Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Fiesta Cubana !..Παλιό τραγουδάκι της Κατερίνα Βαλέντε.

Επικαιρότης

Τα μάθατε τα νέα ; Στο τελευταίο μετερίζι του ανύπαρκτου «υπαρκτού», (κάτι σαν το ανυπότακτο χωριό του Αστερίξ), ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα σημεία του πλανήτη, όπου δεν υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά ισχύει το αντίστροφο (!), στην εξωτική Κούβα, όπου ο λαοφιλής και κατ’ επανάληψη επανεκλεγόμενος, δημοκρατικά και παμψηφεί, λαοπρόβλητος ηγέτης Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος βρικολάκιασε στην εξουσία (ναι, αυτός που νοικιάζει το Γκουαντάναμο για φυλακή υψίστης ασφαλείας στους «φονιάδες των λαών», ενώ ο δικός μας τους είχε εξωπετάξει κλοτσηδόν !) απολύει 500.000 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και τους στέλνει να αυτοαπασχολούνται (και να … αυτοϊκανοποιούν, προφανώς, τις ανάγκες τους,) στην υποανάπτυκτη «ιδιωτική πρωτοβουλία» της χώρας !
Μάλιστα ! Αυτός ο γίγας του Κομμουνισμού ! Το υπόδειγμα κι η τελευταία του ελπίδα !

Καημένε «ζοζιαλισμέ», που έλεγαν κάποτε οι βαρείς θιασώτες σου. Τι σου έμελλε να πάθεις ! Γιατί αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς !
Το πιο ωραίο, αλλά και τρελό, της ιστορίας είναι ότι το εργατικό συνδικάτο της Κούβας στηρίζει την απόφαση ! ! ! Βεβαίως, αν του βάσταγε, ας έκανε κι αλλιώς.

Αυτά να τα βλέπουν οι δικοί μας εργατοπατέρες, ο σινιέ δανδής κ. Παναγόπουλος και ο αξούριγος λαϊκούρας κ. Παπασπύρος, που διαμαρτύρονται…. κοσμίως για το ελληνικό μνημόνιο και τα πάσης φύσεως «μέτρα» !
Καλό θα ήταν στο προσεχές ταξίδι του στην Κούβα (δεν μπορεί, κάποτε θα πάει κι εκεί ο κ. πρωθυπουργός μας !) να τους πάρει μαζί του για…. μετεκπαίδευση !

ΥΓ. Αν, τώρα, τύχει (που τέτοια τύχη !) και μείνουν όλοι εκεί γιά πάντα, τόσο το καλύτερο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου