Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Πρόεδρε, δεν μας τα λες καλά!



Ηθική και πολιτική: Δύο ασύμβατοι άξονες.
Σα δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ!
   Η καραμέλα των πάσης φύσεως «ηθικών πλεονεκτημάτων», που πολλοί επικαλούνται -απ' όλο το πολιτικό φάσμα-  σιγά-σιγά λιώνει. Το τελευταίο «ποντίκι» που πιάστηκε στη φάκα είναι ο «πολύς» Γιώργος Καρατζαφέρης με το «λίγο»… κόμμα.
   Το παιδί του λαού και πατέρας του ΛΑΟΣ -ο γιός του σανοπώλη, ντε!- συνελήφθη… «κλέπτων οπώρας». Τώρα, με το «αρνί στον ώμο» και το 1.65 εκατομμυριάκι ευρουδάκια μίζα στην τσέπη, και μάλιστα κατατεθειμένα σε δύο «εξωχώριες» -καταδικές του- εταιρείες, έχει καταπιεί τη σκληρή καταγγελτική γλώσσα και ψελλίζει διάφορες δικαιολογητικές ασυναρτησίες, λες και απευθύνεται σε κουτούς. Ότι δήθεν… προτίθεται να διευκολύνει το κόμμα, μέχρι να ξεδιαλύνει η… σκευωρία, ότι δεν γνωρίζει κανένα πρόσωπο της ιστορίας και τέτοιες κουτοπόνηρες παπαρδέλες.
   Και μόνο ο χαμηλός τόνος της αντίδρασης και οι χλιαρές εξηγήσεις του «άσπιλου ηγέτη» και τιμητού των πάντων, αφού όποιος συκοφαντείται και κατηγορείται άδικα, χαλάει τον κόσμο με ουρανομήκεις φωνές και διαμαρτυρίες, διαρρηγνύοντας ιμάτια -υπεραμυνόμενος της αθωότητός του- και αποδίδοντας τα πάντα σε σκευωρία πολιτικών αντιπάλων, αποδεικνύει περίτρανα πως ενέχεται σε κάποια «κουτσουκέλα».
   Το είδος, το μέγεθος, οι επιπτώσεις και οι νόμιμες συνέπειες αυτής είναι -προς το παρόν- αδιευκρίνιστες, με το αδίκημα της φοροδιαφυγής να θεωρείται ως minimum guarantee και πρώτο στη λίστα. Ακόμη κι αν όλο αυτό το τεράστιο ποσόν που «ξετρυπώθηκε» στις off shore εταιρίες του, (η μία λέγεται Catalina, η οποία -μετά- έσπασε στα δύο, κατά την συνήθη πρακτική όσων κομπιναδόρων επιχειρούν να θολώσουν νερά και σβήσουν ίχνη), απεκτήθη νόμιμα, φορολογήθηκε κανονικά και καλώς υπάρχει, όταν ο κάτοχός του είναι ένας λάβρος εθναμύντορας -στα όρια του Ελληναρά- ηγέτης κόμματος, με απώτατο στόχο να κυβερνήσει και «σώσει» την Ελλάδα, το όλο «σύμπλεγμα» δεν δένει και δεν γίνεται αποδεκτό από τη συνείδηση του ελληνικού λαού. Αποτελεί μία ακόμη πατεντάτη απόδειξη πως «το νόμιμο δεν είναι -υποχρεωτικά- και ηθικό» και, άρα, κάθε τέτοιο «νόμιμο» είναι απορριπτέο και καταδικαστέο. Και μόνο η μουδιασμένη αντίδραση και τα «ψελλίσματα» του αρχηγού, αυτό αποδεικνύουν.

   Το βέβαιον είναι πως το πολιτικό μέλλον ενός ακόμη ορεγόμενου την… πρωθυπουργία, θ’ ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με εκείνον του έτερου «Καππαδόκη», του αξιότιμου αρχιμιτζαδόρου κ. Τσοχατζόπουλου! Ο τελευταίος, πάντως, πρόλαβε κι «έγλυψε» ένα κοκαλάκι πρωθυπουργίας, έστω… αντ’ αυτού. Όμως ο πολιτικάντης Γιώργος, θα μείνει με τη γλύκα. Πάντως κι οι δύο υπερασπίζονται, ματαίως, την… αθωότητά τους.
   Τέλος, διαβάζοντας προσεκτικά τις ανακοινώσεις-εξηγήσεις του παμπόνηρου Καρατζαφέρη, διαφαίνεται η ανάληψη -εξ ολοκλήρου- της ευθύνης γιά τα συμβάντα από τον ίδιο, με την πιθανότητα παραίτησης… τάχα «διευκολυντική των ανακρίσεων» και την προσπάθεια διάσωσης του κόμματός του να παίζει, άσχετα αν ο ίδιος το αρνείται επίσημα. Προφανώς γιά ν’ αποφύγει την μήνη και το ανάθεμα των στελεχών του  -πολιτικών και μη- που είχαν την ατυχία να τον πιστέψουν και να συνδέσουν την τύχη τους μ' αυτόν τον μπερμπάντη λαϊκιστή της Δεξιάς. Όσο γιά την λιγοστή αφελή πελατεία του, η εξαέρωσή της θεωρείται, πλέον ή βέβαιη.
   Συμπέρασμα: Όταν η... σωτηρία της πατρίδας επαφίεται σε τέτοια χέρια, τότε γράψ' αλίμονο στη δόλια πατρίδα!  

1 σχόλιο: