Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

"Γλώσσα λανθάνουσα..."

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις "τί τέξεται η επιούσα..."



   Με τους αριστερούς ποτέ δεν βγάζεις άκρη. Μονίμως διαστρεβλώνουν, παραπληροφορούν, δημαγωγούν, λαϊκίζουν. Στόχος η συσκότιση όσων δεν τους συμφέρει, ούτως ώστε αυτό που βγαίνει προς τα έξω να συγκαλυφθεί, να γλυκάνει, ή όταν δεν γίνεται αλλιώς, να φορτωθεί η ευθύνη αυτών σε κάποιους άλλους, σε ανώτερη βία ή στον εκβιασμό που υπέστησαν ώστε να... ενδώσουν. 
   Κοιτάξτε την παραφιλολογία που αναπτύσσουν στο θέμα των συντάξεων. Αφού τις περιέκοψαν στους νέους -από Μαΐου και εντεύθεν- συνταξιούχους, σκαρφίστηκαν ένα τερτίπι γιά να κρατήσουν το παλαιό πλαφόν στους ήδη υπάρχοντες συνταξιούχους. Το γεγονός αυτό -να μου το θυμάστε, ανεξαρτήτως παζαριού με την τρόικα- θα καταπέσει στο ΣτΕ, αφού αποτελεί κραυγαλέα άνιση μεταχείριση ομοίων δεδομένων. Όπερ αντισυνταγματικόν. Τελεία, παύλα,...  παρένθεση, (κατά την "φιλόλογο" κυρία Ντούρου). 
   Οι ανεκδιήγητοι, ανίκανοι, ασυνάρτητοι και ανευθυνοϋπεύθυνοι τύποι, (όρα το τελευταίο φιάσκο με το "Ασημένιο Βέλος", την φανφάρα και το "βατερλώ" του), παζάρεψαν, (τάχα μου), συμφώνησαν και ψήφισαν -δύο φορές μάλιστα-  την παπαρδέλα του "ποσεττάκια|" Κατακούτελου, χωρίς, προφανώς, να εκτιμήσουν το μέγεθος του μπάχαλου που θα προκαλούσαν στην ελληνική κοινωνία. Τώρα που το αντελήφθησαν, όψιμα και οδυνηρά γιά την παραπαίουσα "καρέκλα" τους, μας έχουν φλομώσει στην μπαρούφα, την ανακολουθία και τις αντιφάσκουσες δηλώσεις των "μαριονετών" τους. Και -ως άκρον άωτον και κορυφαίο δείγμα πολιτικού αμοραλισμού και κυνικότητος- κρατείστε τις απόψεις του κυβερνητικού εσμού γιά τους άνω των 70 ετών... υπηκόους τους. Επειδή έχω την τύχη να δω την συμπεριφορά του Καμποτζιανού εγκληματία Πολ Ποτ στον άτυχο λαό του, προτρέπω όσους διαβάζουν αυτή την ανάρτηση να αναζητήσουν και πληροφορηθούν τί συνέβη στην κακότυχη Καμπότζη στα μέσα της δεκαετίας του '70, ώστε να συνειδητοποιήσουν τί τους περιμένει με Πολάκηδες, Κυρίτσηδες, Παππάδες και... παπατζήδες που ψήφισαν γιά να τους φέρουν την... ελπίδα!
   Όσον αφορά το μείζον και γενικότερο θέμα -και μεγαλύτερη όλων μπούρδα- της "καθαρής εξόδου από τα... μνημόνια", τελικά δεν τόλμησαν μεγάλους  θεατρινισμούς και παράτες. Κατάλαβαν πως και ο ηλιθιότερος από τους ανεγκέφαλους οπαδούς τους -πώς αλλιώς να "χρωματίσεις¨κάποιον που... "μαδουροφέρνει" πηγαίνοντας προς τα εκεί από όπου όλη η πολιτισμένη και νουνεχής ανθρωπότητα απομακρύνεται... τρέχοντας! Με μιά μνημονιακή ουρά που... "κουνιέται" και στον επόμενο αιώνα, πώς να πανηγυρίσεις... "καθαρή έξοδο", καθώς αυτή προβάλλει... "ολόχεστη"! Παρ' όλα αυτά, αξιόπιστα νυμφίδια τσιρίζουν στα κανάλια γιά την... ειλικρίνεια του σύντροφου αρχηγού τους. Κάπου-κάπου, στα μουλωχτά και με sotto voce, μερικοί από δαύτους, ψελλίζουν την αλήθεια, μόνο και μόνο γιά να μπορούν αργότερα να κοκορευτούν: "Εγώ σας τα έλεγα!" Ένας τέτοιος είναι και ο "ταβερνιάρης πρόεδρας" της Βουλής. Απολαύστε τον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου