Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η… «δημοκρατική παράταξη»!



Τα «σαράντα» ως κλαυσίγελος και κάποιες παρεπόμενες σκέψεις
Θλιβερές σκηνές στη γιορτή του ΠΑΣΟΚ - Αποδοκίμασαν τον Β. Βενιζέλο αποκαλώντας τον «προδότη» (φωτορεπορτάζ)
Πανηγυρίζοντες «γιωργακικοί» πασόκοι!
 
   Χθες ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί γιά… τα σαράντα του ΠΑΣΟΚ. Εν μέσω κακόγουστων πανηγυριώτικων αλληλοκαρφωμάτων και διαφόρων συντροφικών μαχαιρωμάτων.

   Ως προς το κατ’ εμέ, μου έμειναν μία τεράστια απορία, ένας θαυμασμός, μία βελονιά στο κεντρικό νευρικό σύστημα και μιά ιδέα-πρόταση.


   Κατά σειράν. Ακόμη και τώρα αδυνατώ να πιστέψω πως ο μικρόνους και μικρόψυχος Γιωργάκης και η «κηπουρική» κλακαδόρικη παρέα του κυβέρνησαν τον τόπο. Και μάλιστα ψηφισμένοι από το 44% του λαού του. Χωρίς άλλα σχόλια.

   Ένας απεριόριστος θαυμασμός στον χοντρό «μπλαμπλαδίστα» που μαχόμενος υπέρ «βωμών και εστιών», (του πόστου του, δηλαδή), καταφέρνει να λέει τόσο πολλά, χωρίς στην ουσία να λέει τίποτα! Μάλιστα στην χθεσινή απεραντολογία του συμπεριέλαβε, γιά πρώτη φορά, την Ευρώπη και τον κόσμο όλον! Μετά δυσκολίας αντέχεται η ακατάσχετη φλυαρία του.

   Ανέκαθεν, όταν ακούω τον επιθετικό προσδιορισμό «δημοκρατική παράταξη», εννοώντας συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και αποκλείοντας άλλους, εξ ίσου ή και περισσότερο δημοκρατικούς, μιά έντονη ηλεκτρική εκκένωση χτυπά, κατ’ ευθείαν, το κεντρικό νευρικό μου σύστημα και με τινάζει στο ταβάνι! Βέβαια, κατά το «ουδέν κακόν αμιγές καλού», σε συνδυασμό με το «εξ όνυχος τον λέοντα», όταν συνέρχομαι συνειδητοποιώ πως αφού το λέει αυτός ο φαφλατάς και οι γνωστοί «δημοκράταροι»… ουδέν πρόβλημα!

   Πάντως, επειδή το κακό παράγινε και τείνει να γίνει «αλήθεια» σε νέους, αδαείς και κακόβουλους, κατά τα γκεμπελικά πρότυπα, («λάσπωνε, λάσπωνε, όλο και κάτι θα μείνει…»), καταθέτω μία πρόταση, ευχόμενος κάποιος αρμόδιος της «απ’ εδώ πλευράς» να την ακούσει και να την επεξεργαστούν στο Μαξίμου. Η πρόταση λέει να βαφτιστεί αυτή η απέναντι παράταξη, ως «ελληνική παράταξη». Αφού πλέον οι πάσης φύσεως κυβερνητικές αυτοδυναμίες αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός και η χώρα θα κυβερνιέται του λοιπού από συνασπισμούς κομμάτων! Γιά να δούμε αν οι οπαδοί της αυτοαποκαλούμενης… «δημοκρατικής παράταξης» θα ενοχληθούν αντίστοιχα, με τον σαφώς υπονοούμενο αποκλεισμό τους!

1 σχόλιο: