Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Επειδή αρνούμεθα να τρελλαθούμε τελείως!

 Erdogan furioso!


Αδυνατώ να καταλάβω τόσο την στάση της Τουρκίας στη νέα Ισραηλινοπαλαιστινιακή κρίση, όσο και αυτήν των χωρών του ΝΑΤΟ, προεξαρχούσης της ηγεσίας των ΗΠΑ.
Με τέτοιες τουρκικές προθέσεις, κατηγορηματικά διατυπωμένες, τί στο διάβολο σύμμαχος μπορεί να είναι η Τουρκία; Από την μία κλείνει το μάτι στον Πούτιν, τάσσεται υπέρ των σκοταδιστών Ιρανών Αγιατολάχ και των βάρβαρων ομόθρησκών του τρομοκρατών κι από την άλλη επιθυμεί σφόδρα τελευταίου τύπου αμερικανικά αεροπλάνα και ρυθμίζει, ασκώντας βέτο, την διεύρυνση της Συμμαχίας. (Φινλανδία, Σουηδία).
Τελικά, σε ποιόν πόλεμο θα σταθεί δίπλα μας, ως συμπολεμιστής. Κατά της Ακτής του Ελεφαντοστού, του Μαλάουι, ή του Τρίνιταντ και Τομπάκο;
Μπορεί να φανώ αφελής ή ανόητος, όμως αν περνούσε από το χέρι μου, θα έστελνα στον αγύριστο τόσο τον Ερντογάν, όσο και τη χώρα του. Επί μακρόν μελετούσα τον παγκόσμιο χάρτη και θεωρώ πως οι σύγχρονες πολεμικές τεχνολογίες αποστερούν από την Τουρκία την παλιά της σπουδαιότητα. Μπορούμε και χωρίς αυτήν… Αυτή θα χάσει περισσότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου