Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

"Το δις εξαμαρτείν".

Λεπτομέρειες γιά ψαγμένους «παρατηρητικούς».


Η εικόνα μαλλιοτραβήγματος του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία, παρακαλώ μεγάλη προσοχή στο δεύτερο τμήμα του τίτλου, (άλα της η… «πρόοδος» και ο εξευτελισμός του όρου!), με τη συνδρομή των καναλιών έγινε γνωστή στο πανελλήνιο. Μύλος!
Ακόμη και ο πιό αφελής και ανίδεος οπαδός της… «προόδου» που ευαγγελίζεται το πιό πάνω πολιτικό μπουλούκι θα πρέπει να κατάλαβε από τί θεομηνία γλυτώσαμε όταν, συν Θεώ, απαλλαγήκαμε από δαύτους.
Τώρα, ένας ουρανοκατέβατος, σύγχρονος… «Γιάνκης του Κονέκτικατ», αντιγράφει, κυριολεκτικά, την μυθιστορηματική σάτιρα του Μαρκ Τουαίην με -όπως πιστεύω- την ίδια πλοκή και την ίδια κατάληξη, καθώς το ποιόν των αφελών στους οποίους απευθύνεται είναι παρεμφερές! Μόνο που, ως φιγούρα, ο σύγχρονος «Γιάνκης» είναι πιό λαμπερός, πιό… «life style», πιό… παρδαλός και πιό «κουνιστός». Και μάλιστα… ύπανδρος με τον προοριζόμενον λύτη των προβλημάτων του ΕΣΥ, αλλά νυν εξαφανισμένον… Τάϋλερ!
Γιά όσους, τυχόν, αμφιβάλλουν γιά την αφέλεια -στα όρια της ηλιθιότητος- εκείνων που έσπευσαν, ανεύθυνα και άκριτα, (όπως π.χ. η… Ακρίτα), να αγκαλιάσουν χωρίς να σκεφτούν, το «φρούτο» Κασσελάκη και να τον τοποθετήσουν, (πάνω στην απελπισία και αγωνία τους για επάνοδο στην εξουσία), στην ηγεσία του κόμματός τους, θυμίζω πως την «πάτησαν» γιά δεύτερη φορά, επιλέγοντας… «τζούφιο» πρόσωπο και δικαιολογώντας τον τίτλο της ανάρτησης. Η πρώτη έγινε με γνωστό νάρκισσο που δεν βολευόταν ούτε με το όνομά του. Τον γνωστό σαχλαμάρα της μπαρούφας, ο οποίος με τις παπαρδέλες του γοήτευσε το ιερατείο του Σύριζα και τους έπεισε να τον κάνουν… Τσάρο της αριστερής Οικονομίας! (Με τον λογαριασμό του ανόητου εγχειρήματος να πέφτει στις πλάτες μας, όταν τον πήραν χαμπάρι, αργοπορημένα!).
Τώρα, παρακολουθούμε, πιό ανοιχτά και πιό δημόσια, ένα ανούσιο, φλύαρο μπλα-μπλά, με ακαταλαβίστικους αριστερούς διαξιφισμούς και ομαδικά πυρά όλων προς όλους.
Τελικά έχουμε αποχωρήσεις -με ενδεχόμενο, όμως, επανόδου!- της «Ομπρέλας» και διαφόρων άλλων συντροφικών «φραξιών και γκρουπούσκουλων», (αριστερή, βεβαίως, ορολογία), και περιμένουμε, σήμερα, τις αποφάσεις της… «Μαγκούρας», της «Γκλίτσας» και του… «Ρόπαλου»! Καθένας με την τρέλλα του…! Γιά να δούμε αν θα διαλυθεί αυτός ο σοβαροφανής πολιτικός εσμός, ή θα συνεχίσει να μας… διασκεδάζει.
Προσωπικά πιστεύω πως θα τα ξαναβρούνε. Συνηθίζεται στην αριστερά να γλύφει εκεί που… έφτυνε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου