Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

"Τσοχατζόπουλος - Καρατζαφέρης": 3-2 (Στο άθλημα off shore).



«Άλλος με σκάφη έμπλεξε, κι άλλος μ' αεροσκάφη»!  
(το νέο σουξεδάκι)
Χέρι-χέρι, χέρι-χέρι,... με τον Καρατζαφέρη!
   Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Η απαρχή της πολύ σωστής αυτής φράσης, τόσο θεωρητικά όσο και ως τρόπος πολεμικής δράσης, ανάγεται -κάπου 2500 χρόνια πίσω- σε κάποιον Κινέζο στρατηγό. Έκτοτε, πάμπολλοι τον μιμήθηκαν. Ιδίως οι αδυνατότεροι, οι λιγότεροι, οι θρασύτεροι.  Στους τελευταίους ανήκει, εξ άπαντος, και ο Πρόεδρος Καρατζαφέρης.

   Κάτω από συγκεκριμένες κατηγορίες, χειροπιαστά και συντριπτικά στοιχεία, αντί να απαντήσει και απολογηθεί στο πανελλήνιον ευθέως κι ευθαρσώς, αναφερόμενος στο σαφές κατηγορητήριο που τον βαρύνει, καταφεύγει στη γνωστή του μέθοδο. Εκείνη με το πονηρό και πολλά υποσχόμενο αμυδρό γελάκι, τα μισόλογα και το αινιγματικό κλείσιμο του ματιού -μορφασμός κι ανασηκωμένο φρύδι- που παραπέμπουν, όλα μαζί, στο παλιό του σλόγκαν: «Το ’πιασες το υπονοούμενο;». Όσο γιά…  την ταμπακιέρα τσιμουδιά. Τσιμουδιά και συστάσεις… υπομονής! Εννοώντας πως θα προσκομίσει, στο απροσδιόριστο μέλλον, ατράνταχτα υποστηρικτικά στοιχεία αθωότητος και συνωμοσίας που εξυφαίνουν εις βάρος του, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του πλανητικού σύμπαντος! Σαν αυτές που αναφέρει ο Κοέλιο, προεξάρχοντoς του Ομπάμα, με ουρά την... Μέρκελ.
   Πάντως, ακόμη κι αν δεν μπλοφάρει ο καταφερτζής πρόεδρος Γιώργος, κάτι στο οποίον επιδίδεται συστηματικά και επιτυχώς, μοιάζει πολύ σκληρός γιά να πεθάνει... μόνος του! Η παγωμάρα και αμηχανία που τον διαπερνούν είναι εμφανής και δεν μπορεί να την κρύψει. Γι' αυτό και προσπαθεί ν' «αγοράσει χρόνο», ίσως γιά να προλάβει διαπραγμάτευση με άλλους της παρέας, το ίδιο λαμόγια μ' αυτόν. Τόνος φωνής και ηθικό, μεν, πεσμένα ως στο πάτωμα, αλλά και αδιόρατη απειλή με πολλούς αποδέκτες. Πάντως, ο βήχας και, ιδίως, ο παράς (του), πλέον δεν κρύβονται -κι ας υπαινίσσεται αθωότητα- και καλό θα είναι να προετοιμαστεί να δικαιολογήσει όχι το «έσχες» του, αλλά το «πόθεν».

   Μήπως κι ο πρώτος διδάξας -πίσω από τα κάγκελα, αλλά φίσκα στο τάληρο- τα ίδια δεν λέει; «Όλα ψεύδη και όλα σκευωρίες, γιά να με πλήξουν… πολιτικά»! Ο γιός του σανοπώλη, μάλιστα, θεωρεί τον χρόνο που του έγιναν τα «αποκαλυπτήρια» επιλεγμένο και εντελώς κατάλληλο γιά καίριο χτύπημα. Πάνω που ο ΛΑΟΣ φουντώνει, σαν τους χείμαρρους στο Περιστέρι, και θα τους έστελνε όλους στα μπάζα!


   Α΄ ρε, ξύλο που σας χρειάζεται... εθνοσωτήρες του κερατά!
   
   ΥΓ. Σκόπιμο θα είναι, πάντως, κάποιοι πανηγυρίζοντες γιά το κάζο του Προέδρου, ιδίως απ' αυτούς που ανήκουν στους «ηθικώς πλεονέκτες», ν' αρχίζουν να γαργαλιώνται... αρμοδίως. Έρχεται ζόρι στοχευμένο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου