Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Σκέψεις πάνω στην «Υπόθεση Καρατζαφέρης»



«Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος»

Το μοντελάκι πάντως... σκίζει! SARώνει.
   Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είναι άνθρωπος έξυπνος, πλούσιος -χωρίς ν’ ανήκει σε «τζάκι», καθ’ ότι «γιός σανοπώλη» κατά δήλωσή του, και χωρίς η επαγγελματική του προϊστορία να  δικαιολογεί τόσον πλούτο- και με ακόρεστες πολιτικές φιλοδοξίες που φθάνουν στα ύψη.

   Αρχίζω από αληθή και αμάχητα γεγονότα. Διαθέτει ραδιοσταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια, ακίνητη περιουσία και πολλές off shore εταιρείες, τις οποίες ανακινεί, μετακινεί και μετατρέπει, σαν να παίζει «πινάκλ». Τους αλλάζει ονόματα, τράπεζες, έδρα, νησιά, σύνθεση, μορφή, δικαιούχους και πάντα μεταπηδώντας το «βιός» του από φορολογικό σε φορολογικό παράδεισο. Και τώρα κάνοντας ό,τι μπορεί στην προσπάθεια να θολώσει τα νερά και γλυτώσει από τους διώκτες του. Ακριβώς ό,τι κάνει κι η πονηρή σουπιά με το μελάνι της.

   Όταν έσκασε η μπόμπα, ο Γ.Κ. γνωρίζοντας, πάγωσε, μούδιασε, κόμπιασε και άρχισε να προετοιμάζει τη διαδοχή του στο κόμμα, στην προσπάθεια να το διασώσει, κρατώντας έτσι ζωντανή και την ελπίδα επανόδου του. Προϊόντος του χρόνου, προφανώς κατόπιν δεύτερης και ωριμότερης σκέψης, με συνδρομή, βέβαια, καλοθελητών νομικών «ειδημόνων» περί της «μηχανής» που λέγεται «φοροδιαφυγή μέσω off shore κομπινοεταιρείας», ανέκρουσε «πρύμναν» και δηλώνει… αθώος! Στεντόρεια και μάλιστα απειλώντας!! Το φωτεινό παράδειγμα Άκη, όπου ενώ ο ήλιος λάμπει καταμεσήμερο, αυτός υποστηρίζει πως είναι μεσάνυχτα, αποτελεί λαμπρόν υπόδειγμα της υπερασπιστικής τακτικής που θα ακολουθήσει κι αυτός.

   Όποιος διαβάζει και ακούει προσεκτικά τα λεγόμενα Καρατζαφέρη, θα έχει προσέξει σίγουρα πως -από όλο το κατηγορητήριο- αναφέρεται μόνο στις μίζες, διαρρηγνύοντας ιμάτια περί της αθωότητός του. Δηλώνει αθώος στις μίζες, αλλά κουβέντα γιά off shore, πόθεν έσχες και λοιπά καραμπινάτα αδικήματα, που προκειμένου γιά πολιτικό άνδρα, αυτοδικαίως νοούνται ως απαράδεκτα. (Δάσκαλε πού δίδασκες…).


   Σενάρια κυκλοφορούν πολλά, καθ’ όσον οι ανακρίσεις συνεχίζονται. Ο κοινός νους της στήλης καταθέτει έναν ακόμη προβληματισμό και ένα πιθανό ενδεχόμενο, προσέχοντας πάντα τα λεγόμενα του κ. Καρατζαφέρη, που αποκρούει ρίχνοντας το βάρος στην απολάκτιση της κατηγορίας του μιζαδόρου.

   Μήπως, όντως, η ανάμειξή του στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma, πιθανώς και σε άλλα οπλικά συστήματα -σε συνδυασμό με τις εθνικιστικές του κορώνες στη Βουλή και το αντιτουρκικό του μένος- δεν οφείλεται σε αβανταδόρικη τακτική προς λήψη μίζας, αφού ποτέ δεν είχε αρμοδιότητα επιλογής, απόφασης, υπογραφής, αλλά σε άλλη ιδιότητα; Μήπως ενεργούσε ως νόμιμος -αλλά κρυφός- αντιπρόσωπος των πωλητών; Είτε μόνος, είτε ως κρυφός μέτοχος κάποιου ομίλου, (Π.χ. Τσάτσος, Κομνόπουλος, Λιακουνάκος and co); Τα «χοντρά» λεφτά αυτών των αγοραπωλησιών δικαιολογούν και τα επίσης «χοντρά» λεφτά που επισημάνθηκαν στους λογαριασμούς Καρατζαφέρη να παίζουν το «κρυφτό» και το «γύρω, γύρω όλοι», προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους. Μίζες εκατομμυρίων δεν δικαιολογούνται σε απλούς βουλευτάκους χωρίς ισχύ και ευθύνη υπογραφής. Όμως δικαιολογούν ωραιότατα «νόμιμα» κέρδη εμπορικού αντιπροσώπου.

Ο αόριστος, αλλά σαφής, υπαινιγμός του Γ.Κ. περί  αποκαλύψεων, θυμίζει κάτι μεταξύ πληγωμένου και στριμωγμένου θηρίου απέναντι στους θηρευτές, αλλά και τον Σαμψών δεμένο στις κολώνες του ναού των Φιλισταίων με τα μαλλιά του να μακραίνουν.


   Με όλα όσα συμβαίνουν στον ταλαίπωρο τούτο χώρο, ξαναγυρίζει ο σχετικός προβληματισμός περί «ηθικού και νομίμου». Αν, δε, ξαναγύριζε στη ζωή κι ο Διονύσιος Σολωμός, αντί του ποιήματος που έγραψε γιά την Φραγκίσκα Φράιζερ, θα έγραφε κάτι άλλο, που θα το αφιέρωνε σε όλους τους συμπατριώτες Νεοέλληνες: "Όμορφος κόσμος, νόμιμος, μαστορικά «φτιαγμένος»"!       

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα!
    Κάθε μεσημέρι μιλάει στο κανάλι του.
    Αλλού βρέχει ...το συμπέρασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή