Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

«Μηδέν άγαν» και… ού συμμαζεύεται!

Αλόννησος. "Λεφτός Γιαλός". Παραλία Nr 1, (κατ΄εμέ)

 

Την περασμένη Πέμπτη γύρισα από ολιγοήμερες διακοπές σε Σκόπελο και Σκιάθο, (συν μιά μονοήμερη περαντζάδα από Αλόννησο), και… ακόμη προσπαθώ να συνέλθω!
Ξεπερνώ το δυσάρεστο ανερώτημα του…: «Μήπως η ηλικία αφαιρεί θετικά -π.χ. υπερβολική απόλαυση ήλιου και θάλασσας, που σε νέες ηλικίας δεν τα χορταίνεις- και προσθέτει αρνητικά -π.χ. σωματική κόπωση, ξενύχτι, βαβούρα, συνωστισμοί, ασφυκτική και επικίνδυνη κυκλοφορία σε στενούς δρόμους, έλλειψη χώρων σταθμεύσεως σε δημοφιλείς παραλίες, κ.λπ.»; Όμως, όπως και να είναι, απ΄ αυτήν τη μικρή περιπέτεια, κρατώ, μεταξύ των πιο θετικών, την ευγενική και άκρως επαγγελματική -αλλά και ανθρώπινη- συμπεριφορά της κ. Σπυριδούλας, του σεμνού 17/χρονου γιού και της περιποιητικής μητέρας της στη «Βίλλα Χρήστος», στη Χώρα της Σκοπέλου.
Επίσης, εντυπωσιάστηκα από το ενδιαφέρον της κ. Ζήνας Πεζάτου, στην Σκιάθο, η οποία λύτρωσε την παρέα μας από την απειλή διανυκτερεύσεως -στρωματσάδα- σε κάποια αμμουδιά, καθώς -εντελώς αφρόνως- αριβάραμε στο νησί χωρίς προηγουμένη κράτηση και, σχεδόν, νυχτώσαμε ψάχνοντας αγωνιωδώς γιά κατάλυμα! Όμως η, τώρα πλέον, φίλη μου Ζήνα έσπασε, αφιλοκερδώς, τα τηλέφωνα προκειμένου να μας εξασφαλίσει -στο τσακ το πέτυχε- μιά διήμερη παραμονή στην Βίλλα «Ανέμη», στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Εκεί απολαύσαμε την θαυμάσια φιλοξενία του κ. Δημήτρη και της, πανταχού παρούσας, κόρης του Ράνιας Πεζάτικου. Τους ευχαριστώ, από καρδιάς, όλους.
Και κλείνω με μια, δυστυχώς όχι και πολύ αισιόδοξη, πρόβλεψη. Παρ΄ όλες τις τελευταίες εντυπωσιακές επενδύσεις στις Σποράδες και τις άριστες τουριστικές συνθήκες που προσφέρουν στον επισκέπτη τους, το τεράστιο αυγουστιάτικο τουριστικό κύμα μάλλον –μακροχρόνια- θα βλάψει τα νησιά, παρά θα τα ωφελήσει. «Μέτρον άριστον», που έλεγε ο σχετικός δελφικός χρησμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου