Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Η Αυτού Υψηλότης... ο Κρετινισμός ! ! !

Επικαιρότης

Η στήλη δεν φημίζεται γιά τις φιλοβασιλικές της πεποιθήσεις. Από το βασιλικό προτιμάει τη…γλάστρα !
Η μόνη περίπτωση να αλλάξω άποψη και να μετατραπώ σε ένθερμο οπαδό της βασιλείας είναι μία. Να μου δοθεί το στέμμα και να στεφτώ Βασιλεύς των Ελλήνων.  Ορφέας ο Α’ !
Μέχρις ότου, όμως, επέλθει η ευτυχής γιά την χώρα (και γιά μένα, κυρίως), αυτή στιγμή διατηρώ τα αντιβασιλικά μου αισθήματα ακέραια.
Όμως οι πάγιες αυτές θέσεις μου ουδόλως με εμποδίζουν να αντιμετωπίζω την εκπεσούσα του θρόνου, τέως βασιλική οικογένεια, σαν μία οικογένεια όπως όλες τις οικογένειες του κόσμου. Ούτε κρύο μου κάνει, ούτε ζέστη.
Με βάση τα ανωτέρω θεωρώ ως ύψιστο δείγμα πολιτικής εμπάθειας και στενόκαρδης ανθρώπινης βλακείας, τη στάση της αρμόδιας κεφαλής της Νομαρχίας Πειραιώς, η οποία έσπευσε, εν ριπή οφθαλμού, (τι ευτυχία να δούλευε πάντα έτσι το Δημόσιο !) να επισημάνει και τιμωρήσει την πολεοδομική παράβαση του στησίματος πρόχειρου λυόμενου υποστέγου στο παλιό λιμάνι των Σπετσών, που προφανώς στήθηκε γιά την εξυπηρέτηση της υποδοχής κάποιων "σκαφάτων" σαχλοσελέμπριτις και το οποίον, επίσης προφανώς, θα αποξηλωθεί τάχιστα (αν δεν αποξηλώθηκε ήδη).
Μάλιστα ο επικεφαλής, αρχιβλάξ και αρχιεμπαθής, προστάτης των αγνών δημοκρατικών ιδεωδών, σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή εξηγούσε και επαίρετο γιά την επιβολή τεραστίου προστίμου, ακαριαία προσδιορισθέντος και βεβαιωθέντος στην αρμόδια ΔΟΥ, κατά του ιδιοκτήτου του χώρου (πιθανότατα ταλαίπωρου) όπου στήθηκε η πρόχειρη κατασκευή !
Γιά την περαιτέρω αύξηση της προκαλούμενης λαϊκής δυσφορίας και αγανάκτησης, ο ακραιφνής δημοκράταρος γαρνίρισε το όλο θέμα με σασπένς και αγωνία, δηλώνοντας την ανακούφισή του γιατί, κατά την κατασκευή του αυθαιρέτου υποστέγου, «δεν θρηνήσαμε θύματα» !
( Και κλάάάμα να δείτε που θα έριχνε ο κ. Νομάρχης, αν, ο μη γένοιτο, έπεφτε κανένα μαδέρι στο κεφάλι κάποιου άτυχου εργάτη ! Λες κι έτσι και βγάλεις άδεια γιά υπόστεγο, τα μαδέρια φοβούνται την άδεια και δεν πέφτουν στα κεφάλια !).
Εν πάση περιπτώσει, επειδή σαράντα χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, ακούστε, μετά λόγου γνώσεως, τι γίνεται όταν σε πιάσουν να κατασκευάζεις παράνομα.
Α) Μετά την έκθεση αυτοψίας και την διαπίστωση αυθαιρέτου κτίσματος, η Πολεοδομία επιβάλλει και κοινοποιεί, νομίμως, το προβλεπόμενο πρόστιμο.
Β) Κατά της απόφασης ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει ένσταση εντός προθεσμίας που ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο κοινοποίησης του προστίμου.
Γ) Η ένσταση υποβάλλεται είτε στην Πολεοδομία, είτε στην Αστυνομία, και προσδιορίζεται ημερομηνία εκδίκασής της.
Δ) Με την εκδίκαση της ένστασης τελειώνει η υπόθεση προστίμου σε επίπεδο Πολεοδομίας και κοινοποιείται το τελικό ύψος του στην αρμόδια ΔΟΥ, η οποία βεβαιώνει τον αντίστοιχο χρηματικό κατάλογο και ειδοποιεί τον παραβάτη για την οφειλή.
Ε) Εκείνος, ή το αποδέχεται και πληρώνει ή εντός προθεσμίας (νομίζω τριάντα ημερών) καταβάλλει το 20% του ποσού και προσφεύγει στο Διοικητικό Εφετείο.
Και πάει λέγοντας η υπόθεση στις ελληνικές καλένδες !

Δηλαδή όλες αυτές οι διαδικασίες για να τηρηθούν νομίμως απαιτούνται αν όχι χρόνια, τουλάχιστον πολλοί μήνες ! Πώς στην προκειμένη περίπτωση όλα τέλειωσαν σε 2 ημέρες !!!
Άρα όλα τα περιχαρώς ανακοινωθέντα αποτελούν λαϊκίστικες παπαρδέλες γιά να κολακέψουν το αντιβασιλικό αίσθημα του λαού και να ξεγελάσουν την πείνα του !
Κλασσική πασοκική τακτική εξαπάτησης, κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού με εμπαθείς γελοιότητες. Το «φαίνεσθαι» αντί του «είσθαι» !

Διά ταύτα

Να μην τρέφετε αυταπάτες ακούγοντας αισιόδοξες μπούρδες από τα εξώνητα κανάλια, περί φωτός στην άκρη του τούνελ, περί απονομής ευσήμων από την τρόικα, περί ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και άλλα τέτοια κουροφέξαλα.
Το ΠΑΣΟΚ έχει αναγάγει το "δούλεμα" σε καθημερινή κυβερνητική πρακτική. Σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε τομέα, εκμεταλλευόμενο την ανυπαρξία αντιπάλων αλωνίζει μόνο του. 
Δυστυχώς η χώρα οδεύει από το κακό στο χειρότερο και όσο δεν θα την βλέπετε να μπάζει μέσα φρέσκο και ζεστό χρήμα από ελληνική παραγωγή και εξαγωγές, μην ελπίζετε. Σωτηρία δεν υπάρχει και η χρεοκοπία είναι, νομοτελειακά, επελαύνουσα. Η Κυβέρνηση, απλά, γιά τους δικούς της ιδιοτελείς λόγους αγοράζει χρόνο επιβίωσης.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα,Καληβδομάδα και Καλό Φθινόπωρο.....
    Υπέροχο το άρθρο Σου φίλτατε κι αγαπητέ,αλλά εκεί που είναι ΟΛΑ τα ΛΕΦΤΑ είναι το" δια ταύτα"!Με εκφράζει απόλυτα,προσυπογράφω ανεπιφύλαχτα και Χαιρετώ Βυζαντινά!Χάρηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι φίλους Σαν και του λόγου Σου,πάντα Τους περιμένουμε να τους καλοδεχτούμε στο νέο μας site, Και θα είναι και τιμή για μας η επίσκεψη-ανάγνωση Των!http://www.thema-xronou.gr
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή