Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

«Το κουκί και το ρεβίθι»!


Παρακολουθώ, συγκλονισμένος κι έντρομος, την τρικυμία -σε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων- που προκάλεσε η κατασκόπευση του τηλεφώνου του πασόκου γίγαντα «Ολίγου, από την εποχή που ήταν ακόμη… νάνος «Ολίγος».
Μαζί του, λέει, παρηκολουθείτο και κάποιος -προφανώς ανάλογα σπουδαίος και πασίγνωστος- δημοσιογράφος, ονόματι… Θανάσης Κουκάκης!
Άρτι προσγειωμένος από άλλον πλανήτη -και μη γνωρίζοντας επαρκώς τα ελληνικά τεκταινόμενα- δυστυχώς αγνοούσα, τόσο τον εν λόγω κύριο δημοσιογράφο, όσο και το επαγγελματικό κύρος και βεληνεκές του. Εφ΄ ω και το αναζήτησα, έντρομος και εναγωνίως, αλλά και αισθανόμενος αίσχος, ντροπή και όνειδος επειδή, μέχρι τώρα, τον αγνοούσα παντελώς!
Τελικά -ψάχνοντας κι αναζητώντας- ανακάλυψα πως πρόκειται γιά έναν φερέλπιδα νέον -43 ετών- οικονομικό συντάκτη και… ρεπόρτερ -κρατηθείτε!!!- των Financial Times, του CNBC (τί είναι αλήθεια αυτό!), του… Inside story και -κυρίως- του έγκυρου… ereportazgr !!! Κατι, ας πούμε, σαν έναν νέον εκκολαπτόμενο… «Λάρρυ Κινγκ» της παγκόσμιας δημοσιογραφίας!
Μετά τα ανωτέρω συγκλονιστικά, η κατάλυση των τηλεφωνικών του συνακροάσεων και η σύλληψη των ανίερων λαθρακουστών με ηρέμησε και αποκατέστησε την ψυχική μου ηρεμία, καθ ΄ότι απεφεύχθη μία πρόσθετη επιδείνωση της Παγκόσμιας Οικονομίας. (Δεν μας φτάνει το ταρακούνημα από τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, σκεφτείτε να είχαμε και την «σφαλιάρα» ενός… «Κουκακογκαίητ» τί θα παθαίναμε!).

Ουφ! πάει κι αυτή η απειλή! Το ξεπεράσαμε και τούτο. Η χώρα… επέζησε… Η Γη… επίσης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου