Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

"Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, 3 του Σεπτέμβρη... ". Χαιρέτα μου τον πλάτανο ! !

Γιά γέλια και γιά κλάματα

Άντε βρε, χρόνια μας πολλά ! Να μας ζήσουμε, να μας χαιρόσαστε ! Ναι, εμάς τους Πασόκους. Να μας έχει καλά ο Θεός να σας κυβερνάμε και να σώζουμε τη χώρα.
Ευτυχώς που βρεθήκαμε εμείς την κατάλληλη στιγμή. Στο τσακ, που λένε !
Όμως ας μην δείχνετε τόσο αχάριστοι μαζί μας. Μην τα περιμένετε όλα «εδώ και τώρα».
(Παλιό το σύνθημα και ξεπερασμένο. Ξεκολλήστε !).
Τριάντα χρόνια χρειάστηκαν γιά να τα κάνουμε όλα μπάχαλο κι έχετε την απαίτηση να τα διορθώσουμε, πάλι όλα, σε ένα. Παλιοϋπερβολικοί !
Τι να πρωτοκάνουμε οι έρμοι. Δουλεύουμε (εσάς) ασταμάτητα και νυχθημερόν. Προσπαθούμε, σκοτωνόμαστε στη δουλειά, στα κανάλια και τις εφημερίδες. Παντού, σε όλα τα μέσα ξαμοληθήκαμε γιά να σας σπείρουμε αισιοδοξία και φούμαρα. Όχι σαν τα άλλα τα καθίκια, τους ανίκανους δεξιούς που ούτε ένα φιλελευθερισμό δεν ήσαν ικανοί να εφαρμόσουν. Και τον άφησαν κι αυτόν σ’ εμάς, τους «αδέξιους» ! Όλα σ’ εμάς, τέλος πάντων ! Αμάν, πιά. Εμείς τους σοσιαλισμούς, εμείς τους νεοφιλελευθερισμούς, εμείς όλα ! Νισάφι ! Πώς να τα προλάβουμε όλα ! Υπομονή, όμως. Εμείς θα τα τακτοποιήσουμε, στο τέλος, όλα. Και πρώτα απ’ όλα εσάς τους ίδιους ! Εσείς τη βαζελίνη θα βάλετε μόνον. Όλα τα άλλα άστε τα απάνω μας !
Πάρτε παράδειγμα από τον αρχηγό μας, τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
(Στυλάκι ο δικός μας, έτσι !) Δεν μπορείτε να πείτε τίποτε ! Γελαστός, χαρούμενος, στο κόσμο του, αεράτος κοσμοπολίτης και πάνω απ’ όλα αθλητικός και σπαθάτος. Έτσι θα σας κάνουμε όλους !Τέρμα οι κοιλιές, τα λίπη, οι αηδίες των ατσούμπαλων δεξιών. (Μη βλέπετε τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο. Αυτούς τους κρατάμε σαν δείγματα προς αποφυγήν).
Του λοιπού αυστηρή δίαιτα ! Όχι κρέατα, όχι ψάρια, όχι βούτυρα, όχι λάδια, όχι πρωτεΐνες, όχι λευκώματα, όχι λαχανικά (πλην λαχανίδων), όχι φρούτα, όχι ψωμιά. Φαΐ κομμένο. Εντελώς ! Μόνο «μέλανα ζωμό» ! Σαν τους Σπαρτιάτες ! Τους πιό αγνούς από τους αρχαίους προγόνους μας. Να γυρίσουμε στα υπέροχά τους πρότυπα. Γιά να ξαναδώσουμε πάλι τα φώτα μας σ’ αυτούς τους ξενέρωτους ξένους.
Άρα θα διπλασιάσουμε τη ΔΕΗ, γιά να μας μένει ρεύμα απούλητο να φωτίσουμε, πάλι, την Οικουμένη ! Εσάς ένα καντήλι σας φτάνει ! Δεν βλέπετε τον αρχηγό μας που προσπαθεί να σας προτρέψει στο κουπί ! Τι έξοχος συμβολισμός κι αυτός ! Και με βαθύ νόημα ! Αλλά τον άλλο, αυτόν με το ποδήλατο, πού τον πάτε !
Διπλός συμβολισμός αυτός ! α) Θα θυμίζει τη ζωή σας όπως έγινε και β) Αφού η βενζίνη έφτασε στα ύψη σας υποδεικνύει, εμμέσως πλην σαφώς, την ενδεδειγμένη λύση ! Απλά πράγματα και κατανοητά ! Και κυρίως λαϊκά.
Στα πλαίσια του περαιτέρω μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας («αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» !) φροντίζουμε και για την σκληραγώγησή σας. Σιδερένια κορμιά, ατσάλινα, ανθεκτικά ! Κούροι και κόρες, σαν τα αρχαία αγάλματα. Όχι πλαδαρά, ξεχειλωμένα, κρυουλιάρικα κι αρρωστιάρικα κορμιά. Χαλαρωμένα από την τρυφηλή καπιταλιστική θαλπωρή. Τα θέλουμε σφιχτοδεμένα και ρωμαλέα !
Τέρμα, λοιπόν, τα καλοριφέρ κι οι σόμπες πετρελαίου ! Ένα σεντονάκι στο κρεβάτι, το πολύ ! (που λεφτά γιά παπλώματα!). Γι’ αυτό θα διπλασιάσουμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σαν μικρό συμβολικό κίνητρο αυτής της μεγαλειώδους εξόρμησης ! Και είμαστε βέβαιοι ό,τι όλοι θα σπεύσουν να ανταποκριθούν μ’ ενθουσιασμό. Το κρύο, άλλωστε, ψοφάει και τα μικρόβια !
Ιδίως τα «περήφανα γερατειά», που έλεγε ο daddy του αρχηγού, θα ωφεληθούν από το μέτρο αυτό. Αν μάλιστα βοηθήσει λιγάκι κι ο χειμώνας και κατεβάσει και μερικά χιόνια, σε δύο χρόνια όλα τα αρρωστιάρικα «γερούνδια» θα μετατραπούν σε ευσταλείς λυγερόκορμους εφήβους. Σαν κι αυτόν των Αντικυθήρων ! Όσοι δεν συμμορφωθούν και, αντιδρώντας, τα κακαρώσουν ξυλιασμένοι, δικό τους το πρόβλημα. Ας πρόσεχαν. Δεν άξιζαν να λέγονται Έλληνες. Σίγουρα ακροδεξιοί του Καρατζαφέρη θα είναι, οπότε…. Στον Καιάδα !!
Καλύτερα κι όλας, θα ελαφρώσουν και τ’ ασφαλιστικά ταμεία. Θα νεττάρουμε από τους αρρωστιάρηδες και θ’ ανασάνει και το ΕΣΥ. Τέρμα τα ράντζα. Υγεία, πλέον, γιά όλους ! (τους εναπομείναντες ).
Τελικά, είδατε βρε αχάριστοι, που όλο γκρίνια και παράπονο είσαστε ! Είδατε πόσο σας φροντίζουμε, εμείς στο ΠΑΣΟΚ. Δεν παραδειγματίζεστε, βρε, από το μεγάλο κανάλι και την κυρία που δεν…τρέμει, (ομού με τους λοιπούς σφουγγοκωλάριους) που μας λιβανίζουν συνέχεια, κατ’ εντολήν των μεγαλοεργολάβων πατρώνων τους, γιά να καταλάβετε, βρε άχρηστοι, ότι όλα αυτά τα κάνουμε γιά το καλό σας ! Κι όχι γιά να παίρνουν αυτοί τις χοντρές δουλειές με τις χοντρές κονόμες και τις ασήμαντες φορολογίες, όπως μερικοί κακοήθεις διατείνονται !
Ου, να μου χαθείτε ακαμάτηδες. Άπιστα κι αχάριστα σκυλιά !
Σας δίνουμε την ευκαιρία να δείξετε λίγη αλληλεγγύη και λίγο αλτρουισμό και σεις σκούζετε σαν γουρούνι που το σφάζουν. Α, να χαθείτε, παλιοκοπρίτες !


Κάτι τέτοια, περίπου, θα αναγνώσει ο αρχηγός μας στα εγκαίνια της Έκθεσης, στη Θεσσαλονίκη και καλείστε να τα υποδεχτείτε κοσμίως. Όχι σαν χούλιγκανς στο ΟΑΚΑ !
Αυτά επί του παρόντος !
Και του χρόνου, αφού θα μας έχετε υπερψηφίσει στις προσεχείς εκλογές, έχοντας φτάσει πλέον στα όρια αντοχής σας, θα σας μάθουμε και το ύψιστο κόλπο. Πώς να ζείτε, χωρίς να τρώτε καθόλου ! ! Έχουμε τη συνταγή ! (Γιά σας όμως. Εμάς άστε μας, απ’ έξω. Άλλο εμείς !)
Όχι σαν τον ηλίθιο, τον δεξιό τον Χότζα, που δεν σκέφτηκε να βάλει τα ΜΜΕ να εξηγήσουν στον γάιδαρό του ότι η ασιτία ήταν, τελικά, γιά το καλό του. Κι αυτός ο βλαξ πήγε και ψόφησε ανενημέρωτος !

2 σχόλια:

  1. Με την ευκαιρία της επετείου,...εκφράζω κάτι τελευταίο ρηθέν,(σε δηλώσεις Του από την tv) του κ.Πρωθυπουργού,ότι"Οι περικοπές των μισθών,συντάξεων,δώρων και επιδομάτων καθώς και η άγρια φορολόγηση σε καιρό επιλεκτικής λιτότητας,αποτελεί κατά τον ΓΑΠ εθνική Αλληλεγγύη"!!!Και μ'έρχονται στο Νου μου, οι Παπάδες παλιότερα,που σε καιρό νηστείας, βάφτιζαν το Κρέας σε ψάρι σε για να το τρώνε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ακριβώς αυτό σας λέω κι εγώ, ως ακραιφνής πασόκος ! Αλλά όλοι εσείς, παλιοβλήτα του κερατά, αρνείστε να το καταλάβετε !
    Όλα για το καλό σας γίνονται, βρε, παλιοεγωϊστές αχάριστοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή