Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Το "Κυπριακό" πρόβλημα και το εγγύς μέλλον.



   Έλαβα από φίλο ένα email και αναδημοσιεύω το «ζουμί» του.

Εποικισμός και δημογραφικό

    Πριν από την τουρκική εισβολή του 1974 οι Έλληνοκύπριοι αποτελούσαν το 82% και οι Τουρκοκύπριοι μόλις το 18% στο σύνολο του πληθυσμού της Κύπρου. Σήμερα οι κάτοικοι στις ελεύθερες κυπριακές περιοχές είναι 730.000 και από αυτές περίπου οι 520.000 είναι Έλληνες. Οι κάτοικοι των κατεχομένων είναι περίπου 1.000.000 εκ των οποίων οι 800.000 περίπου είναι Τούρκοι έποικοι.
   Οι πιό πάνω αριθμοί καταδεικνύουν ότι ο ελληνικός πληθυσμός αποτελεί, μόλις, το 30% της νήσου, δηλαδή μειοψηφία στο σύνολο του συνολικού κυπριακού πληθυσμού. Η πληθυσμιακή πυκνότητα ολόκληρης της Κύπρου ήταν 70 κάτοικοι/km2 (κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο). Η πυκνότητα στα κατεχόμενα είναι σήμερα 291 κάτοικοι/km2.
   Η πυκνότητα πληθυσμού της Ανατολικής Θράκης συμπεριλαμβανομένης και της Κωνσταντινούπολης είναι 673 κάτοικοι/km2. Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, όταν το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου θα αποκτήσει πυκνότητα Θράκης, δηλαδή περίπου 2.300.000 κατοίκους, οι Τούρκοι στο βορρά θα είναι το 81.5%. Αν δε προστεθούν και οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι, που η βλακώδης πολυπολιτισμικότητά μας και ανοχή εκτρέφουν στον ελληνικό νότο, τότε το ποσοστό των Τουρκομουσουλμάνων όλης της Κύπρου θα είναι το 84% και οι Έλληνες Κύπριοι μόνο το 16%.
   Η πιό πάνω αριθμητική απεικόνιση δείχνει, δυστυχώς, πως η πληθυσμιακή καταιγίδα που το Σχέδιο Νιχάτ Ερίμ προέβλεπε*, είναι υλοποιημένη εδώ και συνιστά πλέον  μη αναστρέψιμη κατάσταση που οδηγεί αναπόφευκτα στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου. Αντί η τότε Ελλαδική και Κυπριακή ηγεσία να διεκδικούν σθεναρά την ένωση προέτασσαν το σύνθημα "Η Κύπρος γιά τους Κυπρίους’’ μιά επιλογή που αποδείχθηκε προϊόν βλακείας, πολιτικής μυωπίας και πολιτικής ηλιθιότητας. Γιατί; Απλά γιατί οι Τούρκοι στην Κύπρο θα αποτελούν στα επόμενα χρόνια τη συντριπτική πλειοψηφία, οπότε και θα απαιτήσουν ενιαίο δημοψήφισμα σε όλη το νησί και τελικά θα πετύχουν ένωση της Κύπρου  με την Τουρκία.

* Πρόκειται γιά σχέδιο εκ πέντε σημείων, όπου σήμερα βρισκόμαστε στην υλοποίηση της 5ης και τελικής φάσης του. Το σχέδιο αυτό είχε συντάξει ο δαιμόνιος Τούρκος συνταγματολόγος Νιχάτ Ερίμ το 1956 με στόχο την επανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία. Ο εποικισμός, που προνοεί η 5η φάση του τουρκικού σχεδίου, σε συνδυασμό με τεράστια τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική κατάληψη και τουρκοποίηση της Κύπρου. Οι πιό κάτω αριθμοί είναι ενδεικτικοί και συνάμα καταθλιπτικοί και αδυσώπητοι, αντικατοπτρίζοντας τη σημερινή μας κατάντια, ως ελληνισμός.

    Συμπέρασμα της στήλης υπό μορφή ρητορικού ερωτήματος, μετά και την συμπερίληψη της πολλής και κακής πείρας του παρελθόντος, όπου η μαξιμαλιστική ελληνική πολιτική και η αφροσύνη των Κυπρίων ηγετών, πήγαινε τη Μεγαλόνησο συνεχώς γιά μαλλί και την γυρνούσε… κουρεμένη: 
   - Μήπως συμφέρει τον ελληνισμό -εδώ και εκεί- η διαίρεση της Νήσου, με την κάθε κοινότητα ν’ ασχολείται με τα του δικού της «οίκου», τα εδάφη της, τις υφαλοκρηπίδες της, τις ΑΟΖ της και να βράζει στο δικό της ζουμί; Γιατί μιά παροιμία λέει: «Όποιος καλά καθότανε, καλύτερα γυρεύει, ο διάβολος στον κ… του, κουκιά του μαγειρεύει»!
   Καλά όλα τα πομπώδη και βαρύγδουπα, δηλαδή οι αλυτρωτικοί οραματισμοί, οι εθνικοί πόθοι και οι μύχιες επιθυμίες γιά… ενιαία, αδιαίρετη και ειρηνική Κύπρο, αλλά με τον Τούρκο απέναντι όλα αυτά γίνονται ουτοπίες και φούμαρα. Τώρα απαιτείται ρεαλισμός και -επί τέλους- προσγείωση στο «εφικτό» και όχι στο «θέλω». Κάτι που ακόμη κι αν συμβεί και ενωποιηθεί η Κύπρος, θα μπορούσε σε όρατό μέλλον να γυρίσει και σε μπούμεραγκ γιά τον ελληνισμό, κατά το σχέδιο Νιχάτ Ερίμ. Τα σαράντα χρόνια που πέρασαν από την τουρκική εισβολή και η απτή εξέλιξη των πραγμάτων, δεν στάθηκαν ικανά να μας βάλλουν μυαλό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου