Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ελλάς, Αλβανία, Ευρωπαϊκή Ένωση.

 


Ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, ξεροκέφαλος είναι, όμως βλαξ δεν είναι. Έχει καταλάβει πολύ καλά πως χωρίς ελληνική συναίνεση η χώρα του θα μένει στο κατώφλι της Ευρώπης, σαν τον πεινασμένο σκύλο στην εξώπορτα. Όμως υπάρχει και το γινάτι του εγωισμού και της στενοκεφαλιάς του στο θέμα Μπελέρη που δημιουργεί αδιέξοδα.
Και τώρα τί προβλέπω. Το θέμα θα λυθεί τελικά κι ο Μπελέρης θα ορκιστεί δήμαρχος της Χειμάρρας, χωρίς να τρωθεί το γόητρο του πεισματάρη Ράμα. Και ιδού πώς:
Αφού ταλαιπώρησε και… «ξερόψησε» τον Μπελέρη γιά μήνες στη φυλακή, ο Ράμα αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μεθοδεύει την μη εμφάνιση των ψευδομαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση (δήθεν απόπειρα δωροδοκίας γιά εξαγορά ψήφων στις προηγηθείσες εκλογές). Έτσι με μόνο τις μαρτυρίες υπερασπίσεως ο Μπελέρης θα» απαλλαγεί» τελικά στη δίκη και η νομιμότητα στη ζωή των αλβανικών πραγμάτων θα αποκατασταθεί, με την ορκωμοσία Μπελέρη .
Προσοχή όμως. Άλλο «απαλλαγή», άλλο «αθώωση». Ή πρώτη μπορεί να σημαίνει και ενοχή, αλλά άνευ στοιχείων αποδείξεώς της. Οπότε… «και η πίτα γερή κι ο σκύλος χορτάτος»… Ο μεν Ράμα θα «κοκορεύεται» πως νίκησε, θεωρώντας τον Μπελέρη… μη αθώο -αφού δεν αθωώθηκε- ο δε Μπελέρης θα γίνει -επίτέλους- εκλεγμένος δήμαρχος. Έτσι η Ελλάδα θα αποσύρει το βέτο και ο δρόμος προς την Ε.Ε. θ΄ ανοίξει γιά την Αλβανία. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
Αθάνατε… Σολομόντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου