Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Το όνειδος του… Αδώνιδος!



Από την υπερβολή ως την υποκρισία, μιά σπιθαμή δρόμος.
Adonis furioso!
 
   Τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη τον διακρίνουν, εμφανώς, τέσσερα πράγματα. Η βαθιά ελληνομάθεια, ο άμετρος αυθορμητισμός, η αστείρευτη μαχητικότητα και η ελλιπής ορθοφωνία. Γι’ αυτό ακριβώς, το έχω ξαναγράψει, δεν κάνει γιά πολιτικός! Τέτοια χαρακτηριστικά δεν περνούν στο χρηματιστήριο της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής σκηνής.

   Επί της ουσίας τώρα. Υπάρχει, άραγε, κανείς Έλληνας σώφρων και… «ματσωμένος», έστω και σοσιαλιστής, έστω και ένθερμος περιστασιακά συριζάριος, ο οποίος -αν ποτέ έρθουν στην εξουσία το κόμμα και οι «ποπολάροι» του- δεν θα σπεύσει να κάνει αυτό που ο κ. Γεωργιάδης, ο ακατάλληλος γιά πολιτικός, έσπευσε να δηλώσει ευθαρσώς και στεντορίως; Δηλαδή να σηκώσει και το τελευταίο ευρουδάκι του, κάτω από την πιθανότητα -έστω και μικρή- να το δει να εξαϋλώνεται και να λειώνει δραχμοποιούμενο, σαν το κεράκι της Λαμπρής; Επειδή προτιμά να το εξασφαλίσει, ακόμη και κάτω από το προσκεφάλι του, περιμένοντας να δει το πού…. «θα κάτσει η μπίλια». Δηλαδή αν θα επιτρέψει ο κ. Λαφαζάνης τις αναγκαίες κυβιστήσεις, (- Ώπα, ώπα, μπαμπάκο!), στον μικρό και άπειρο Αλέξη, και ποιο, τελικά, θα είναι το μελλοντικό νόμισμα της χώρας; Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα μπορούμε, μετά τη σημερινή φορολογική λαίλαπα, να διαθέτουμε ακόμη… ευρώπουλα στην Τράπεζα! (Εγώ πάντως, δεν!).
   Συνεπώς τί άγιο και ποιό όσιο των μαινόμενων συριζαρέων βεβήλωσε ο Άδωνις και χαλάν τον κόσμο; Και τί περισσότερο είπε από όσα σκέφτονται και συζητούν με αγωνία όλοι οι Έλληνες ιδιωτικά; Γιατί μας ξενίζει και ξυνίζουν οι θέσεις του Γεωργιάδη; Μήπως, όχι γιατί θα σηκώσει τα λεφτά του, αλλά γιατί εξακολουθεί να έχει λεφτά, (όσα έχει, τέλος πάντων!), και αρνείται να του τα φάμε... σοσιαλιστικά;
   Στην ουσία παραβίασε ανοιχτές θύρες και τόλμησε να ξεστομίσει δημόσια αυτό που όλοι, και πιστεύουν και θα πράξουν! Αν και όταν….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου