών θα γείρει απότομα υπέρ των δεύτερων, πακτωλοί χρήματος θα πνίξουν τη χώρα και σε χρόνο ρεκόρ θα αποσβεσθούν ελλείμματα και χρέη!

   Το γιαούρτι μπορεί ν’ αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης της χειμάζουσας ελληνικής οικονομίας!

   Όμως, λόγω ευρωπαϊκής ένωσης, θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες και προδιαγραφές διακίνησης και εκσφενδόνησης του νέου πρωτοποριακού όπλου. Κανονισμοί χρήσεως!  Αυτά με τα διάφορα ΙSΟ και τα τέτοια.
   Και εκεί η ελληνική εμπειρία, πρωτοπορούσα, μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο, κυριαρχικό θα έλεγα, ρόλο.

   Π.χ. Το γιαούρτι τσανάκας, σε μικρά ελαφρά πήλινα κεσεδάκια, ενδείκνυται διά ρίψεις κατά ευέλικτου και γρήγορου στόχου, όπως, λ.χ., ο κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο οποίος εις την Θεσσαλονίκη, καταδιωκόμενος υπό αγανακτισμένου πλήθους, επέδειξεν ικανότητες αξιόλογου σπρίντερ.  Οι βολές αυτές θα λογίζονται, κατά την αεροπορική ορολογία, ως κατηγορίας «καταδιωκτικού».
   Διά την περίπτωση απαιτούνται εξειδικευμένοι και ικανοί «ρίπται» μεγάλων αποστάσεων. Μάλιστα σε ειδικές περιπτώσεις, κατά την αντιμετώπιση υπερταχέων «αποδεκτών» και επιτυχούς στόχευσης, πιθανόν η ρίψη να γίνεται μαζί με τον κεσέ!

   Σε στόχους μεγαλύτερου εκτοπίσματος και, ως εκ τούτου, δυσκίνητους, (λ.χ., ο κ. Πάγκαλος) συνιστάται η χρήση γιαουρτιού βελουτέ, με μεγάλο ιξώδες και ισχυρές κολλητικές ικανότητες σε παχιές στρώσεις. Οπότε θα μπορεί (το γιαούρτι) και να αξιοποιηθεί υπό του αποδέκτου (καθαρίζεται γλειφόμενος), μετριάζοντας κάπως την οργή εκ της επίθεσης και, ίσως, (αφού κατά βάθος θα του καλαρέσει), να επιμένει με λόγια και έργα να εκτίθεται ως στόχος!
   Εν προκειμένω, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκπαιδευόμενοι ρίπται, κακοί σκοπευταί ή και «τσικό» του είδους. Το μέγεθος του στόχου και η σχετική του δυσκαμψία εξουδετερώνουν τις πιθανότητες αστοχίας.
   Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, γιά την απόλυτη επιτυχία και τον συνδυασμό ικανοποίησης ρίπτου και αποδέκτου, (το τέλειον!) απαιτείται οπωσδήποτε αυστηρή επιλογή γιαουρτιού και σωστή σκόπευση! Χαμηλά λιπαρά, νόστιμο γιαούρτι και καλό σημάδι περί το στόμα (σε βεληνεκές γλώσσας), καθ’ όσον η γαλήνια αταραξία, όσον και η καλή αγωγή του αποδέκτου δεν επιτρέπουν τη χρήση δακτύλου στο γλύψιμο. Και πάνω απ’ όλα, ο σωστός χρόνος, αυτό που λέμε ελληνικά, timing (τάϊμινγκ)!
   Οπωσδήποτε μετά το γεύμα! Ως επιδόρπιον γιαουρτιού!

   Το γιαούρτι σακούλας, πάλι, ενδείκνυται να τοποθετείται σε χάρτινες ή πολύ λεπτές πλαστικές σακούλες, ώστε μόλις χτυπηθεί ο στόχος να διαλύονται και να διαχέεται το περιεχόμενο. Αυτού του είδους η χρήση ανήκει στην κατηγορία βομβαρδιστικού και χρησιμοποιείται, κυρίως, σε αφ’ υψηλού ρίψεις, λ.χ. από α’ όροφο, ή σε ομαδικούς στόχους γρήγορης σκόπευσης και αμφίβολης στόχευσης. Όπως συνεδριάσεις πρυτάνεων, γενικές συνελεύσεις, κ.λπ., οπότε επιβάλλεται ομοβροντία ρίψεων (πυρ ομαδόν!), γιά ικανοποιητικά αποτελέσματα!
   Πολύ αποτελεσματική θεωρείται επίσης, στην τελευταία περίπτωση, και η χρήση γιαουρτιού τσανάκας, χρησιμοποιουμένης, όμως, ολόκληρης της τσανάκας, παρά τον φόβο παράπλευρων απωλειών, λόγω του σεβαστού βάρους της. Θέμα στόχευσης και επιλογή εξαίρετου σκοπευτού, με τακτική κομμάντος!

   Το θέμα, λόγω της υψίστης εθνικής σημασίας και ωφέλειας που μπορεί να προκύψει γιά τη χώρα, χρήζει προσεκτικής μελέτης και ενδελεχούς έρευνας με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος.
   Ελπίζω η κυβέρνηση και, ιδίως, ο κ. Αντιπρόεδρος ως ειδικός γνώστης εκ της κτηθείσας πείρας, διαβάζοντας την ανάρτηση αυτή να επιληφθεί ταχέως. (Ούτως ή άλλως διακοσμητικός είναι. Ας κάνει και κάτι χρήσιμο, αντί να βρίζει και να προκαλεί τον κόσμο).

   ΥΓ. Δεν θα πρέπει να διαλάθει της προσοχής και να προστεθεί ως παράμετρος, ένας πιθανός συνδυασμός «γιαούρτι- αυγό», καθ’ όσον αποτελεί ιδανική σύζευξη πρωτεΐνης και λευκώματος!
   Ας προσεχθεί ιδιαίτερα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου