Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

"I cry for you... Ukraina"...

Οι καιροί αναπλάθουν αλλήλους.


Ανήκοντας -δυστυχώς- στην παλαιότερη ζώσα γενιά, με ζωντανές τις μνήμες του Β΄ Π.Π. και, ζωντανότερες αυτές του Εμφυλίου, δεν με εκπλήσσει η σημερινή εξέλιξη.
Η πομπώδης δημιουργία του μεταπολεμικού ΟΗΕ, (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών), στη θέση της χρεωκοπημένης προπολεμικής ΚΤΕ, (Κοινωνία των Εθνών), υποτίθεται πως θα εξασφάλιζε ένα... "ποτέ πιά" και θα φρόντιζε του λοιπού γιά μιά παγκόσμια ειρήνη, ως προϋπόθεση ευημερίας της Ανθρωπότητος.
Όμως ο εκφυλισμός όλων των "μεγάλων ιδεών" και ισχυρών ηγεσιών, που έπεσαν σε χέρια κάποιων ξερακιανών... Φον ντερ Λάιενων, ανόητων Μπορέλιδων, αφυδατωμένων Στολτεμπέρκηδων, γηραλέων Μπαϊντέδων και διαφόρων κουραμιέδων, αναλόγων των, τότε, Νταλαντιέ και Τσάμπερλεν, αποτελεί το ευφορότερο έδαφος αναπτύξεως σύγχρονων Μουσολίνιδων και Χιτλερέων.
Η νοοτροπία του σημερινού Βλαδίμηρου ελάχιστα διαφέρει από εκείνη του αδίστακτου Αδόλφου. Ενδεικτικά αναφέρω πως όταν κάποιοι επιτελείς του Γερμανού δικτάτορα μακελάρη τολμούσαν να ψελλίσουν περί... συνεπειών από την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των εγκλημάτων πολέμου, εκείνος τους αποστόμωνε: "Τον νικητή δεν τον δικάζει κανείς"!
Ήδη, ο Πούτιν αποδεικνύει πως από πλευράς αλαζονείας και περιφρόνησης κάθε έννοιας Δικαίου ταυτίζεται απόλυτα με εκείνο το προηγούμενο του Χίτλερ, το οποίο, βεβαίως, δεν ήταν αρχέτυπο. Η Ιστορία διαθέτει σειρά τέτοιων, (π.χ. Ναπολέων, κ.λπ.).
Εν πάση περιπτώσει, με την σημερινή παγκόσμια μαλθακότητα και ψοφοδεή χλιαρότητα στην αντιμετώπιση του νυν παγκόσμιου τρομοκράτη, ο οποίος αφού χάψει την Ουκρανία, (ισοδύναμο της τότε Αυστρίας), καλό θα είναι να ετοιμάζεται η... Πολωνία, (ισοδύναμο της τότε... Πολωνίας).
Παγκόσμιος νόμος: "Οι καιροί αναπλάθουν αλλήλους". Ζητείται νέος... Τσώρτσιλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου