Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Χαφιεδισμός, δοσιλογισμός, ξεφτίλα.


Μερικές σκέψεις, στον απόηχο της Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα εικόνας για οι κλουβες στη θεσσαλονικη
Προστατεύοντας τον... Μητσοτάκη!
   Καθώς ο προεκλογικός αγώνας εντείνεται με γεωμετρική πρόοδο, το ποιόν των κυρίων αντιπάλων αποκαλύπτεται και ξετυλίγεται μπροστά στα, μάλλον, έκπληκτα μάτια των πολιτών. Χαρακτηριστικό του η σφοδρότητα και ο διχαστικός λόγος, μαζί με στείρο πολιτικό περιεχόμενο, από πλευράς μιάς ανίκανης -και συμβιβασμένης πλήρως στις απαιτήσεις των ξένων-  απερχόμενης κυβέρνησης. Από την άλλη, η μετρημένη και συνετής άρθρωσης και σαφούς διατύπωσης, κατάθεση του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

   Η κυβερνητική παράταξη -αριστερή με ακροδεξιές πινελιές και πομφόλυγες- καταφεύγει σε κραυγές, ύβρεις, ψευδολογίες, παραπληροφόρηση και με μοναδική επιχειρηματολογία τον εναγκαλισμό της με μιά αγκύλωση στο κακό παρελθόν και τις μονοπωλιακές μανιώδεις αναφορές σ’ αυτό. Λες και εκεί εστιάζεται το ενδιαφέρον γιά το μέλλον της χώρας. Η μανία πολιτικού ρεβανσισμού είναι έκδηλη στον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η προσπάθεια αναζωπύρωσης καταλαγιασμένων παθών, με το «ξύσιμο» επουλωμένων πληγών και με καλλιέργεια αντιδεξιών συνδρόμων, που έχουν δύο στόχους. Να συνεγείρουν τους επιζώντες παλαιούς πρωταγωνιστές εκείνης της ταραγμένης περιόδου του τραγικού Εμφυλίου, (υπαίτια η ηττημένη αριστερά, που μόνη στην Ευρώπη δεν υπάκουσε στη συμφωνημένη διανομή των Μεγάλων), και να «μπολιάσει», λανθασμένα και με δηλητήριο, τους νέους που αγνοούν, «βαριούνται», ή δεν θέλουν να μάθουν τα πραγματικά γεγονότα.

   Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την κατάσταση και το πραγματικό του συμφέρον -ατομικό ή εθνικό- όμως όλοι θα πρέπει να σκεφτούν πως, σήμερα, οι αριστερόστροφες απόψεις και πολιτικές πρακτικές έχουν αποβληθεί από το σύνολο της σκεπτόμενης ανθρωπότητος και σε δαύτες μένουν αγκιστρωμένα κάποια εντελώς ανυπόληπτα, απάνθρωπα και καταπιεστικά καθεστώτα. Π.χ. Β. Κορέα και Βενεζουέλα, των οποίων ο λαός λιμοκτονεί. Ακόμη και τα μεγαθήρια, πρώτα λίκνα του κομμουνισμού -Σοβ. Ένωση, Κίνα, Ανατ. Ευρώπη, κ.λπ.- το «έστριψαν» προκειμένου να δουν προκοπή. Ως και η καστρική Κούβα έχει δρομολογήσει το... «στρίψιμο».

   Όμως, το σπουδαιότερο, πιό επικίνδυνο και πιό αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό αυτού του απεχθούς καθεστώτος, που χτίζουν ραγδαία, μεθοδικά και ύπουλα, οι πνέοντες τα λοίσθια αντιδημοκρατικοί δικοί μας κατσαπλιάδες, αποτελεί το πρωτοφανές φαινόμενο χαφιεδισμού, δοσιλογισμού και μισαλλοδοξίας του Νεάντερταλ υφυπουργού της διαλυμένης δημόσιας Υγείας. Θυμίζοντας παλιές πρακτικές και των δύο ολοκληρωτισμών -κόκκινου και μαύρου- στήνει προγραφές εναντίον όποιου δεν... «γουστάρει» και τον καταδίδει με συγκεκριμένες και σαφείς περιγραφές -όνομα και διεύθυνση- αφήνοντας τους... ρουβίκονες να ολοκληρώσουν τη... δουλειά εξαφάνισής του!

   Όλοι όσοι θεωρούν, και πιστεύουν, πως η υποταγή και «νομιμοφροσύνη» τους στο καθεστώς δεν τους αγγίζει, αλλά τους εξασφαλίζει ασυλία, ανέλιξη, προκοπή και οφίτσια -πέραν από ένα εξευτελιστικό επίδομα-«φιλοδώρημα», που καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια- καλόν θα είναι να ανατρέξουν στις Δίκες της Μόσχας, να μάθουν γιά τον καπνό που «φουμάριζαν» οι ταλαίπωροι... «σύντροφοι» του Στάλιν -Κάμενεφ, Ζινόβιεφ, Τουχατσέφσκι, Μπουχάριν, Τρότσκι, κ.λπ., πριν εξοντωθούν από δαύτον. Συνολικά -και επίσημα- μεταξύ 1935 και 1940, ο Στάλιν εκτέλεσε 688.493 άτομα. Όλοι αριστεροί... «σύντροφοι», όλοι είχαν  βάλει πλάτη γιά ν’ ανέβει και εδραιωθεί στην εξουσία! Αντίστοιχα -αν και λιγότερο γνωστές οι μεθοδεύσεις- έγιναν στην Κίνα του Μάο, με πιό γνωστό τον δημόσιο ξυλοδαρμό του Λιν Πιάο, στρατάρχη κομμουνίσταρο και υποτιθέμενο πρόεδρο της Κίνας, πριν τον φάει το σκοτάδι -τάχα αεροπορικό δυστύχημα τον Σεπτέμβριο του 1971- και τις απειράριθμες εκκαθαρίσεις, μέσω... «πολιτιστικών επαναστάσεων» των φουκαράδων Κινέζων προλετάριων-συντρόφων. Όλοι θύματα ενός μανιοκαταθλιπτικού Μάο, που δεν κοιμήθηκε ποτέ δύο συνεχόμενες νύχτες στο ίδιο σπίτι! (Γιούνγκ Τσανγκ - Τζον Χαλλιντέυ: "ΜΑΟ". Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ 2007).

   Αντίστοιχο φαινόμενο, που αποδεικνύει το ταυτόσημο της απάνθρωπης φιλοσοφίας των δύο φασισμών -κόκκινου και μαύρου- η εξόντωση του Ερνεστ Ρεμ, ναζιστή ηγέτη των SA, πρόδρομου των SS, και επικίνδυνου -κατά Χίτλερ- σφετεριστού της ηγεσίας του, κατά  την «Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών», (2/7/1934). Ας έχουν αυτά στο βάθος του μυαλού τους όσοι σανοτραφείς πιστεύουν στο γλυκό χαμόγελο και -κατά τον διορατικό πολιτικό περιπατητή Τειρεσία- το «καθαρό βλέμμα» του Τσίπρα!  



   Στο πιό πάνω βίντεο απολαύστε την ηλιθιότητα των παλιών και την αφέλεια των νέων. Θυμάμαι κάποιο ανάλογο με τον πανηγυρισμό του λαού της Πνομ Πενχ κατά την είσοδο των «Ερυθρών Χμερ», ως απελευθερωτών στην πόλη. Ε, λοιπόν! Όσοι διοπτροφόροι, (κοινώς γυαλάκιες),  εμφανίζονταν στο βίντεο, την επομένη συνελήφθησαν κι εκτελέστηκαν ως... «κουλτουριάρηδες» εχθροί του λαού! Προφανώς γιατί μπορούσαν να διαβάζουν, άρα να μην καταπίνουν αμάσητη την κομματική προπαγάνδα. Τώρα όσοι κάνουν συσχετισμό των πιό πάνω με τα περί... «αριστείας»-ρετσινιάς  και «καριέρας»-χολέρας, μπορούν να εικάσουν τί τους/μας περιμένει, αν...  εδραιωθεί στην εξουσία ο συριζαρέικος "Πολακισμός". Τις λοιπές... «μωρές παρθένες» -τα κατουρημένα από χαρά πανηγυρίζοντα κοράσια του βίντεο- διαβεβαιώ πως το επόμενο κατούρημά τους θα είναι από φόβο και μετάνοια! Και σε όποιον νομίζει πως αυτά συνέβησαν στο απώτερο παρελθόν, θυμίζω πως έγιναν το 1976. Μόλις... χθες!


   Τελειώνω με μία πρόβλεψη-προειδοποίηση: Αργά ή γρήγορα, τον αναίσχυντο κουραδόμαγκα Νεάντερταλ τον περιμένει το Ειδικό Δικαστήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου